Svenska
Gamereactor
artiklar
Overwatch

Overwatch: Sex snabba nybörjartips

Känner du dig som den svagaste länken i ditt lag? Spenderar du mycket tid på att se dig själv i killcam? Här kommer ett gäng snabba tips som kommer hjälpa dig på traven i Blizzards fantastiska actionkaramell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Overwatch är en av de mest unika multiplayerspelen som vi testat på flera år. Om man inte är insatt är det lätt hänt att man avfärdar Blizzards senaste pärla som en typisk förstapersonskjutare där personen med de snabbaste fingrarna vinner. Detta är så långt ifrån sanningen som man kan komma. Om du vill vinna i Overwatch måste du tänka i helt andra banor. För att komma på rätt köl kommer här sex snabba nybörjartips.

Overwatch

Byt hjälte konstant
Skriv det på Facebook. Rista in det i själen. Fäst en lapp på kylskåpsdörren. Gör vad som krävs för att förstå att Overwatch är ett spel där byte av hjälte inte är ett val, utan snarare ett krav. Du vinner inget på att välja Symmetra när ditt lag konstant pressas bakåt. Du vinner inget på att välja ytterligare en Widowmaker när målet är att ta över en punkt på kartan. Om du möter en Hanzo som köttar sina pilar i dig och dina kamrater, då är det dags att motverka honom genom att byta till en viss jättegorilla. Du måste anpassa dig efter ditt lags sammansättning, dina motståndare och den aktuella matchsituationen. Och du måste göra det konstant.

Overwatch är ett lagbaserat spel
Såvida du inte är så pass bra att motståndarna anklagar dig för fusk, är det en bra idé att vänta in ditt lag innan du stormar arenan. När du är på offensiven borde du inte göra som en viss Dak Ralter. Vänta hellre in ditt lag och presentera en enad front där lagets tanks tar täten och resterande är hack i häl. Det finns vissa hjältar som är designade för att göra livet surt för motståndare på egen hand, exempelvis Tracer, men i regel borde laget vara samlat.

Detta är en annons:

Ha i åtanke att detta är extra viktigt när du lirar Assault och Escort i och med att det tar ett tag innan du är tillbaka i stridens hetta. Förenkla inte liemannens jobb genom att gå i en dekadent kongalinje. Ha lite tålamod, vänta in alla, sen kan ni kötta. Tänk på det flygande V:et från Mighty Ducks så förstår du poängen. En enad front är en lyckad front!

Overwatch

Skjut för kung och fosterland
Du har obegränsad ammunition. Detta innebär att du inte behöver spara på skott. Skjut på allt du ser. Krukor, enorma ringklockor, resväskor, spelautomater... allt! Just ja, glöm heller inte att peppra några salvor i dina fiender. Genom att göra det kommer din ultimatförmåga att fyllas på kvickare. Vilket är trevligt.

Du kan även använda dig av skyttegravstaktiken, vilket innebär att du avfyrar några skott i en viss riktning i syfte att lägga press på en viss punkt på kartan. Du kan även avfyra några skott för att antingen förvirra eller skrämma motståndaren. Kort och gott: Du har hur många skott som helst till ditt förfogande - utnyttja det!

Detta är en annons:

Döda support-hjältarna
När du möter en enad front fiender borde ditt första mål vara att utplåna support-hjältarna. Ser du Mercy, peppra hennes vingar. Ser du Lucio, ta sönder hans boombox. Ser du Zenyatta, förstör hans... bollar. Dessa hjältar är limmet som håller ihop laget. Ta bort limmet och allt faller samman. Det är värt att nämna att det är en bra idé att döda Bastion och Torbjörn innan lagen kolliderar. Annars blir det dålig stämning i lagchatten.

Overwatch

Använd nävarna
Alla hjältar i Overwatch kan dela ut smockar. Spelar du på PC använder du V-tangenten och spelar du på konsol klickar du på den högra analogspaken. Lyckas du leverera en snytning kommer du dela ut 30 skada. Hela animationen går så pass snabbt att det kan vara skillnaden mellan liv och död. Om du exempelvis möter någon i en duell och håller på att ladda om ditt vapen, då är det dags att använda nävarna. Hjältar som Tracer, Mcree och Mercy har stor användning av detta. Glöm inte det.

Lär dig kartorna
Kartorna i Overwatch skiljer sig kraftigt åt både sett till omgång och struktur. Grundregeln i alla förstapersonsskjutare är att lära sig kartorna så snabbt som möjligt. Samma regel gäller i Overwatch. Sen har du spel som exempelvis Halo, där det är väldigt viktigt att lära sig var man kan plocka upp ett visst vapen. I Overwatch kan du däremot inte plocka upp olika vapen, men du kan plocka upp health packs (även kallat "livpaket", om du är pensionär). Det är (bokstavligen) livsviktigt att veta var alla dessa ligger. På samtliga kartor.

Relaterade texter

OverwatchScore

Overwatch

RECENSION. Skrivet av Aldin Sadikovic

För första gången någonsin släpper Blizzard ett spel samtidigt till konsol och PC, vi kollar in deras stekheta Overwatch i mastig recension för att se om de kan skaka om actiongenren...

0
Overwatch bjuder på Year of the Tiger-skins

Overwatch bjuder på Year of the Tiger-skins

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Nästa tisdag går kineserna lite senare än oss andra in i 2022, något Blizzard traditionellt brukar uppmärksamma i Overwatch. Spelets Year of the Tiger-evenemang är redan...



Loading next content