Svenska
Gamereactor
artiklar

Redaktionens sommarspel

Gamereactor-redaktionen berättar vilka spel som ska förgylla våra sommarsemestrar i mastig midsommarartikel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det vankas midsommar, Sveriges riktiga nationaldag och stora delar av redaktionen dansar små grodor runt midsommarstänger, vår egen göteborgare Oliver slevar i sig matjesill som om det inte fanns någon morgondag, Aldin spelar Battleborn med blomkrans på huvudet, Andreas tar somriga bilder inför sin Paradise Hotel-audition och Lisa ska snickra på sin omtalade kattbio.

Men vi ska inte bara vara lediga utan kommer precis som vanligt skämma bort er alla med rikliga mängder nyheter, vara på plats när det händer saker och bjuda på förstklassig läsning - varje dag. Dessutom ska vi såklart spel, och det massor! Nu har redaktionen lagom till detta sammanställt en diger lista med det enskilda spel vi ser fram emot att spendera mest tid med i sommar.

Redaktionens sommarspel

Jonas spelar Fire Emblem Fates på beachen i Florida
Jag kommer vara en hel del på resande fot under min sommarsemester och behöver ett rekorderligt spel som håller länge. Fredrik på redaktionen har övertygat mig om att det är Fire Emblem Fates till Nintendo 3DS jag behöver, och med tanke på hur bra föregångarna var har jag gjort slag i saken och investerat. Jag ser fram emot att slå ihjäl tråkiga flygresor och stekheta dagar under parasollen med att ta del av avancerade intriger och kämpa mig fram genom vidunderliga slagfält i detta underbart lovande epos som garanterat gör en underbar semester ännu lite bättre.

Detta är en annons:
Redaktionens sommarspel

Kim åker på bilsemester till sydeuropa i Forza Horizon 2
Min sommar kommer tillbringas fastspänd i sportbilar, både på riktigt och digitalt. Eftersom jag inte har hunnit med att lira Forza Horizon 2 så mycket som jag borde, tänkte jag att det är dags att glida omkring på de sydeuropeiska vägarna inför Forza Horizon 3 och samtidigt göra livet surt för mina Xbox Live-vänner som satt sina rekord för evigheter sedan. Jag drömmer om att knipa mig en 1998 Subaru Impreza 22B STi och lägga ner dagar på att trimma och styla den till perfektion. Eftersom jag bor och lever till största del i Sverige så räknar jag med regn och svala dagar. Men vad gör det om jag har ett soldränkt Frankrike på skärmen och ett blankt, nypolerat vrålåk under min ändalykt?

Redaktionens sommarspel

Andreas semestrar på Medici i Just Cause 3
Då jag ofta spelar vad som faller mig in och inte har ett traditionellt spel som jag plockar fram vid olika tider på året, hade jag tänkt att spendera större delen av sommaren tillsammans med Rico Rodriguez i hans hemvist Medici. För vad passar bättre då svensk sommars molnighet, spridda skurar och skinnig potatis har sitt begränsade underhållningsvärde, än ett soldränkt paradis? Exotisk hetta orsakad inte av klimatet utan enorma explosioner och hett bly? Total frihet och möjlighet att göra i princip vad som faller en in. Vare sig det är att ta tillbaka staden eller bara stå och ta in det vibrerande landskapet, med ex antal brinnande föremål bakom sig? Sen är det stora affärsmöjligheter på gång i Los Santos, som alltid. Men dessa är inte prio ett för tillfället.

Detta är en annons:
Redaktionens sommarspel

Oliver fortsätter att utforska Toussaint
Det har varit så mycket på jobbet det senaste att jag inte har hunnit spela något på snart två veckor. Och det går ju inte för sig när man fortfarande har saker att göra i The Wither 3: Wild Hunts larvigt fantastiska värld. Den nya kartan, Toussaint, i expansionen Blood and Wine är så somrig som det kan bli och det betyder ju att jag med gott sambete kan tillbringa all min tid där istället för att vara utomhus i det verkliga fina vädret. Jag planerar att få min nya vingård fullt utrustad i första hand, medan mitt sekundära uppdrag blir att fylla huset med ståtliga prydnader. De nya Grandmaster-rustningarna blir perfekta. Lika vackra som de är idiotdyra. Något kontrakt på ett monsterhuvud kommer det bli också, antar jag. Pengarna måste rulla in på något sätt. Och massor av vandrande och utforskande av skrymslen och grottor lär det också bli, givetvis. Jag ser fram emot det.

Redaktionens sommarspel

Lisa väljer radioaktivt avfall och banditer framför svensk sommar
Efter ett par regniga dagar i solstaden Karlstad är det dags att ladda för en semester i spelens värld. Det tunga regnet smattrandes mot balkongräcket och det allt för varma solskenet som lurar byts ut av fiktivt kärnvapenkrig och solsting i en banditfylld öken. Ett rollspel för de som saknar de gamla godingarna från 90-talet har tagit sig rakt in i hjärtat på nytt och nu är det dags för mig att faktiskt lira igenom kalaset. Jag ska fortsätta att leka desert ranger mitt i en apokalyps och kanske kommer jag någonstans under andra spelförsöket. Mina kompanjoner är alla klädda i fräcka outfits och jag har döpt dem efter familjemedlemmar. Jag är redo att återställa lagar och skapa fred, önska mig lycka till.

Redaktionens sommarspel

Carl varvar ner med att (också) utforska det där jävla Toussaint
Toussaint har blivit det nya Mallorca. Halva redax drar dit, känns det som. Inte vidare exotiskt när alla kommer tillbaka, solbrända efter två veckors all-inclusive monsterdräpande och börjar raljera om att "åh det var så fint i Toussaint! Ni bara måste åka dit! Svenskt kaffe har de också!" Men vad ska jag säga? Jag flyger också dit. 179 kronor kostade biljetten - rena kapet. Efter Doom är det dags att varva ner med lite häng på vingården och några parti gwent med grannen. "Men köp hem nåt spännande nu!" säger kanske mamma innan jag åker, så jag kirrar nog ett litet monsterhuvud som får plats i handbagaget.

Redaktionens sommarspel

Fredrik pusslar i Svampriket
Nintendo är mästare på att skapa perfekta sommarspel till sina bärbara konsoler och ett av dem är Puzzle & Dragons: Super Mario Bros Edition. Förra sommaren besökte jag de småländska skogarna och den största delen av min semester lade jag på det japanska pusselspelet som den här gången har fått besök av Super Mario och hans vänner. Även den här sommaren kommer det bli en hel del pusslande. När alla mina nära och kära trängs runt middagsbordet för att äta matjessill och jordgubbar, strax innan de ska samlas runt midsommarstången, så sitter Fredrik och försöker matcha färgglada föremål så att de bildar kombinationer och exploderar i regnbågsfärgade fyrverkerier. Jag vet inte exakt hur många timmar jag har lagt ner på Puzzle & Dragons: Super Mario Bros Edition, men efter den här sommaren kan jag gå i god för att mitt beroende har expanderats markant.

Redaktionens sommarspel

Kristian passar på att leka rymdäss med X-Wing Miniatures
Större delen av min sommar kommer spenderas på landet, långt borta från alla konsoler och storbilds-TV:n. Visst finns det bärbara konsoler och laptops att ta med sig, men när man ända är så långt från civilisationen, är det lite passande att hålla sig till ett lite äldre sorts spelande, brädspel. Favoriten på sommarkvällar har på senare tid blivit Fantasy Flight Games utmärkta rymdstridsspel X-Wing Miniatures. Att utmana släkt och vänner i mina X-Wings och jaga ner deras fjuttiga Tie-fighters medan Midsomer Murders spelar i bakgrunden är bland det roligaste man kan göra en sommarkväll.

Redaktionens sommarspel

André ska bli Esportsmästare i Overwatch
Med sommarsemester på ingång finns det absolut ingenting som kan stoppa mig. Varken solbadande, trädgårdsarbete eller middag med svärföräldrarna kommer rå på att välta denna pojk ur gaming-fåtöljen, för nu ska det lika säkert som regnväder i Borås vankas obskyra mängder pallplatser i Overwatch. Det kommer gå vägen! Eller ja, såvida inte motståndarlaget väljer karaktärer som Bastion, Symmetra, Reaper eller Genji. Och det kanske blir svårt med pallplacering om vi möter Torbjörn eller Roadhog. Gärna inte Soldier: 76 och Hanzo bakom Reinhardts sköld heller. Men bortsett från en sådan fiendestyrka lär jag och mina måttligt presterande Overwatch-kumpaner lira hem guld. Antingen det, eller ett historiskt distriktsrekord i brist på D-vitamin.

Redaktionens sommarspel

Aldin ska (försöka) gnugga sina geniknölar i The Witness
Jag har tyvärr inte haft tid till att lira Jonathan Blows senast migränspel. Andra spel som till exempel Overwatch och det där andra spelet som börjar på Over och slutar på Watch har glufsat i sig all min tid. Nu är det emellertid äntligen dags! I sommar tänker jag parkera min utsökta skånska stjärt framför datorn med ett paket Piggelin i högsta hugg och fläkten snurrandes i hög effekt och försöka plöja mig genom samtliga pussel i The Witness. Jag tänker inte vistas utomhus förrän allt är avklarat. Verkligen allt. Det är vad jag kommer att göra i sommar. Eller ja, förutsatt att jag inte blir sjukligt frustrerad över att jag inte klarar av ett specifikt pussel och bestämmer mig för att koppla av med lite Overwatch. Vilket mest troligt kommer att leda till att jag sitter och lirar Overwatch resten av sommaren. Så ja, jag kommer att lira Overwatch. Men jag lovar att ge The Witness en ärlig chans... förutsatt att man kan man välja lira som Genji. Annars får det vara.

Redaktionens sommarspel

Joakim ska (förmodligen inte) spela Zack & Wiki: Quest For Barbaros' Treasure
För runt 7 år sedan införskaffade jag Wii-liret Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure då det verkade vara ett perfekt spel att tackla långa sommarlovsmånader med - jag har ännu inte spelat det. Varje sommar sedan 2009 har jag sagt till mig själv att jag ska inleda sökandet efter den där förbaskade skatten som Barbaros har gömt undan men precis varje gång kommer det något i vägen som tvingar mig att hölstra skattkartan, kompassen och Wii-fjärren i bältet. Nu är det dock dags känner jag! Eller förmodligen inte. Jag vill innerst inne tro att jag ska spela Zack & Wiki i sommar då det ser fullkomligt underbart ut, men jag vet samtidigt med mig att jag har haft exakt samma tanke sedan tiden då den allra första Iphonen ännu var gångbar. Varför exakt jag aldrig får mig för att spela just Zack & Wiki vet jag inte, det liksom bara blir så. I år ska jag dock verkligen försöka. Jag lovar. Och så länge inget distraherar mig bör det... "Åh, en fjäril!"

Redaktionens sommarspel

Erik ska göra det Erik Hamrén inte lyckas med i EM med hjälp av FIFA 16
De senaste åren har inte varit särskilt roliga för alla oss som håller tummarna och tårna för det svenska landslaget i fotboll. Extra tråkigt och genomjävligt har det varit under de senaste plattmatcherna under fotbolls-EM där Sverige helt verkar ha slutat med att försöka stänka in några baljor per match och vars taktik genomgående verkar vara att gå genom turneringen som det enda laget utan ett enda avslut på mål. Det tänker jag göra någonting åt. Med hjälp av goda vänners sällskap, ett styck Playstation 4 laddat med FIFA 16 och rikliga mängder snask (beach 2016 kan lika gärna bli beach 2026 istället) kommer jag att styra det svenska landslaget i fotboll till framgångarna som vi alla törstar efter. Det ska bombas in så många mål att nätmaskorna kommer att behövas bytas ut långt innan första halvlekarna är slut, göras så många målgester att motståndarlagen kommer gråta av förödmjukelse och hejas så glatt i TV-soffan att det för åtminstone några sekunder kommer att kännas så där härligt som det i en perfekt värld hade varit när vi ställer upp med vårt kära landslag i en fotbollsturnering.

...och vem vet, kanske vi tar och vinner lite guld även på hockeyfronten när vi ändå är i gång.

Vi önskar alla Gamereactors läsare en närmast otröstligt makalös midsommar!



Loading next content