Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2017 (1)

Spelåret 2017 ser oförskämt spännande ut och som vanligt har vi på redaktionen listat det vi anser vara de 20 hetaste, kommande, titlarna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetast 2017 (1)

(20) Gran Turismo Sport
Playstation 4 / 2017
Att påstå att Polyphony Digitals en gång så nyskapande spelserie haft vissa problem de senaste tio åren, vore en rätt massiv underdrift. Nog för att Gran Turismo 5 och Gran Turismo 6 både erbjudit vissa delar som helt klart hållit en hög standard men samtidigt har båda dessa titlarna varit stelbent gammalmodiga, märkligt presenterade och fyllda till bredden av inkonsekvent kvalitet gällande allt från bilar till banor. När studion först avslöjade att de inför det sjunde spelet i serien skalat bort alla slöa minibussar och poänglösa småbilar och helt och hållet fokuserat på motorsport och riktig racing, var det flera av oss här på Gamereactor-redaktionen som tjoade och hurrade av förtjusning. Rätt fokus, tight sammankoppling med FiA GT, med ett team av fysikprogrammerare som för första gången verkligen varit ute och kört racingbil (på bana) för att bättre kunna simulera känslan av gravitation, friktion och fart - gör att Gran Turismo Sport är årets hetaste, kommande racingtitel.

Hetast 2017 (1)

(19) Prey
PC, Playstation 4, Xbox One / 2017
Flera serier får en nystart 2017 och en av dessa är Arkane Studios totalomgjorda Prey-reboot. Kort och gott kallad Prey har det kommande liret splittrat både Prey-fans och Arkane-fans men med sitt Bioshock-liknande koncept, sin Dishonored-inspirerade design och skräckkänsla verkar det otroligt lovande. Den före detta Prey-huvudkaraktären Tommy har bytts ut mot Morgan Yu (som introducerar könsval till serien) och nämnda förändring är inte den enda sedan 2006. Arkane Studios introducerar även rollspelselement och uppgraderingsmöjligheter samt flertalet spelmöjligheter och konsekvenser kring dessa. Studion tar helt klart en hel del risker gällande Prey med tanke på att de ändrar på i stort sett allt i den väletablerade, kultförklarade Prey-världen men det här kan bli riktigt fint om det görs på rätt sätt. Vi vet att studion kan sin ban- och karaktärsdesign och vi väntar spänt på ett skräckinjagande actionlir.

Detta är en annons:
Hetast 2017 (1)

(18) Tekken 7
PC, Playstation 4, Xbox One / 2017
Vakna nätter, skrikgråtande ungar, näthat, avslitna skosnören, borttappade kreditkort, uteblivna barnbidrag, magsjuka, fotsvamp och hudutslag i ansiktet är bara en liten del av allt vi tvingas utstå. Livet är tillräckligt tufft för att vi ska slippa leva det som någon ur Mishima-släkten vars familjehat är starkare än självaste Vaders sotsvarta ondska. Jin, Kazuya, Heihachi, Lars... Alla är de släkt och alla vill de slunga ned varandra i en aktiv vulkan, något som resulterat i en spelserie där mängden far/son-bråk har gått utanpå allt. I Tekken 7 är det tänkt att tonen ska vara ännu mörkare än i tidigare spel och enligt producenten Harada-san ska fejden mellan Jin, Kaz och Heihachi äntligen få ett slut. Givetvis längtar vi på Gamereactor efter det. Givetvis längtar vi efter något slags avslut på en rätt nonsensproppad historia. Vi längtar dock ännu mer efter genrens mest hårtslående, combo-mumsiga fightingsystem, ursnygg grafik och fenomenalt urflippade karaktärer.

Hetast 2017 (1)

(17) South Park: The Fractured but Whole
PC, Playstation 4, Xbox One / Våren
Efter en ojämn säsong 20 av TV-serien är det nu upp till uppföljaren till det hysteriskt underhållande South Park: The Stick of Truth att leverera. När Ubisoft i höstas meddelade att The Fractured But Whole försenats till 2017 var vi många på redaktionen som behövde ta ut halvdag för att kunna gråta ut på offentliga parkbänkar runtom i landet. Nu börjar det äntligen dra ihop sig (igen) och förväntningarna är givetvis höga. Vi diggar superhjältetemat och ser fram emot ett mer utbyggt och dynamiskt stridssystem. Lyckas utvecklarna kombinera spelbarheten med ett vasst manus (som gärna får bestå av fler, varierade skämt än i den senaste TV-säsongen) har South Park: The Fractured but Whole goda chanser att överträffa sin föregångare. Om undertiteln är någon sorts indikation på hur resten av spelet ser ut kommer det här att bli hur bra som helst.

Detta är en annons:
Hetast 2017 (1)

(16) Nioh
Playstation 4 / 9 februari
Att Ninja Gaiden-studion Team Ninja utvecklar ett actionspel inspirerat av Dark Souls är som ljuv musik i våra öron. Kombinationen samurajer, demoner och slafsiga bataljer i 1600-talets Japan är så erotisk att den borde säljas på burk som potensmedel. Vi blir härligt nostalgiska av tanken på det retroflörtiga upplägget med svinsvåra, linjära banor och begränsade sparpunkter, samtidigt som själva actionsekvenserna och bosstriderna ser brutalt häftiga ut. När Nioh avtäcktes var vi inte alltför entusiastiska, men spelet har bara sett bättre och bättre ut för varje gång det visats. Nu är det inte heller länge kvar innan vi får lägga våra giriga labbar på det. Den 9 februari får vi se hur Team Ninja har klarat sig utan Tomonobu Itagakis excentriska ledning. Av det vi sett hittills av Nioh verkar svaret vara: Alldeles utmärkt.

Hetast 2017 (1)

(15) Cuphead
PC, Xbox One / Hösten
Med sin handritade, 30-talsdoftande stil så ser Cuphead ut att verkligen vara något att hålla ögonen på. Den kanadensiska spelutvecklaren Studio MDHR ligger bakom denna påkostade indie-pärla, som ser ut att bli ett av de mest bedårande plattformsäventyren på länge. Cuphead ser egentligen inte ut som ett spel utan mer som en klassisk Disney-rulle från 30-talet och grafiken är minst sagt bländande. Men en sak är tydlig; Cuphead handlar inte om något renodlad plattformsspel utan mer om att klå bossar efter bossar. Trots att det emellanåt råder fullständigt kaos på skärmen så kan vi knappt bärga oss över att sätta tänderna i den fullständiga produkten och gå bananas mot allt i vår väg. Inte nog med det så utlovas en skyhög svårighetsgrad i sällan skådat slag och det kommande indiespelet ser onekligen smarrigt ut.

Hetast 2017 (1)

(14) Horizon: Zero Dawn
Playstation 4 / 28 februari
För ett år sedan skrev vi om det tjusiga Horizon: Zero Dawn som en av de hetaste titlarna vi skulle få sätta tänderna i 2016. Nu blev det aldrig så efter en rad med förseningar, men trots dröjsmålet har Guerrilla klämt tag i vår puls med ett bestämt järngrepp. Att kombinera dinosaurier med robotar i en post-apokalyptisk djungelvärld verkar ha satt eld i baken på illustratörerna hos holländarstudion, och vi har såhär långt imponerats av varenda vykortslika filmklipp de släppt. Att ratta omkring den väldigt hårda Aloy genom smälläckra miljöer i jakt på att tömma ett vildsint V8-djur på skruv kan mycket väl bli bland det snyggaste vi får se i år, framförallt då utvecklarna uttryckt gott med självförtroende när det kommer att utnyttja Playstation 4 Pro:s extra prestanda. Öppna världar med fokus på utforskande är lite av en vattendelare för många, men Horizon: Zero Dawn har lovat oss en tung, vuxen berättelse, och då Killzone ligger i Guerrillas bagage finns här ingen anledning att tvivla på Aloys galopperande äventyr.

Hetast 2017 (1)

(13) Insomniacs Spider-Man
Playstation 4 / 2017
Spel baserade på den vänlige kvarterssuperhjälten Spider-Man har varierat kraftigt i kvalité. Från att ha varit rätt okej till rent usla till rätt bra till rätt okej. Med den insikten kanske det förvånar att vi inför 2017, håller just ett spel med Spider-Man som ett av de 20 mest efterlängtade? Bara vetskapen om att det är Insomniac som sitter bakom spakarna gör oss intresserade och sen tillkommer E3-trailern som skvallrade om nonstop-action (och som fick det att kittla i svingtarmen). Vissa frågetecken finns dock - det mest framträdande om spelet kommer basera sig helt eller delvis på någon film, och således kanske hamnar i licensträsket? Eller om det löst baseras på Spindelmannens grundpremiss (att skydda New York-bor) och att utvecklarna fått fria händer i exakt utformning av storyn? Vilken skurk kommer vi möta? Venom? Green Goblin? Doctor Octopus? Vem spelar Mary Jane? Kommer faster May vara med? Och sist men definitivt inte minst, när släpps det? Dessa är frågor vi gärna vill ha svar på, och det är just dessa som gett Insomniacs Spider-Man en trettonde plats på vår lista. För tänk er, vore det inte trevligt med ett Spider-Man-spel i samma klass som Batman i Arkham-sviten?

Hetast 2017 (1)

(12) Star Wars Battlefront II
PC, Playstation 4, Xbox One / Hösten
Star Wars Battlefront II borde naturligtvis trona högre upp på listan, men faktum är att Dice missade bollen en del med föregångaren, som visserligen var underhållande, men saknade både djup och innehåll. Dessutom dras spelet fortfarande med en del problem som inte åtgärdats, så när EA och Dice nu säger att de fattat vad som gick snett och förklarar att det ska åtgärdas till uppföljaren så vågar vi inte helt ta ut segern i förskott. Men trots det är vi fortfarande enormt uppspelta över tanken på att få spela i den nya trilogin, använda hjältar som Rey och Kylo Ren, ratta nya farkoster och bedriva laserkrig på aldrig tidigare besökta planeter. Får Dice bara till speldjupet utan att kompromissa med den enkla spelbarheten och kan leverera ett underhållande singleplayerläge - så finns egentligen ingen övre gräns för vilken makalös Star Wars-fest detta kan bli. Vi håller tummar och tår så hårt att de vitnar i förhoppningen om en värdig uppföljare till Pandemics originalspel.

Hetast 2017 (1)

(11) Marvel vs Capcom: Infinite
PC, Playstation 4, Xbox One / 2017
Killer Instinct och Dead or Alive 5 börjar kännas lite gamla och Street Fighter V levererade verkligen inte. Med det i åtanke var det kanske inte så konstigt att redaktionen utbröt i en mycket motbjudande spontan-rave när Marvel vs Capcom: Infinite utannonserades sent förra året. Det är en fightingserie olik någon annan som stundtals för tankarna mer till frenetiska shoot 'em ups än rekorderligt strykutdelade av klassiskt käftklapparsnitt. Vi blir alldeles till oss i trasorna att i rollen som Capcom America, Iron Man, Mega Man och oefterhärmlige Morrigan få släppa lös vanvettiga combos som räknar över 200 träffar och spela natten lång till pumpande musik medan hjärnan smulas sönder i ljuv eufori. Kort sagt finns det inget fightingspel vi är mer sugna på än detta och mängden pengar vi skulle betala för en snabbspolningsknapp tills det faktiskt släpps får oss att överväga om vi faktiskt alls kan klassas som fullt friska.

Platserna 10-1 hittar ni på denna länk.



Loading next content