Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2017 (2)

Den skulle ju egentligen dyka upp i fredags men Nintendo Switch-utannonseringen gjorde att vi väntade med de tio hetaste spelen till idag. Nu kör vi!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetast 2017 (2)

(10) Resident Evil 7: Biohazard
PC, PS4, Xbox One / 24 januari
För första gången någonsin i ett Resident Evil-spel så kommer vi att få uppleva det hela ur ett förstapersonsperspektiv, vilket vi tror kan vara det nya blod serien behöver. Demoversionen som släpptes till allmänheten under fjolåret skrämde slag på oss och vi hoppas att detta är något som resulterar den slutgiltiga produkten när den når hyllorna den 24 januari i år. Till väldigt mångas snopenhet så har de senaste delarna i kultserien fokuserat mer på action än skräck och kritiken från denna skara har inte varit nådig. Utvecklaren verkar ha tagit åt sig utav den högljudda kritiken och förstått att en stor del av fansen vill ha något nytt som gör att serien känns fräsch och relevant. Med denna titel hoppas vi att Capcom gör sitt absolut bästa och tar i från tårna för att ge spelare världen över obehagliga rysningar längs ryggraden och en kollektiv droppa i byxan.

Hetast 2017 (2)

(09) Final Fantasy VII Remake
Playstation 4 / Okänt
I år fyller ett spel som frekventerar praktiskt taget alla "världens bästa"-listor 20 år, nämligen Final Fantasy VII. Det släpptes 1997 till Playstation och resten är - som man brukar säga - historia. Efter runt ett decennium av önskningar och rykten är det nu äntligen dags för en remake av detta väldiga äventyr som på nytt kastar in oss i rollen som den något förvirrade Cloud Strife i hans kamp mot det ondskefulla Shinra. En historia som grenar ut och växer till något helt annat längs vägen och bjuder på vänskap, sorg, nagelbitande spänning och glättiga Chocobo-race på Golden Saucer. Square Enix lovar att göra originalet rättvisa och kommer även uppdatera spelmekaniken till dagens standard. Om de bara får detta att falla på plats i ett redan snudd på perfekt spel, skulle det inte förvåna oss att vi om ytterligare tjugo år sitter och drömmer om en remake på remaken.

Detta är en annons:
Hetast 2017 (2)

(08) Super Mario Odyssey
Nintendo Switch / November
Det är tur att Super Mario-spelen inte längre är numrerade, då det hade varit direkt avskräckande höga siffror vid det här laget. Men likt förbaskat lyckas Nintendo varenda gång totalt återuppfinna formulan för den trinde rörpularen, vars äventyr alltid känns lika nya som fräscha och framför allt underhållande. Av ännu oklara skäl lever Marios mössa i Super Mario Odyssey, den går att nyttja som en bumerang och den småfete rörpularen kan även nyttja kepan som en plattform, för att nå höga höjder. Mario kommer att gästa den "verkliga världen", kan svinga sig från lyktstolpar likt självaste Spider-Man samt rider på en guldförgylld tiger i trailern till kommande Super Mario Odyssey. Det råder ingen tvekan om att konceptet som Switch-äventyret baserats på inte låter helt klockrent såhär på förhand. Det känns spretigt och lite märkligt. Vi har dock inga som helst tvivel på att Super Mario Odyssey kommer att bli ett fantastiskt plattformsspel som likt Super Mario 64 och Super Mario Galaxy kommer att roa och utmanade oss som (nästan) bara Shigerus galjonsfigur kan.

Hetast 2017 (2)

(07) Quake Champions
PC / Hösten
Overwatch visade vägen under 2016. Fansen törstar efter gammaldags, arenabaserad multiplayerdöd utan vare sig perks eller badges. Bara ren skill, som mäts i form av vem som prickar vems huvud med raketstruten flest gånger. Och Quake-skaparna Id Software är såklart knappast särskilt sena med att hänga på en trend de en gång skapade med den mästerliga, klassiska Quake III Arena. Med Quake Champions skippar man allt vad VR, Snap-Map och konsolversioner heter och satsar allt krut på en superpolerad PC-version som inte bara är tänkt som den andliga uppföljaren till Quake III men även som ersättaren för Quake Live. Här på Gamereactor är vi otroligt sugna på ett fullfjädrat arenaspel i Quake-universumet, igen, och ser väldigt mycket fram emot hösten.

Detta är en annons:
Hetast 2017 (2)

(06) Destiny 2
Playstation 4, Xbox One / Hösten
Många håller med om att det Destiny som Bungie lanserade inte riktigt höll måttet eller levde upp till de skyhöga förväntningarna som hade byggts efter månader av skryt från utvecklarna. Spelet har gradvis byggts om under sin livstid och vi är helt övertygade om att Destiny 2 kommer göra allt rätt från början. Vi räknar med mer fokus på berättande, fler möjligheter för samarbete och en uppsjö av legendariskt coola krutpåkar att smiska alienstjärt med. Nya klasser, fiendetyper och krafter samt ett omgjort system för vän- och klanspel. Vi tror att Bungie kommer leverera en enormt expansiv spelvärld som kryllar av liv, där olika typer av events kommer underhålla oss för en överskådlig framtid och fortsätta breddas med tiden. Den här gången kanske de har tid att berätta varför de inte har tid att berätta.

Hetast 2017 (2)

(05) Halo Wars 2
Xbox One, PC / Februari
När det är dags för ett nytt Halo är det nog inte bara vi som har svårt att vänta tålmodigt. Det spelar egentligen ingen roll om det är nästa numrerade del i den vanliga berättelsen eller uppföljaren till strategipärlan Halo Wars vi väntar på - det är ett nytt Halo på väg och det kommer snart. Bara tanken på att ratta Warthogs, Scorpions, Banshees eller Ghosts får en enad redaktion att dregla så pass mycket att det kan vara läge för nya heltäckningsmattor. På förhand ser det ut som vi kommer att få en ordentligt matig kampanj med gamla hjältar, nya skurkar och perfekt utformad spelkontroll vilket kommer underhålla oss i flertalet timmar. Om inte det är nog kan vi sedan kasta oss i det nya flerspelarläget Blitz, där skicklighet, snabbhet och förmågan att hålla huvudet kallt kommer vara viktiga beståndsdelar för att klättra i rang och få oss att spela långt in på småtimmarna. Kort sagt, ett nytt Halo är på väg och vi är redo.

Hetast 2017 (2)

(04) God of War
Playstation 4 / 2017
Från linjärt hack'n'slash till öppet närstridsaction-lir har God of War-serien helt klart vänt helt, och kanske var det på tiden att spelet utvecklades till något nytt? I sju år har vi, som den brutala men ikoniska spartanen Kratos tagit ut våra frustrationer på grekiska gudar och mytiska väsen. Vi har korsat dödens flod Styx, krossat gudaögon och fått reda på att de där allsmäktiga minsann kan dö de med. Men vad händer med serien nu när det är slut på grekiska gudar att brutalt mörda? En hel del visade det sig på Sonys E3-presskonferens förra året. Spelmässigt drar tankarna åt The Last of Us-hållet och grafiskt sett är 2017 års God of War totalt överlägset föregångarna (givetvis). Spartanen har nu helskägg, en tatuerad avkomma med noll pilbågsfärdigheter och har lyckats förflytta sig från Olympus till vårt lokala Asgård på något sätt. Kratos får ett sprillans nytt, fräscht smörgåsbord av gudar och väsen att sätta eggen i och vi ser fram emot seriens nystart något enormt här på redaktionen.

Hetast 2017 (2)

(03) The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Wii U, Nintendo Switch / våren
Utvecklingen av The Legend of Zelda: Breath of the Wild har pågått en väldigt lång tid och det är omöjligt att förneka att Nintendo verkligen har tagit tillvara på den väl utdragna utvecklingsprocessen. Det märks tydligt att Breath of the Wild genomsyrar spelseriens traditionella charm och det nya, öppna Hyrule känns mer levande från allra första stund. Det är ganska påtagligt att spelvärlden kommer att vara avsevärt mycket större än tidigare och vi längtar redan efter den där gudomliga känslan av att vi inte ens har hunnit skrapa på ytan när vi avnjutit våra första timmar. Links kommande äventyr ser verkligen smaskigt ut och striderna påminner om det fantastiska systemet (bortsett från den rörelsekänsliga aspekten) vi fann i The Legend of Zelda: Skyward Sword om än något smidigare. Vi ser verkligen fram emot att sätta tänderna i minnesvärda tempel, lösa hysteriskt roliga pussel, spöa unika bossar och digga till traditionell Zelda-musik i Eiji Aonumas kommande Zelda-äventyr.

Hetast 2017 (2)

(02) Mass Effect: Andromeda
PC, Playstation 4, Xbox One / 23 mars
Under den förra konsolgenerationen föddes flera spelserier som sedan dess har blivit favoriter för oss. Gears of War, Uncharted, Bioshock, Dark Souls och The Last of Us är bara några exempel. Ett annat är Biowares Mass Effect, som blev en sorts spelmediets Star Trek, en giganternas gigant för science fiction-genren. Det är snart fem år sedan Mass Effect 3 avslutade Commander Shepards berättelse och vi är mer än redo för ett nytt äventyr, sett ur en helt ny huvudpersons ögon. Vi vet att Mass Effect: Andromeda utspelar sig i Andromedagalaxen och vi är riktigt spända på att få se vilka fängslande nya alienraser, världar och intriger som Bioware lyckats koka ihop för oss i denna, minst sagt, avlägsna skådeplats. Vi har sett att spelet är snyggt och att det bland annat bjuder på mer frihet sett till rörelse, både i strid och i utforskning men vi ser även fram emot att få lösa djupa konflikter genom välskriven dialog och att få lära känna nya, spännande och färgrika karaktärer. Den 23 mars kan inte komma snart nog.

Hetast 2017 (2)

(01) Red Dead Redemption 2
Playstation 4, Xbox One / Hösten
Lisa skrek, Kims skägg skrek lite högre och Mäki gled upp i en smått otäckt superfinsk falsett. Calle stod sedan bredvid och bara skakade av ren extas samtidig som Fredrik, André och Kask kämpade för att hålla tillbaka tårarna. På golvet låg Andreas, avsvimmad sedan länge men med ett maniskt leende på läpparna. Datumet var den 20:e oktober 2016 och Rockstar Games hade precis visat upp Red Dead Redemption 2. Trots att detta sedan var samma dag som Nintendo presenterade Nintendo Switch för allra första gången gick det inte att blunda för att Rockstars cowboy-saga förmodligen framkallade störts känsloyttringar på Gamereactors redaktion den dagen. För ettan var som bekant något i hästväg. Ett mästerverk utöver det vanliga. Även om vi sedan för stunden - i ärlighetens namn - vet ytterst lite om hur uppföljaren kommer bli finns det samtidigt ingenting vi hellre skulle vilja göra under 2017 än att få dra på oss läderchapsen, trä hatten över hjässan och rida in i solnedgången som stavas Red Dead Redemption 2.

Platserna 20-11 hittar ni på denna länk.



Loading next content