LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      artiklar

      Gamereactor Serier: Iron Fist (2017) #1

      Nu börjar det. Gamereactor drar igång serietidningstäckningen med en recension av årets första Iron Fist-nummer...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Det är inget ovanligt att olika superhjältar får en ny serietidning i samband med att en ny film eller TV-serie släpps. Peter Parker kom exempelvis tillbaka som Spider-Man lagom till The Amazing Spider-Man 2 gick upp på biograferna och kort efter premiären av Captain America: Civil War släppte Marvel första numret av Civil War II. Detta är ett enkelt knep för bolagen att tjäna lite extra pengar och sorgligt nog brukar inte alltid kvalitén hålla måttet. Den senaste karaktären som fått en ny serietidning i samband med TV-serie eller film är såklart Iron Fist då alla tretton avsnitt dundrade ut på Netflix i mitten av mars.

      I det första numret av Iron Fist är K'un Lun förstört och Danny har därför misslyckats sitt uppdrag som Iron Fist. Hans krafter fungerar knappt och numera reser han jorden runt och slåss i turneringar för pengar och köper alkohol för större delen av vinstsummorna. Under sitt resande stöter han dock på en man som ger honom möjligheten att återfå sin heder som Iron Fist. Vägen dit kommer däremot inte bli enkel.

      Gamereactor Serier: Iron Fist (2017) #1

      Detta sammanfattar det mesta från det första numret och än så länge känns serien inte särskilt lockande. En svag start för en helt ny serietidning som mest troligtvis inte lär väcka ett intresse hos dem som blivit nyfikna på karaktären efter hans TV-serie. Om andra numret överraskar kan detta bli något bra men för stunden är jag skeptisk.

      Detta är en annons:

      Illustrationen av Mike Perkins är vad som gör att jag i slutändan gillade numret. Hans detaljrikedom gör numret till ett väldigt vackert sådant och jag ser därför fram emot att se fortsättningen. Det ligger en mörk ton över bildrutorna som tilltalar mig väldigt mycket och Rands ilska lyser igenom väldigt bra tack vare detaljerna.

      Så här långt saknar serien känsla och tyvärr bryr jag mig inte särskilt mycket om Dannys kamp med sig själv så här långt. Hans krafter är borta, han använder inte sin läckra dräkt och karaktärerna som så ofta är med och gör hans serier ännu bättre dyker heller inte upp. Vad som brukar göra Iron Fist så intressant att läsa om finns med andra ord inte närvarande. Han förtjänar mycket bättre och jag hoppas att man gör honom rättvisa när han väl återfått sina krafter och att fler bekanta eller nya minnesvärda ansikten dyker upp. Sista sidan gör mig nyfiken så potentialen finns där minsann.

      Gamereactor Serier: Iron Fist (2017) #1

      För att sammanfatta är första numret av Iron Fist en okej början. Ed Brissons berättelse känns så här långt medioker men tack vare Mike Perkins suveräna illustration vägs mitt omdöme i helhet upp. Har du aldrig läst Iron Fist tidigare men är sugen på att kolla upp honom så finns det andra serier med honom du kanske borde läsa istället. Åtminstone för stunden.

      Detta är en annons:

      Plus
      + Vackra illustrationer
      + Snygga fighter
      + Intressant slut

      Minus
      - Medioker berättelse
      - Hög prislapp



      Loading next content