Svenska
Blog

Switch "brister" är ingen dealbreaker

Skrivet av -Ogge- den 25 februari 2017 kl 23:37

Jag förnekar inte att det borde vara en självklarhet att man idag har simpla appar som Netflix, webbläsare och dylikt på en konsol som släpps 2017. Men samtidigt är det inte Netflix och surfing som jag är ute efter när jag köper en konsol som Nintendo Switch. Jag använde knappt Netflix och surfande på mitt Wii U. Sådant har jag en mobil för, om jag nu inte är vid min Smart-TV. Hur som helst lär vi se Netflix och en webbläsare på sikt ändå och jag bryr mig ärligt talat inte om och när det kommer. Ser det mer som en rolig bonus faktiskt.

Sedan är somliga ledsna över att Virtual Console inte är tillgängligt till en början. Men samtidigt köper man väl inte en sprillans ny konsol för att spela gamla klassiker från början, eller? Jag menar...vi kommer ha tillräckligt med underhållning första månaden. Spel som: Breath of the Wild, Fast RMX, Super Bomberman R, 1-2-Switch, Shovel Knight, I Am Setsuna och fler spel. Bara Breath of the Wild kommer ta minst 30-40 timmar innan jag möjligtvis "ledsnar". Tippar på att spelet kommer stjäla mer tid än så från mig (100 timmar är nog inte omöjligt). Sedan lär nog även I Am Setsuna ta runt 20 timmar och Fast RMX blir säkert ett bra spel för kortare sessioner då och då. Samt så är jag även sugen på Shovel Knight, men vi får se om jag får tid för det.

Jag kan såklart inte tala för alla, men det är ungefär såhär det kommer se ut i början för just mig. När jag är klar med alla dessa spel så hinner säkert vissa spel som Mario Kart 8 Deluxe släppas och många fler goa titlar.

Jag personligen kommer inte att sitta och spela på Switch dagligen. Utan jag har 3DS, PC och andra konsoler som även kommer att sno min tid då och då. Jag tror inte det är många som kommer att sitta konstant med enbart Switch. Det som alltså släpps vid launch är tillräckligt, det räcker liksom. Visst, är man inte sugen på Breath of the Wild eller någon annan titel så är nog Nintendo Switch är jävligt tråkig konsol. Men då är det bara att vänta, OM det dyker upp något intressant överhuvudtaget för just dig. Det är liksom inget tvång att sluta sig till Switch-skaran haha. Nej, men det jag menar är att Switch kanske inte är för alla till en början helt enkelt. Precis som med allt annat.

Däremot tror jag starkt på att detta kan bli en konsol som kommer att sälja ruggigt bra. Då menar jag verkligen ruggigt bra. Har några "PC-only" vänner och bekanta som till och med är lite sugna på Switch. Samt så vet vi hur mycket publicitet och utrymme konsolen har fått jämfört med vad Wii U fick, som på något vis försvann lite i dimman. Wii U var en förvirring för många människor helt enkelt. Nintendo Switch är däremot något "nytt" för den stora massan och det kommer väcka intresse hos väldigt många olika typer av spelare.

Switch "brister" är ingen dealbreaker

Det enda som jag har stört mig på är att jag inte har sett skymten av ett "achievement system" av något slag. Men det är som sagt ingen dealbreaker. Jag överlever liksom.

HQ