Svenska
Blog

Intressanta mobiler på G

Skrivet av -Ogge- den 26 maj 2017 kl 02:00

Det väller in diverse modeller titt som tätt på den växande mobilmarknaden. Mycket tack vare den asiatiska marknaden​ som fortsätter att blomstra enormt. Tråkiga är väl att vissa godbitar inte når de nordliga breddgraderna som vårt kära land Swädän.

Men det finns just nu hela sex intressanta mobiler som jag är väldigt nyfiken på just nu. Som fortfarande kanske ligger på ritbordet eller i något hemligt mörkt "labb" någonstans i världen där någon av de testas. Så de modeller jag kommer nämna baseras delvis på rykten och alla namn är inte hugget i sten såklart.


1.iPhone 8/iPhone X/iPhone 10 eller blir det iPhone?

Ja, detta kan mycket väl bli Apples hyggligaste release på länge i och med att de firar hela 10 år med iPhone. 10 år, jeez! Jag hoppas då verkligen på fingerprint på baksidan, trådlös laddning, batteritid som räcker 2-3 dygn vid normal användning, stor skärm som täcker upp minst 96-98% av framsidan, stereohögtalare, 2K display för kanske VR, kamera som överträffar de alla och en mycket kraftfull/effektiv processor som klår Snapdragon 835 utan problem. 3,5 mm jacket har de nog gett upp på, så det är ingen idé att hoppas på en sådan.

Jag kan med stor sannolikhet återvända till en iPhone om Apple nu lyckas överraska mig för en gång skull.

2. Samsung Galaxy S8 Active

Det är inte jättetroligt att vi får modellen här i Sverige. Men enligt den bild man har fått se så kan det eventuellt bli ett riktigt bra alternativ till S8/S8+. Något bullkigare hölje såklart. Skärmen kommer troligen ha rundade hörn likt LG G6, som då klarar av lite hårdare stötar lite bättre. Samt så brukar batteriet på Active-modellerna vara snäppet störrre. Specifikationerna kommer nog i övrigt vara identiska med S8/S8+. Spännande!

3. Samsung Galaxy Note 8

Förra året förbokade jag Note 7 och alla vet vad som skedde med den modellen. Ja...den dog, nästan. Den har "återuppväckts" men den kommer med stor sannolikhet aldrig säljas i någon större svensk återförsäljare. Hur som haver så kan Note 8 bli Samsungs nästa stora värsting om allt går enligt planerna. I regel brukar Note-familjen bli det där lilla extra extra. Kan tänka mig att det blir lite som en slags "uppgraderad" variant av S8+. Möjligtvis något vassare rent prestandamässigt dessutom. Återstår att se som sagt. Sen har vi givetvis S Pen såklart som blir det där lilla extra verktyget.

4. Nokia 9

Denna lur ska tydligen innehålla ett SD835 chip, 3800 mAh, 4GB RAM etc etc...enligt rykten. Samt att det inte blir en Windows-lur utan en Android. Mycket intressant med tanke på att de länge har förknippats med Windows ett tag och vi får se hur de officiella specifikationerna blir, samt om den dyker upp i EU överhuvudtaget.

5. OnePlus 5

Tydligen hoppar de över en siffra i och med att 4 tydligen innebär otur i Kina. Ja, enligt de kvittrande fåglarna som viskar i våra öron på det stora intranätet. Därför heter den OnePlus 5.

Annars är SD835 CPU bekräftat till luren. Troligtvis lär vi se en kamera med dubbla optik likt de som finns på t ex Huawei Mate 9, Honor 8, P10 osv. Ser gärna ett batteri som överträffar S8+ i batteritid. 4000 mAh skulle nog duga gott och väl. Såklart kan displayen påverka batteritiden och vi lär utan tvekan få en 1440p. Vore trevligt om man i såna fall kan reglera upplösningen mellan 720p, 1080p och 1440p. Mellan 6-8GB RAM och 64-128GB intern lagringsutrymme bör den här. Antagligen lär den inte kosta mer än 4500-6500:-. Lär nog dyka upp ett billigare och ett dyrare alternativ, vem vet vad de har för planer den här gången? Känns dock som att de kommer proppa denna med överflödig hårdvara och marknadsföra den med att den har hela 8GB DDR4 RAM. Även fast det idag inte är nödvändigt. Vi får helt enkelt se i sommar vad som sker med denna pärla.

6. ZTE Nubia Z17

Detta kan mycket väl bli en prisvärd konkurrent till OnePlus 5. Specifikationerna ska tydligen vara snarlika med just OnePlus 5. Skillnaden är att batteriet ligger på hela 5000 mAh, enligt rykten. Prislappen lär nog inte heller stiga över 7000:- med tanke på att det är ZTE vi har att göra med här. 8GB DDR4 RAM snackas det också om.

I know, det är ganska overkill såklart.

Vilken lur ser du fram emot i år?

Intressanta mobiler på G

Konceptbilder.

HQ