Svenska
Blog

Ungefär fem månader med Switch

Skrivet av -Ogge- den 27 juli 2017 kl 00:27

Switch har snart funnits ute på marknaden i nästan hela fem månader, tiden går snabbt minsann. Men känns då verkligen Switch som ett bra köp för mig eller borde jag ha väntat?

Nej, jag är faktiskt sådär lagom nöjd med Switch. Den har använts tillräckligt ofta för inte räknas som en dammsamlare. Detta tack vare att Breath of the Wild höll väldigt länge. Inte långt därefter kom även Mario Kart, som jag till och från kan koppla av med lite kortare spelsessioner. Svårt att tröttna på det där lyckopillret, trots att jag har det till Wii U.

Samtidigt tog jag "risken" med att förhandsboka Splatoon 2 också. Spelet visade sig vara bättre än vad jag förväntade mig faktiskt. Var lite orolig över att det skulle bli för cringe-framkallande. Men icke. Har inte hunnit spela det sådär farligt mycket nu pga allt nattarbete. Men samtidigt har inte arbetet varit ett stort hinder i och med att jag har kunnat lira Splatoon 2 på rasterna (den stora fördelen med Switch). Jag använder då naturligtvis min mobil som hotspot och det flyter på hiskeligt bra tack vare 4G-nätet som är stabilt. Har hunnit bli nästan lvl 10 ändå och är snart redo för rankat.

Under dessa månader har jag upptäckt att Switch är en otroligt bra kompanjon då när jag lägger mig i sängen för att vila bena eller om jag lämnar lyan. Switch är inte mitt primära val av konsol dock, utan det är fortfarande PC och de övriga konsolerna som ändå står först i fokus i slutändan. Den fyller upp sin roll till fullo som den perfekta reskamraten.

Jag personligen stör mig inte mycket på att konsolen är mer nedbantad på det viset att alla nättjänster mer eller mindre går via luren istället. Men det är det största minuset trots allt och Nintendo hade kunnat pula in lite mer RAM ändå, så vi kunde ha haft alla funktioner i Switch.

Sen är det givetvis kul att konsolen snart är uppe i 5 miljoner sålda enheter och jag tror Nintendo kan nå 12-15 miljoner fram till nästa år (mars-april). Lär nog bli deras mest sålda konsol efter Wii åtminstone.

Hittills äger jag visserligen "bara" tre spel och det är de spel som jag nämnde tidigare. Samtidigt är det dock tre riktigt hållbara spel. Switch kommer inte heller bli en konsol där jag kommer köpa spel bara för det är billigt under någon rea, utan för att jag verkligen verkligen verkligen vill spela varje enskilt spel. Har ingen lust med att bygga upp en back-log. Har tillräckligt mycket ångest med Steam, haha. På Steam har jag sjukligt mycket spel så att jag nästan skäms.

Men ja, nästa spel på tur lär nog bli Super Mario Odyssey i alla fall. Det spelet kan mycket väl bli mitt nästa "Breath of the Wild"-moment och sen får vi se vad jag gör. Jag har såklart några andra alternativ av spel också, som jag kikar på. Men inget som jag har bråttom med att köpa, det krisar inte direkt.

Är du en lycklig eller olycklig Switch-ägare?

HQ