Jag är oftast en onödigt grundlig matlagare som gillar att göra det mesta från scratch. Ska det serveras Deep Dish-pizza så vill jag ha fixat egen korv till fyllningen, till kalopsen krävs egenhändigt inlagda rödbetor och jag gör gärna även sådant som egen blodpudding (med renblod givetvis) samt fudge innan det ska bakas brownies.
Min käre kollega Månsis Lindman bjöd nyligen på en lista över hans fem favoritbubbel. Det där är inget jag begriper mig på dock, och vill jag ha en liten extra guldkant i tillvaron, brukar jag ofta snegla mot min samling bourbon istället.
Att jag gillar att resa till USA och amerikansk populärkultur har väl förmodligen inte undgått någon. Nyss snubblade jag över en bild på Twitter som visar ganska precis allt jag älskar med landet i en och samma bild; majonnäs med smak av apelsin och choklad.
Jag gillar generellt att baka amerikanska godsaker. Ofta är de en kombination av vanvettigt dekadenta och barnkalas på en och samma gång. Inför varje Super Bowl brukar jag baka kakor med jordnötssmör och varierar recepten lite för att prova mig fram.
Kanske är det höjden av amerikanisering för vissa, men de senaste tio åren har en kalkon av tämligen amerikanskt snitt varit ett måste på julbordet. Orsaken för min egen del är dock att det är förbaskat gott, och jag tänker absolut inte göra min av med några svenska godsaker.
Jag fullkomligen älskar amerikansk hotsauce. Inte sådana där rätt menlösa, larvigt starka historier - utan sådana som faktiskt smakar gott. Tre personliga favoriter jag alltid har hemma är Cholula (ett måste till stekta ägg eller hashbrowns), Franks RedHot (krävs till pytt i panna eller stekt skinka) samt vanlig Tabasco.
Det här med matlagning är en favoritsyssla för min egen del, gärna rustikt käk från grunden och allra helst amerikansk - med en touch av goa Södern. Följdaktligen följer jag en del matlagare på Youtube (svenska favoriter är Feeders) och framför allt så kollar jag en del matlagning på Youtube. Om jag ska rapa upp några av de jag tycker är bäst, så är det Cowboy Kent Rollins, Paula Deen och Sam the Cooking Guy.
Varför göra något svårt när man kan göra det enkelt. Eller varför inte bara testa och se vad som flyger. Det tycks ofta vara hur amerikaner resonerar när de släpper produkter stela svenskar bara fnyser åt och i sin iver att fördöma dumheter glömmer bort att det är okej att välja bort det man inte vill köpa.
Om du följer min blogg vet du såklart att jag älskar det här med skräpmat, det betyder dock inte att jag inte gillar äkta vara. Tvärtom, försöker så ofta jag kan handla riktigt bra råvaror för goda rätter. Men ändå, jag blir sådär genuint lycklig varje gång jag får sleva i mig Popeyes friterade kyckling i USA och dippa i ohälsosamma mängder feta såser, mumsa deras underbara bönröra och bara trivas med livet.
Satt och kollade Tom Bradys comeback efter avstängningen igår. Risken fanns att han skulle ha blivit lite ringrostig, men Brady dominerade som vanligt totalt och var väl egentligen bättre än någonsin. Cleveland Browns fick se sig rejält förödmjukade på hemmaplan. Men så bröts det till reklam... från Walmart.
Snubblade över ett recept på Twitter härom dagen med det förföriska namnet Cookies and Cream Brownie Dessert. Det vill säga kakor, grädde och brownies i ett - gott och nyttigt (som vår chefredaktör brukar säga). Det är på tok för genomamerikanskt smarrigt för att inte dela med sig av - så därför gör jag just det.
Amerikanerna bara fortsätter välla ut godsaker på marknaden och får resten av världen att framstå som ett inskränkt bakvatten vid en snabbmatsjämförelse. Den senaste dunderkreationen till kulinarisk lockelse står Carl's Jr för, en kedja som lär vara på väg att etablera sig i Sverige. De erbjuder generellt helt okej burgare jag skulle säga är i paritet med vad Burger King har, ofta med aningen mer sting dock, och bättre bröd.
Kanske var det någon som kom på att pizza idag är på tok för nyttigt. En välbakad deg med fin mozzarella, bra skinka, tomatsås gjort på solmoget röda tomater och kanske ruccola och lite flingsalt/olivolja - det är faktiskt kalaskäk. Det ville Little Caesars göra något åt, och med sedvanligt kreativt amerikansk snabbmatstänk har de nu gjort mig så hungrig att jag mitt i natten var tvungen att tillaga en omgång revbensspjäll.
Vi brukar ofta ryka ihop om saken, min gode vän Petter och jag, när ämnet snask kommer på tal. Sedan något år tillbaka dras jag med en light-version av diabetes och tar det lugnt med sockret, och när det väl ska konsumeras så vill jag att det ska vara gott. Och i Sverige har vi utmärkt godis, men frågan är ändå om jag inte håller Finland högre (sötlakrits!).
Vilket snabbmatshak jag än besöker i världen så är en bananmilkshake det första jag beställer tillsammans med maten. Det är för mig liksom efterrätternas efterrätt. Att få tag på riktigt bra är dock lättare sagt än gjort och i Sverige är man mer eller mindre tvungen att fixa det själv.
Om bara fem minuter börjar som bekant USA rulla boll i årets VM och självklart måste det avnjutas på bästa sätt med amerikanskt snacks. Root Beer har redan inhandlats och står på kylning, men själva tilltugget har jag gjort själv denna gång enligt ett recept jag nyligen snubblade över på Twitter. Jag talar om friterade Oreos.
Som en sann självplågare händer det att jag surfar amerikansk snabbmat. Gärna på kvällen när jag vet hur utelämnad och ensam jag är då hungern faller sig på. Nyss snubblade jag över Jack in the Box nya burgare Bacon Insider - till bredden proppad med bacon (kolla denna länk). Eller vad sägs om dubbla lager av denna rökigt salta delikatess, komplett med bacon inmalt i köttet samt bacon utblandat med majonäs... Yes please!