Svenska
Blog

Ch-ch-ch-ch-changes, Lisa kilar vidare

Flera av er kommer säkert se följande som underligt och ska jag vara ärlig tycker jag det själv till viss del. Efter månader av privatpanik dök jag ju, som ni vet, upp på Gamereactor igen (efter att ha saknat det rejält, mind you) för att nu dra igen, kanske för gott, kanske inte. Under Gamescom snackade jag nämligen med redaktörerna på Gamereactor EU (den engelskspråkiga siten alltså) och igår kväll blev jag erbjuden en plats på dess redaktion. Vet med er att, även om det är hastigt (även för mig) så var inte det här planen, någonstans, någonsin utan jag övervägde mina möjligheter och kom fram till att EU kan fungera bättre för mig rent arbetslivsmässigt. Jag har under tiden jag hängt på Gamereactor SE haft sinnessjuka "25+ nyheter om dagen-episoder" och "en text i månaden-episoder" och under mitt första år brände jag nästan ut mig på just min spelhobby och lät det gå ut över mitt faktiska jobb (detta var för övrigt helt mitt eget fel, så don't get it twisted - jag valde att sitta uppe om nätterna som en robot och pumpa ut texter på min fritid) och sedan dess har jag ifrågasatt hobby vs jobb-mentaliteten jag haft en tid nu. Jag tänkte testa att skriva för EU en tid åtminstone, se vart det leder och hur jag utvecklas som skribent men vem vet, jag kanske saknar er läsare, den fina redaktionen, goa Mäkiman och världens bästa boss såpass mycket att jag ramlar tillbaka hit (om de låter mig, det vet man ju heller aldrig) men så ser planen ut just nu. Tack Petter, och tack Mäki för allt stöttande och allt fint ni gjort för mig hittills, det glömmer jag aldrig någonsin.

Jag måste avsluta med att säga att det gör lite ont i hjärtat att ens kika över siten och veta att mitt namn snart tas bort från Redax-taben men det känns som att jag måste testa mig fram för att veta vad som fungerar bäst för mig. Kanske är det SE, kanske EU - den som lever får se. Tack för de här åren, vi ses på nätet, snart igen!

Ch-ch-ch-ch-changes, Lisa kilar vidare

HQ

E3, packat flyttlass och Gamereactor-frånvaro

Några av er har undrat, har jag sett (och med all rätt) vad som hände med yours truly och här är jag - med korttidslånad laptop och en skalle full med tankar för att svara på nämnda fråga. Vart i helvete har jag varit?

Vi börjar med det roliga; E3. En av de många fördelarna med att jobba på världens finaste redaktion (topp-fördelen om man inte räknar er, kollegorna och cheferna) är alla fantastiska resor man får möjligheten att kila på. Jag fick i år, med riktigt kort varsel (fick reda på att jag skulle åka kvällen innan avfärd) dra iväg till Los Angeles för att uppleva E3 för första gången.Jag och Mathias Holmberg drog från Svea rike till ett soligt Los Angeles, åt god mat, tittade på fantastiska spel och träffade idoler och fina branschkollegor. Jag fick inte chansen att dra på speciellt många stora presskonfor, Sony var stenhårda på sina restriktioner, på Bethesda fastnade jag på takterassen med fri bar i väntan på att gå in på den faktiska konfan som jag inte kom in på pga platsbrist - men min peppkonferens, Xbox-presskonfan - fick jag faktiskt plats på. Efter att ha stått i kö i stekhett solsken utan skugga i sikte i några timmar forslades vi in och trots att ljudet var uselt där vi satt pga helgalen bas var upplevelsen en jag aldrig kommer att glömma. En annan höjdpunkt var Cyberpunk 2077-presentationen - herre satan vilket otroligt lir det verkar komma att vara. Jag fick kika på en 60 minuter lång gameplay-session (jag fick alltså inte spela, jag vet att det var en punkt som verkade ha försvunnit i översättningsfasen i min förtitt och jag ber om ursäkt för detta) och spelet som helhet såg helt sinnessjukt fantastiskt ut.

Så till det halvtrista då, anledningen till min frånvaro. Först och främst ber jag om ursäkt för denna frånvaro, den har hållit i sig längre än planerat och jag har saknat att skriva varje vecka, varje minut, varje sekund - det ska ni veta. Privat så har mycket hänt, en del jag inte kan dela med mig av, en del jag faktiskt kan prata om. Ett uppbrott, en mist lägenhet (en konsekvens av nämnda uppbrott), ett mist arbete (även detta en konsekvens av nämnda uppbrott), mista prylar (ja, ni fattar) och jakten efter nytt. Jag har kommit fram till att Karlstad inte har mycket att erbjuda mig längre, relationerna jag hade där hemma är inte desamma längre, mina bästa vänner har alla dragit till storstaden och surprise - det gör jag med inom kort. För att komma bort från problematik tog jag i maj en välbehövd resa, en välbehövd paus från verkligheten som sträckt sig längre än jag förväntade mig, till staterna. Nya relationer, nya chanser men snart är jag tillbaka. Den 8:e augusti landar jag i Stockholm och samma dag drar jag till Karlstad, hämtar de prylar jag har kvar och flyttar allt till Stockholm. PC:n hämtas först, Gamereactor kommer återigen att stå i fokus och yours truly får sig en nystart.

Det har varit riktigt tufft en tid och det är såklart mycket gällande min situation jag inte kan dela med er, men allt känns bra nu, och jag har saknat er som tusan. I'll be back - kram på er, precis allihop, och tack för att ni väntat!

HQ

Sjörövar-Fabbe och jag gör oss redo att styra skutan ut på öppet hav

Det är någonting speciellt med pirattemat. Jag har hållit kalaset kärt sedan jag som liten, för att lätta på brorsans smärta när ögonlappens klister drog i ögonbrynen, låtsades att grabben var pirat. Hemma i villan hade min mor dekorerat vardagsrummet som ett skepp, komplett med båtfönster (ni vet, de där runda i mässing), matklockor, roder samt ett gäng inramade foton på alla vackra båtar hon hade arbetat på genom åren. Båtar har alltid fascinerat mig men havet har alltid, i mitt huvud, inneburit fara. När jag var liten var det "all fine and dandy", som man säger, att bada i svart, djupt vatten i det iskalla tjärnet hemma i Arvika men allt eftersom jag blivit äldre har jag bara känt obehag. Jag vet inte varför egentligen, det har väl med mörkret att göra, att allt nedanför är okänt.

"Om ändå vårt svenska vatten vore klart och sådär tropiskt turkost som i alla paradis i söder" tänker jag ibland, men så kommer jag ihåg att värme och jag inte går ihop speciellt bra alls. Vet ni vad jag dock går ihop med utomordentligt bra? TV-spel och virtuella vatten. Piratfantasier och skattjaktsäventyr med vänner och kollegor. Jag går ihop med det kommande Xbox-exklusiva Sea of Thieves och snart släpps kalaset. Jag har, såklart, suttit redo sedan utannonseringen men piratlapp är införskaffad, avsågning av ett stycke ben för att göra plats för en trävariant har övervägts och en otroligt (läs; OTROLIGT) fin Sea of Thieves-handkontroll väntar snällt i TV-hyllan för att agera roder när spelet släpps på tisdag (och Sjörövar-fabbe kommer finnas med som stöd i lurarna från första till sista stund). Går allt enligt planen så spelar GR-gänget (utan Mäki, såklart) vid release så fler bloggar från de sju haven planeras.

Har du spelat Sea of Thieves-betan eller har du väntat på full release?

Sjörövar-Fabbe och jag gör oss redo att styra skutan ut på öppet hav

Black Friday-inköp och avklarade spel

Black Friday-inköp och avklarade spel

Black Friday (eller Black Friday Weekend + Cyber Monday) är över och för första gången på rejält länge har jag klickat hem några artiklar. Förutom trista tjejgrejor som julbordsklänningar och skor (ugh, jag vet - det är så man vill spy) blev det ett gäng spel, såklart.

På den ändlösa spelhuben Steam slog jag till på digitala versioner av mina favoriter från Remedy Entertainment, Max Payne 1 och 2 (jag släpper det redan här, jag behöver inte tjata om Remedy mer än jag redan gjort - men spela MP, allvarligt). Några Xbox-lir blev det också, Telltales The Walking Dead: A New Frontier, The Walking Dead Michonne och Life Is Strange: Before The Storm Deluxe Edition. Idag knep jag utöver dessa godbitar ett stycke Black Mirror, så jag lär skriva några rader om det framöver.

Så, Black Friday åt sidan - vad har jag spelat på sistone? Jag har ju trots allt varit blogg-frånvarande en tid innan min WWE-blogg dök upp. Jag har spelat en jäklarns massa faktiskt, över 7000 gamerscore har plussats på mitt XBL-konto och de poäng som inte kommit från Telltale-liren eller Life Is Strange: Before The Storm har kommit från Assassin's Creed: Origins som, enligt mig, är ett helt otroligt spel.

Assassin's Creed-serien har alltid legat mig varmt om hjärtat, samtliga spel (utom AC3) ger mig enbart goda tankar när de kommer på tal och även om de gått ner sig något genom åren har jag alltid kunnat uppskatta dem. Det finns dock specifika aspekter som slopats på vägen och som jag saknat innerligt, tombs och present day-sekvenser bland annat, men dessa är nu tillbaka. Handlingen är råare och mörkare än någonsin och denna eras huvudperson är helt fantastisk. Utöver detta är Egypten klockrent, men det visste vi väl att det skulle bli? Hursomhelst - sätt igång med Origins när du får tid över.

WWE 2K18 Cena (Nuff) Edition är....

Riktigt fin. Ja, jag vet - ännu en WWE-relaterad blogg signerad Lisa Dahlgren. Vad vill du att jag ska säga? Jag gillar wrestling, det är underhållande att titta på och det är kul att uppleva i spelform. Som de av er som är med mig i den hypotetiska wrestlingringen vet så recenserade jag årets utgåva av 2K's wrestlinglir och gav det ett finfint betyg. Jag skapade mina egna drömscenarion mellan favoriten HBK och andra godingar som Edge, Stone Cold Steve Austin och andra delen av DX-duon Triple H. En och annan tår fälldes dock när jag märkte att Batista inte ingick som spelbar karaktär för mig som recensent. Tur jag fick lira som Angle åtminstone, jag bör inte klaga - eller ja, jag ska inte klaga alls för idag damp en rejäl låda med frimärken på ner i brevlådan.

En stycke WWE 2K18 Cana (Nuff) Edition fanns däri, med spel (till ett format annat än det jag recenserade, så vill du skapa drömscenarion med mig på PS4 så är det bara att säga till), ett stycke John Cena i miniatyrformat, lite digitala pryttlar (Angle, Batista, Rob Van Dam samt andra versioner av Angle och Cena), säsongspasset, en Cena-signerad bild och en bit av ringen från 2017 års Royal Rumble.

Cena-figuren är skapad av storleksaksföretaget Mattel och är inte den vackraste jag sett men långt ifrån den sämst gjorda. För egen del får mannen stå kvar i plastlådan och där verkar han trivas bra. Favorit-prylen i lådan måste, för egen del åtminstone, vara den lilla (lilla) biten ringmatta och signerade Cena-bilden som båda vilar inkapslade i ett klart plast-hölje. Denna lilla bit memorabilia är en fullkomligt briljant idé för en WWE-collector's edition och denna lilla plastbit kommer att få vila ovanpå finhyllan tills jag faller död till backen.

Är du ett fan och ändå hade tänkt pröjsa för WWE 2K18 rekommenderar jag samlarutgåvan starkt, om du kan få tag på pärlan. Har du missat min recension har du den här. Tack för mig!

WWE 2K18 Cena (Nuff) Edition är....