Svenska
Blog
Identitetsvänstern - vår samtids kyrka?

Identitetsvänstern - vår samtids kyrka?

Skrivet av DivineNerd den 29 september 2016 kl 03:09

Under årens gång har såväl den protestantiska som katolska kyrkan tvingats till en rejäla omstöpningar. Givetvis på det teologiska planet, överlag är de inte lika böghatande, kvinnohatande, bokstavstroende eller ens gudstrogna (numera är det inte helt sällsynt med troende kristna som tycker bibeln skall läsas som metaforer snarare än en beskrivning av verkligheten.) Men mer betydelsefullt har kyrkan som organisation fått helt andra ramar att agera inom, i västvärlden i alla fall. Bilden av kyrkan som supermakt i samhället, en organisation som genom kontroll av befolkningens världsbild kan styra allt från vem man ska älska, vad man ska äta eller vilka kläder man ska ha på sig - känns allt mer avlägsen.

I kyrkans frånvaro börjar en ny maktfaktor med vissa likheter ta plats, inte för att jag tror att det är pga kyrkans frånvaro, men ändå. Mänsklighetens till synes totala ovilja att leva utan någon sorts ideologisk vägledning som kan få verkligheten att kännas mer meningsfull att titta på har lett ännu ett ideologiskt missfoster - kallat identitetspolitik.

För att vara rättvis mot "identitetspolitiska tänkare"(hehe) så är inte identitetspolitik och allt som går under begreppet totalt genomruttet på samma sätt som kristendom. Till att börja med är det ett jävligt flytande begrepp som kan betyda lite vad som helst, vilket gör det svårt att avvisa helt. Sen finns det saker under kategorin identitetspolitik som är ganska vettiga.

Men. Identitetspolitiken verkar med sällsynt effektivitet få personer att tycka och säga de mest löjliga åsikterna med genomusel argumentation. Det är mer regel än undantag att de tycks tro att deras medvetande har någon form av specialkoppling till universum som gör att de kan tänka sig till en massa sanningar för att "det verkar vettigt", eller att det "borde hänga ihop på det här viset". De har olika modeller eller "analysverktyg" som de använder och går runt och letar efter tillfällen att applicera sina modeller. Ser de en ljushyad person med dread locks kallas det "kulturell apppopriering", kortfattat betyder det att den ljushyade stjäl kultur från de som får dreads naturligt. Detta kan tydligen få FÖRÖDANDE konsekvenser läs detta, taget från en blogg om varför vita kvinnor inte ska ha rasta flätor eller något sånt:

Well, let's review the impact of some of the examples I've mentioned so far. When a white woman wears a traditionally Black hairstyle, she:
Ignores the inequality of systematic racism, letting it remain invisible
Distracts from the real issue of racism by leaving it up to people of color to point out the problem - so it's about our "oversensitivity," rather than institutional oppression
Adds to the Eurocentric standard of beauty that says that Black women's features are acceptable only on white women
Claims profit, credit, and/or praise instead of the people of the culture she borrowed from
Trivializes the struggles of the people who identify with that hairstyle
Erases cultural differences that should be celebrated
Perpetuates the system of white supremacy by reinforcing false ideas of Black women's inferiority

Låt oss gå igenom punkterna en i taget.
1: "Ignorerar" hur vet artikelförfattaren egentligen det? Det måste vara specialkopplingen till universum
2: Här har författaren faktiskt en poäng, det kan bli mycket svårt att fokusera på dem riktiga frågorna om folk går runt och distraherar en med rastaflätor på huvudet.
3. !??????????!??!?!?!??!??!?!?!??

Nej jag orkar inte fler. Jag hade tänkt att fortsätta mitt resonemang men jag har fått nog av att skriva. Det stora problemet är iaf inte att det finns idioter, problemet är när vi börjar respektera dem. Ber om ursäkt för en ofärdig blogg.

HQ