Svenska
Blog

Batman and Harley Quinn var... (spoilerfritt)

Inte bra. Jag hade stora förväntningar på den här filmen. På pappret lät det hur bra som helst att man skulle göra en hyllningsfilm till den animerade TV-serien där både Kevin Conroy, Loren Lester och de gamla manusförfattarna återvände. Det fanns en enorm potential men som slarvades bort redan efter 20 minuter. Med det sagt är den ungefär lika dålig som de senaste filmerna DC: Animation släppt.

Att låta Harley Quinn ha en stor roll i filmen tyckte jag var välkommet för med tanke på att karaktären gjorde sin debut i den gamla TV-serien så kändes det som en självklar sak att göra. Tyvärr gör inte Arleen Sorkin rösten den här gången utan istället är det The Big Bang Theory-stjärnan Melissa Rauch som gör den. Hon gör däremot inte en dålig insats men den är heller inte särskilt märkvärdig och hon levererar inte riktigt lika bra som Arleen Sorkin eller Tara Strong.

Vad som gjorde mig mest irriterad var att filmen inte kändes trogen till sina karaktärer. Framförallt Nightwing behandlades riktigt illa och när en viss händelse inträffar efter 20 minuter ville jag nästan stänga av filmen. Eftersom detta ska vara en hyllning till den animerade TV-serien tyckte jag dessutom att Batman inte fick den behandlingen han förtjänar. Till att börja med handlade filmen mer om Nightwing än honom och han fick aldrig riktigt briljera i några smygsekvenser eller fightscener. Han bara står där och pillar på diverse uppfinningar och ser stenhård ut samtidigt. För att göra allting värre lägger man även till fisskämt som varar i en minut.

Batman and Harley Quinn följer även den typiska längden på 75 minuter vilket återigen blir ett problem. Tiden räcker nämligen inte till för att göra den film man hade tänkt sig och det faktum att filmen är slut innan allting är utrett gör mig tokig. Jag var tvungen att se om de sista fem minuterna för att övertyga mig själv att jag inte hade missat något men mycket riktigt slutar den helt abrupt och slutscenen är inte heller trogen till karaktärerna.

Filmens animation är dock suverän och Kevin Conroy och Loren Lester gör, som väntat, en grym insats. Handlingen är även den okej men många fler positiva saker än så finns tyvärr inte att nämna. Batman and Harley Quinn gjorde mig otroligt besviken och jag står fast vid att DC måste lämna Batman åt sidan nu och fokusera på något annan hjälte. Det är väl på tiden.

4/10

Batman and Harley Quinn var... (spoilerfritt)

HQ