Svenska
Blog

Spelmusikfredag (101)

Då var det fredag igen, och även fast det känns skönt med helg igen känns det samtidigt lite dystert. Här i Stockholmstrakterna är det nämligen moln så långt ögat kan se, men det är kanske inte så illa heller eftersom det är en perfekt ursäkt till att sitta inne och nöta lite Battlefield 1.

Denna del blir dock lite av det dystrare slaget i alla fall, då vi förra veckan nåddes av nyheten att kompositören Daniel Licht avlidit. Jag måste dessvärre erkänna jag inte är alltför bekant med denna kompositör och hans verk, men jag har honom att tacka för den fina musiken i båda Dishonored-spelen. Några kanske undrar varför jag valde att inte uppmärksamma det förra veckan när det var mer aktuellt, och jag övervägde faktiskt det. Det skulle dock ha känts fel att samtidigt hålla en positiv inställning eftersom det var bloggseriens hundrade del.

Hursomhelst, för att uppmärksamma Lichts bortgång har jag valt att lyfta fram Dishonoreds "Main Theme", som direkt sätter stämningen för spelet. Låten känns onekligen inspirerad av industrialismen precis som staden Dunwall, samtidigt som den anspelar på stadens lortighet och mörka hemligheter. Men samtidigt lyckas den även baka in toner som anspelar på Corvos berättelse, och att låten lyckas få in så pass många element under den rätt korta speltiden får ses som imponerande.

Main Theme (Dishonored)

Spelmusikfredag-spellista

Vila i frid, Daniel Licht.

Spelmusikfredag (101)

HQ