Svenska
Blog

Inget Crackdown 3 alltså

Skrivet av Jonas den 17 augusti 2017 kl 12:51

För min egen del har jag sett helt grönjävulskt mycket fram emot Crackdown 3. Spel som Sunset Overdrive, Infamous, Just Cause och Saints Row 2 hör till mina absoluta favoriter - liksom såklart Crackdown. Mina kollegor som hunnit tjuvspela vid diverse spelmässor säger dessutom att det är väldigt roligt. Men med det sagt vet jag att det inte är en superhet titel för alla.

Crackdown har sålt hyfsat, men det beror till stor del på det Halo 3-demo som en gång medföljde spelet och det rådde ingen brist på spelare som sade sig inte ha rört sitt Crackdown utan spelade betan för fulla muggar. Därför har det varit en tämligen otippad titel att ha som dragplåster för Microsofts del som nu ska marknadsföra Xbox One X. Utöver Forza Motorsport 7 (som lär bli löjligt bra och oförskämt snyggt, det säger jag inget om) så har Crackdown 3 varit enda egentliga dragplåstret för den nya konsolen.

Men som du säkert vet har spelet nu blivit försenat och kommer alltså inte sent i höst som planerat. Det väcker såklart frågan vad som kommer istället. Microsoft har, liksom Bethesda, haft en förmåga att leverera korta startsträckor för spel och det finns såklart möjlighet att något nytt visas under Gamescom (de har sin presskonferens på söndag). De har dock redan på förhand flaggat för att det blir en lugnare tillställning och några stora grejer tror jag inte på.

Snarare lär de försöka fylla tomrummet med någon indietitel, någon beta (Sea of Thieves?) och kanske visa ett spel som ligger längre fram i tiden bara för att liksom ha något. Detta trots att Phil Spencer själv ofta sagt sig inte vara något fan av att presentera spel för långt innan de faktiskt ska släppas eftersom det så lätt blir som med exempelvis Crackdown.

Hur det än är med den saken, så tycker jag inte det är någon större katastrof att Crackdown 3 blivit försenat, annat än högst personligen. Det är som sagt inte världens hetaste spel och jag tvivlar på att det är titeln som fått Xbox One X att flyga ur hyllorna. Det hade nog haft en ytterst marginell påverkan i slutändan, och även med spelet på releaselistorna så har de känts alldeles för tomma. Ett till riktigt grafiktungt AAA-spel borde de ha haft med tanke på hur de vill marknadsföra den nya konsolen - och det är något Crackdown 3 inte kan beskyllas för att vara.

Inget Crackdown 3 alltså

En trist försening som däremot förmodligen inte spelar någon större roll rent kommersiellt.

HQ