Svenska

Att vänta på diagnos

Skrivet av Ladasta den 26 maj 2017 kl 04:53

Jag har ont, ja ont mer eller mindre överallt känns det som. Men riktigt så illa är det så klart inte. Men det känns som att för varje månad, varje vecka så blir kroppen sämre. Det gör ont och är frustrerande. Jag är bara 30 men känner mig som 80. Kan inte längre springa, kan knappt gå utan att halta. Kan inte ligga utan smärta. Kan sällan sova och dagarna blir därför jävligt jobbiga ibland.

Har haft ett svullet knä nu i 8 veckor. Ont i höften två år, ryggen är knas, båda axlarna värker och höger baksida lår känns det som att nån trycker en kniv i varje gång jag böjer mig framåt. Allt jag fått är några piller. Jag väntar på att läkaren ska höra av sig igen. Jag vill, jag måste få reda på vad som händer med mig. Jag klarar inte av att må så här.

Jag misstänker nån sorts reumatisk sjukdom. Troligen Bechterews. Rädslan att det ska vara det är mindre än rädslan att aldrig få veta. Jag vill hellre ha en diagnos än att bara falla i sönder utan att veta varför. Även om diagnosen nog kan vara obotlig och kronisk. Jag vet inte. Jag vet bara att jag inte kunnat sova på hela natten och att imorron kommer bli en väldigt tröttsam dag.

HQ