Svenska
Blog
Batman: Arkham VR min favorit bland VR-spel

Batman: Arkham VR min favorit bland VR-spel

Jag har inte varit jätteimponerad av de spel jag testat till Playstation VR ännu, men när jag sparkade igång Batman: Arkham VR så var det svårare att hålla sig cynisk. Spelet är utan tvekan min favorittitel som går att köpa för headsetet nu. Det är inte särskilt långt eller omfattande men det kostar å andra sidan inte ens två hundringar.

För det första har inte ens ens fått så mycket som en mild huvudvärk eller ett uns av illamående av att spela det, medan jag inte kan spela RIGS eller Eve: Valkyrie mer än fem minuter innan obehaget sparkar in den figurativa dörren. Det är inte mycket rörelse som förekommer i Batman: Arkham VR. Istället kan du snabbt flytta perspektiv över en, säg, brottsplats genom att titta åt förbestämda platser och trycka på en knapp.

Grafiken är duktigt imponerande, trots att PSVR-hjälmen inte har den bästa upplösningen och är lite suddig. Det känns verkligen som att jag befinner mig i Batmans grotta när jag står där och med Move-kontrollerna pekar på skärmar för att lokalisera Robin och Nightwing. Att plocka fram en batarang från verktygsbältet och kasta känns intuitivt och spelet är responsivt överlag.

Ge det en chans om du är ute efter lite VR-mys till Playstation 4.

HQ