Svenska
Blog

Höstens snabbaste bilspel blir?

Skrivet av Petter den 25 juli 2017 kl 11:57

Gran Turismo Sport, Forza Motorsport 7 och Project Cars 2 släpps alla i höst. Inom ett spann på knappt fyra veckor kommer alla dessa tre racinggiganter att finnas tillgängliga och jag skulle så gärna vilja vara en fluga på väggen just nu hos alla dessa tre studios, få höra vad de tänker, tycker och tror om deras två främsta konkurrenter. Sällan har vi sett maken på tight toppstrid under en och samma månad (typ). Jag är naturligtvis helt bisarrt taggad på att ställa dem mot varandra. För när nu Gran Turismo slopat alla 700 olika PS2-upplösta Prius-varianter och fokuserat enbart på racing som motorsport, är det helt plötsligt intressant att se vad Polyphony kokat ihop, igen. Något som inte varit fallet de senaste tio åren när det kommer till Sonys anrika spelserie.

I samma veva ska det bli okristligt superintressant att se vad Turn 10 kunnat göra med hjälp av den utökade hårdvarukraft som kommande Xbox One X har att erbjuda. Realistiska fysikuträkningar kräver kraft och det är ju lite av 4K-boxens specialitet (duh!). Project Cars 2 är naturligtvis den kaxiga uppstickaren här, även om Slightly Mad Studios växt sedan senast och även om det nu är Namco Bandai som står för räkningen den här gången (och inte fansen). På flera sätt kommer jämförelsen mellan GT Sport och Project Cars 2 att vara den mest rättvisa. Båda innehåller 150+ racingkärror och siktar på samma sak. Forza 7 kommer att husera 700+ bilar och det verkar som att Dan Greenawalt och hans hårt arbetande dunderteam verkar vilja bredda racingen och de olika disciplinerna som spelet tydligen ska innehålla så pass hårt att det kanske inte kommer att kännas lika mycket "racing" som de två konkurrenterna? På förhand får jag de vibbarna, i alla fall. Men jag kan naturligtvis ha helt fel.

Vad mer ska man tro då? Jag tippar på att GT Sport kommer att ha den sämsta körkänslan (av dessa tre) även om den kommer att vara kraftigt förbättrad från Gran Turismo 6. Jag gissar på att Project Cars 2 kommer att kännas mest realistiskt tack vare den nya däckfysikmotorn och hur de valt att arbeta med force feedback-portionen. Forza 7 kommer att vara snyggast och mest innehållsrikt. Jag hoppas bara att Turn 10 gjort något lite annorlunda när det kommer till upplägget i karriärläget, annars finns det risk för att jag kommer att dö av total tristess.

Hur det nu än blir ser jag som sagt helt vanvettigt mycket fram emot den superheta racinghöst som vi har framför oss. Vilket tror du att du kommer att köpa?

Höstens snabbaste bilspel blir?

I höst kommer det att bli strid på kniven... Som Lakkupippu-Mäki™ skulle ha sagt.

HQ