Svenska
Blog

Farväl XBOX One...

Skrivet av ragnevi den 26 maj 2017 kl 05:27

Final Fantasy 15 blir förmodligen det sista spelet som jag spelar genom på XBOX One, inte för att maskinen är dålig, utan för att det kommer helt enkelt inga spel till den som jag vill ha.
En Playstation 4 är beställd och till den Nier Automata och Persona 5, att dessa titlar inte kom till XBOX One blev lite dödsstöten för maskinen. Jag kommer fortfarande behålla den, för även om jag skulle sälja den så skulle det kosta mer att köpa alla spelen på nytt till Playstation 4. Och vem vet, kanske Microsoft faktiskt annonserar ett Fable 4 på E3 om två veckor, och de sedan låter utvecklarna göra klart spelet och lägger inte ner det...
Jag passade även på att beställa lite äldre titlar som Final Fantasy X/X-2, Final Fantasy XIV och Street Fighter XIV för en billig peng.
Att köpa en XBOX One var nog det största misstag jag gjort, faktiskt värre än att köpa en mobil med Windows Phone. När jag köpte den så trodde jag att den skulle bli något av ett nytt mediecenter, men det visade sig att stödet blev ganska skralt. Till XBOX 360 så fanns HBO Nordic, de brydde sig aldrig om att släppa en app till XBOX One, så jag blev ändå tvingad att införskaffa en Apple TV 4. Spotify har också valt att helt ignorera XBOX One.
Men värst är nog avsaknaden på spel. Under förra generationen då jag hade en Playstation 3, så var jag avundsjuk på att XBOX 360 hade titlar som Fable och Alan Wake. På XBOX One kan du spela dem med stöd av bakåtkompatibilitet, men några nya titlar i dessa serier får vi inte och det beror enbart på att Microsoft är helt ointresserad av sina egna serier, så länge det inte är Halo eller Forza, spel som jag är ungefär lika ointresserad av...
Om du gillar att spela främst JRPG så är maskinen en mardröm, eftersom den floppat fullständigt i Japan så bryr sig inga japanska utvecklare om att göra några spel till den alls.
Det finns ett par schyssta RPG till XBOX One, som Witcher 3, Dragon Age, Elder Scroll's online och Neverwinter, och jag kommer behålla konsolen för att kunna spela dem.
Det spelar ingen roll hur mycket kraftfullare Scorpio blir än PS4, mitt förtroende har Microsoft helt förlorat ändå. Riktigt synd på deras Elite handkontroll dock, men vad ska jag med den till när det inte finns några spel att spela den med?

HQ