Svenska
Blog
Twin Peaks, besvikelsen är ett faktum...

Twin Peaks, besvikelsen är ett faktum...

Skrivet av ragnevi den 17 augusti 2017 kl 14:15

Sommarens självskadebeteende hos mig har varit att följa Twin Peaks the Return, besvikelsen har varit total. Egentligen var det väntat, för det var omöjligt att leva upp till de förväntningarna som fanns, men Lynch hade liksom lyckats skapa den där hypen innan som gjorde att det kändes möjligt. Men det är en jobbig upplevelse, Twin Peaks var nog den serie som fick mig att inse att filmer kunde ha ett underliggande budskap och fick mig att se på film som medium på ett helt annat sätt, när jag såg den första gången när jag var 13, 14 år. Det var en serie som fullkomligt förändrade min värld.
Det måste varit ungefär så här Star Wars-fans kände efter att de sett The Phantom of Menace på bio...
Jag tillhör faktiskt de fåtal som sett filmen Fire Walk with Me på bio som hade väldigt kort speltid, jag köpte den också på VHS och senare på DVD och har sett den åtskilliga gånger för att jag alltid tänkt att jag måste missat något, och nu ska jag upptäcka det, men det finns inte där...
Tyvärr är Twin Peaks the Return mer som Fire Walk with Me, mixat med den sämsta långfilm Lynch gjort, den smått obegripliga Inland Empire.
Och nej, det är absolut inte att det är i det närmast obegripligt eller svårtolkat som jag stör mig på, det är att Lynch gör det helt ointressant och det mer känns som om serien är hans sätt att visa långfingret till film, TV-bolagen och publiken som han förmodligen alltid tyckt hållit tillbaka honom från att skildra sina egna visioner av videokonst befriad från dramaturgi.
Men 2017 så är serier som Riverdale mer en andlig uppföljare till Twin Peaks än vad Twin Peaks the Return är.

HQ