Svenska

Bäst Headset till PS5?

Härom dagen sprakade det till och knäcktes i mina Steelseries Artic Pro wireless vänstra hörselkåpa och den började hänga och dingla.

 

Så är nu på jakt efter ett riktigt bra headset till PS5, men det känns som en jäkla djungel alltihopa där varenda headset verkar ha nån sorts negativ aspekt som jag ryggar tillbaka emot. I synnerhet när det gäller att allt fungerar som det ska till PS5 out of the box.

 

Samt är jag inte sugen på att nedgradera mig heller ifrån Steelseries Artic Pro.

 

Kikat lite på Astro A50, men verka behöva köpa nån extra hdmiklump till dem för att dem skall fungera korrekt till Ps5?

 

Kikat lite på Steelseries Artic 7P +, men är fundersam om det är en downgrade ifrån de jag kört med fram tills nu.

 

Kollat lite andra headsets med men jag kan helt enkelt inte bestämma mig.

 

Någon som har vetskapen om vilket det absolut bästa headsetet till Ps5 är så skulle jag vara väldigt tacksam för tips.

 

God jul

HQ
God of War sålde 3.1 miljoner ex på 3 dagar!!!

God of War sålde 3.1 miljoner ex på 3 dagar!!!

Ja som rubriken lyder så verkar det som att God of War sålt rätt hyffsat. Närmare bestämt 3.1 miljoner exemplar inom loppet av 3 dagar, välförtjänt anser jag. Solklart GOTY 2018 hitills för mig, vad tycker ni om spelet?

https://www.google.com/amp/s/www.eurogamer.net/amp/2018-05-03-god-of-war-sold-3m-copies-in-three-days

https://youtu.be/A1_qHR2MKKM

HQ
Andra gången gilt, TVn fixad!

Andra gången gilt, TVn fixad!

Fruktansvärt härligt besök av teknikern idag som gjorde ett andra försök till att byta panel och fixa min trasiga TV.
Efter en kort stund så hade han knåpat ihop en till synes sprillans ny TV till mig och jag är så jäkla glad över det (panelbyte är ju i princip hela TVn som byts, bara nått kretskort som skall flyttas över).

Har spelat God of war i helgen på min äldre men ändå väldigt gedigna Panasonic VT60 50" plasma TV. Men den är för det första bara full hd så har inte kunnat spela spelet med de optimala inställningarna.

Det kan jag nu i efterhand vara väldigt tacksam för med, för nu märker jag enorm skillnad direkt mellan mina två TV-aparater. Och jag ser vad uppgraderingen till en 4K TV med HDR gör för spelen.
HDR är fan i mig helt ljuvligt och även om det är uppskalat checkerboard 4K så är bilden så mycket skarpare.

En annan väldigt positiv skillnad som jag märkt av nu i efterhand är att min Samsung Tv inte reflekterar hela rummet i bild om det är minsta ljuskälla i rummet. Medans min Panasonic med glasskärm reflekterar i princip allt. Man får gå runt och släcka lampor, vrida på persiennerna, dra för markiser innan man sitter framför den.

Inte en enda skavank på min nya panel, allt ser kanon ut.

Måste såklart firas med en trevlig whiskey och monsterslakt med Kratos

Drömmen om God of war spelande i helgen DÖD

Happ där dog den, lade min förbokning via CDON denna gång och inte Webhallen som jag vanligtvis brukar handla ifrån.

Vet inte vad jag tänkte med för Webhallen har nästan alltid varit on point med releasedatum för mig. Till och med så att jag fått spelen dagen innan ibland med.

Nu blev det inte så ifrån CDON direkt, nej du...här blir det nästkommande vardag man får spela som tidigast. Och vid fredagssläpp så blir de ju då måndag som gäller.

Årets största spelsläpp och de kan inte se till att man får spelet i tid är näst intill katastrof alltså.

Förbannat, ledighelg och allt....fan är man stöpt i otursbrunnen eller?

God of war behagligare till Ps4 än Ps4 Pro

Ibland blir jag smått förbannad att jag hoppade på hypen om att det var viktigt med en starkare Ps4 och köpte den 2500 kronor dyrare Ps4 Pro.

Jag började även söka efter en 4k TV att spela denna Ps4 Pro på för att få den mest överlägsna versionen av spelen som släpps.

Till slut satt man där med en Ps4 pro och en ny 4k TV man lagt ca 18.000 för tillsammans och tänkte "fy fan vilken grej, nu kommer det bli en jäkla skillnad alltså".

Och nu sitter man här lite småförbannad att kommande God of war är en behagligare upplevelse på en vanlig gammal Ps4 och en äldre 1080p TV.
Att spelet till Ps4 pro har mer framedrops och i vissa situationer fryser upp till 1-2 sekunder innan den kommer ikapp igen.

Detta för att denna upplösninghets gått över styr och man ska kunna spela spelet i checkerboard 4k på en pro.

Det stör mig så fruktansvärt att om jag inte köpt denna nya TV och "uppgraderat" till en Ps4 Pro hade jag haft en behagligare upplevelse med spelet samt sparat ungefär 18.000 kronor. Visst TVn används ju till annat med tex 4k film osv, men huvudsyftet var ändå lite suget att få ut maximalt av spelandet.

Enligt dessa herrar är spelet att föredra till den gamla Ps4an och har fler problem med just Ps4 Pro.

https://youtu.be/ykT4_tdXMBk

Lika väl verkar den nya Ps4 Pro patchen till Witcher 3 halvt förstört spelet med, men det är en annan besvikelse som man kan hoppa över att surra om.

Men ja lite butterkaka är man allt!