Svenska

För mycket läsning i dagens spel...

  • Insänt av: lamb_of_god

Hejsan jag har ett klagomål som rör dagens spel. Vart annat spel man spelar verkar som att det innehåller mer läsning än själva spelande. Jag spelade nyligen Syndicate till den gamla generationens konsoler och med bara några minuters mellanrum dök det upp "entry logs" som man skall läsa om man vill förstå allt i spelet och jag lovar vissa banor läser man mer än spelar.

Spelet Quantum Break innehåller också en hel massa läsning. För mig bryter detta stämmningen i gameplay och förstör faktiskt en del även om det inte alltid är viktigt för att förstå grund storyn så är det ändå irriterande. Man kan väl bygga upp story/backstory på andra sätt annars kan jag lika gärna köpa en tjock bok att läsa. Kan detta komma att förbättras inom kort tror ni eller blir det mer läsning i framtiden?

Svar

Jag håller med dig till 100%. Det är såklart enkelt att som utvecklare slafsa på ett slött narrativ för att sedan lotsa in spelaren på 300 sidor skriven text för att på så sätt dryga ut speltiden och berätta "hela historien" men jag vill också se mycket mindre av detta i framtiden.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev