Svenska

Hur mycket bättre kan upplösningen bli?

  • Insänt av: kevinzelda

Jag fick en tanke nyss och tänkte ventilera den med er.

Hela tiden förbättras grafiken på spel och filmer och nu har vi ju bland annat 4K. Hur mycket bättre kan upplösningen egentligen bli innan vi nått en maxgräns? Folk säger ju ibland att "snart kan det inte bli bättre", men dom blir ju ständigt överbevisade. Kommer vi sitta med ultra ultra HHHHD X1000 tillslut?

Svar

Svårt att säga utan att lägga det i ett perspektiv. Tror inte riktigt att det handlar så mycket om en maxgräns gällande just upplösning. Mycket handlar om avstånd till skärmen samt pixeldensitet. Allt är relativt.

Det går redan idag att påstå att vi är vid "maxgränsen". Vi passerade den (typ) när Apple introducerade sin "Retina"-teknologi för den breda massan. Även om det var mest PR-snack fanns det ändå lite sanning i det hela. Från normalt synavstånd har våra ögon svårt för att urskilja enskilda pixlar på dessa typer av skärmar, vilket per automatik innebär att vi "nått maxgränsen". Men som sagt, allt är relativt.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev