Svenska

Har piratkopiering försvunnit nu?

  • Insänt av: Romper

Tänkte höra med er angående piratkopiering som det talades om mycket förr men idag känns det som det har försvunnit. Kan det vara så att piratkopiering av spel har minskat kraftigt? Borde inte spelföretagen isåfall tjäna mer pengar numera, förr talades det mycket om hur mycket pengar spelutvecklare förlorade på piratkopiering. Vet ni något om detta?

Svar

Piratkopieringen finns tyvärr kvar i alldeles för hög grad, däremot tycks den ha försvunnit helt från konsolerna. För spelutvecklarnas del är det svårt att säga något generellt eftersom marknaden förändrats något alldeles oerhört senaste fem åren. Idag är det fler studios än någonsin som är riktigt små, medan de större spelen som innebar större risktaganden är något färre (och består i högre omfattning av uppföljare).

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev