Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Beat Cop

Beat Cop

Att arbeta som polis på gatorna i Brooklyn är kanske inte världens mest åtråvärda jobb, speciellt inte när maffian är ute efter dig..

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Beat Cop är ett kommande spel från Pixel Crow och 11 bit studios. Det är ett retroliknande spel som prioriterar story framför action och precis som i Cart Life blir det mycket prat och fokus på triviala uppgifter. Men, Beat Cop hittar sin egen identitet genom inspirationen från 80-talets polisserier och blandar det med sin egna, mörka, humor.

Du spelar som Jack Kelly, en utredare som blir ditsatt för ett mord och tvingas att jobba på gatan som vanlig snut. Vi fick inte ta del av allt för mycket story i versionen vi testade men kort och gott måste du ta reda på vem som satte dit dig och varför. Spelet handlar om att göra rätt val och hålla reda på balansen mellan rätt och fel enligt Maciej Miąsik, som utvecklar spelet. Du måste luska reda på saker av personliga skäl samtidigt som du sköter dina arbetsuppgifter. Just det, maffian är ute efter dig också.

Beat Cop
Spelets design är verkligen i toppklass och passar väl ihop med spelets ton.

Arbetsuppgifterna är själva grunden av spelet. Från början får du lära dig (av en sur chef) att resultat är viktigt. Böter måste skrivas, bilar ska bärgas och du måste fylla kvoten varje dag. Detta betyder att du kommer leta som en dåre efter bilar med dåliga däck och felparkeringar för att du ska kunna fylla sagd kvot. Det kanske låter tradigt men dagarna i spelet rusar förbi och det är intensivt att hinna klara dagens mål för att undvika bestraffning.

Detta är en annons:

Det är givetvis inte bara parkeringsbrott du hanterar som polis, spelets tempo ökar gradvis och fler typer av brott händer konstant. Det kan vara rånare som måste stoppas på gatan, någon som har tagit gisslan. Om du inte löser dessa uppgifter kan du återigen bli bestraffad. Bältet längst ner på skärmen håller böteslappar och handfängsel samt en pistol. Det indikerar på att du kan behöva dra vapen i spelet men det var ingenting vi fick göra.

Beat Cop
Böta bilar, prata med jobbiga fotgängare och akta sig maffian - en vanlig dag för en snut i Brooklyn.

Fotgängare kommer alltid att vara i vägen för dig när du försöker jobba. I alla fall när de inte försöker muta dig, sälja saker eller förolämpa dig. Det gör att dina uppgifter blir komplicerade och att försöka hitta bilar att bötfälla samtidigt som folk drar dig åt alla möjliga håll är inte alltid så enkelt.

En viktigt del av spelet är balansen mellan jobb och privatliv och till samhället. Kellys fru behöver exempelvis pengar visa dagar vilket betyder att du måste ha tillräckligt. Men du behöver också pengar för att kunna köpa mat för att hålla staminamätaren uppe. Att ta mutor leder till mindre böter vilket kan betyda att du får betala till dina överordnade istället. Prioriteringarna skiftar hela tiden och det är upp till dig att hålla koll på vad som ska göras och när.

Detta är en annons:
Beat Cop
Beat Cop spelas som vilken traditionell sidescroller som helst med undantaget att du inte behöver hoppa.

Beat Cop spelas som vilken annan sidescroller som helst, du kan gå höger och vänster genom gatorna i Brooklyn. Du hoppar dock inte utan det handlar snarare om att hålla koll på omgivningen för att ta vara på möjligheter när de presenterar sig. Du kan besöka olika affärer och fastigheter för att prata med befolkningen om vad som händer just nu. Varje dag (Beat Cop spelas en dag i sänder) börjar du på gatan och jobbar mellan 08:00 till 17:50, speltid. Det är ungefär tio minuter i det verkliga livet. Du ska göra ditt dagliga arbete samt hålla koll på polisradion ifall det skulle dyka upp någonting. Journalen där du kan hålla reda på allting fungerade inte riktigt för oss, men buggar är att vänta i dessa tidiga versioner.

Beat Cops vulgära humor och svarta komik är det som verkligen formar upplevelsen. Spelets öppningssekvens nickar till en rad olika serier från 80-talet som Miami Vice och nostalgikänslorna är totala. Spelet tar inte sig självt på för stort allvar och enligt Maciej Miąsik's är spelet "tongue in the cheek nostalgic vision of the 80s in the states". Fraserna och de humoristiska momenten är just nu en aning repetitiva och kan behöva utökas innan spelet är färdigt men huvudsaken är att grunden finns där. Det är lätt att ta till sig, fungerar bra mekaniskt och designen är klockren. Det finns definitivt mycket att se fram emot.

HQ
Beat Cop

Relaterade texter

1
Beat CopScore

Beat Cop

RECENSION. Skrivet av Andreas Blom

Pixelbaserad brottsbekämpning har aldrig varit såhär intensiv. Och beroendeframkallande. Och stressade. Och trevligt.

0
Smaskigt pixelmys i ny Beat Cop-trailer

Smaskigt pixelmys i ny Beat Cop-trailer

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Som Petter bloggade strax innan helgen, så vankas det pixelfest på Gamereactor denna vecka. Ett av de spel vi kommer recensera är Beat Cop från polska utvecklaren Pixel...



Loading next content