Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Joytech Controller Grip

Till det enorma Wii-utbudet av Virtual Console-spel krävs givetvis ett tillbehör för att bättre kunna njuta av dem, men frågan är bara om Controller Grip gör sitt jobb

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag förstår hur Joytech har tänkt. Att spela klassiska NES-spel med Wii-fjärrkontrollen är inte helt optimalt. Den ligger inte riktigt klockrent i handen på tvären och den där NES-känslan infinner sig inte riktigt. Nintendo Wii Classic Controller brukar vara min personliga lösning på problemet, men i ärlighetens namn är den riktigt kostsam och då ingår inte ens skakfunktion.

HQ

Därför har Joytech tagit fram Controller Grip. En produkt som helt enkelt ger ett större och mer gediget grepp om Wii-moten. Eller så är tanken i alla fall, för som så mycket andra plasttillbehör som rör Wii så är det inte direkt någon helt oumbärlig grej Joytech knåpat ihop.

Problemet är att greppet är alldeles för stort och förvandlar den ganska nätta Wii-moten till den största handkontroll jag sett sedan jättelika ursprungligen The Duke släpptes till Xbox. Många kommer helt klart att få problem med att ta ett bra grepp om kontrollen och Sophie på redaktionen menade att det blev svårare att nå knapparna på ett bra sätt.

Samtidigt som Controller Grip visserligen är en bit vit ganska ranglig plast, ska Joytech ändå ha en eloge för hur bra den passar med Wii-moten. Det går smidigt att ta den ur och sätta i Controller Grip utan risk för repor eller retfullt pillrande och det finns till och med uttag på baksidan för det obligatoriska armbandet.

Något som är tur eftersom Controller Grip helt skymmer IR-sändaren högst upp på Wii-moten så man inte kan bläddra i menyer, använda pekaren för att läsa instruktioner och liknande till sin Wii. Man måste alltså starta upp spelet, göra allt i ordning därefter sätta på Controller Grip. Som dock egentligen bara fungerar med NES-spel och Turbografx-spel.

Detta är en annons:

Varför? Jo för att en Wii-mote nästan uteslutande alltid bara fungerar med NES-spel och Turbografx-spel på grund av knappbristen. Och de båda formaten hör till de minst nedladdade från Virtual Console och det är alltså en produkt som möjligen alltså endast kan bidra till att ge bättre ergonomi (om man har enorma händer) till dessa två typer av spel.

Som jag skrev ovan känns Controller Grip inte som någon oumbärlighet. Wii krossar försäljningsmässigt och många vill ha en del av kakan, vilket leder till en hel del tveksamma produkter som denna. Om du har väldigt stora händer och tycker att en liten pluttig Wii-mote är bökig att hålla på med, samt har en väldig fäbless för NES- och Turbografx-spel kan Controller Grip alltså vara värt att kolla in. Men för mig personligen är det något som inte alls höjer spelupplevelsen, utan snarare oftare minskar.

Joytech Controller Grip
Detta är en annons:
04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Hyfsad ergonomi, idén är god
-
Helt onödig, plastig, fungerar bättre utan
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Joytech Controller Grip

Joytech Controller Grip

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Mäki testar ett tillbehör till Wii-moten. Den är stor och tillverkad i vit plast. Är den något att ha?



Loading next content