Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G213 Prodigy

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Logitechs gaming-avdelning, Logitech G, har släppt en ny serie av produkter som de kallar Prodigy. I produktserien finnes tangentbord G213, musen G403 i kablad eller icke kablad variant samt headsetet G231. I denna recension kommer jag ta en närmare titt på G213, alltså tangentbordet i serien.

HQ

G213 Prodigy är ett RGB-bord i mattsvart material med rundade hörn och den sedvanliga uppsättningen med mediaknappar som volymkontroll, play och stop. Möjligheten att stänga av belysningen är trevlig, liksom den "game mode"-knapp som avaktiverar vissa funktioner när du spelar, som till exempel Windows-tangenterna. Dessa går att ställa in Logitech G:s mjukvara. G213 har ett handledsstöd som inte går att ta bort. Detta störde mig lite, då jag gärna använder så lite yta som möjligt och hade hellre sett det som ett val. Dock är det absolut ingen nackdel rent ergonomiskt, utan fungerar fint när det tydligen ändå måste vara där.

Logitech G213 Prodigy

Tangentbord har membrantangenter och är alltså inget mekaniskt tangentbord, vilket av de flesta keyboards i high-end-segmentet numera erbjuder. Detta gör naturligtvis att kostnaden minskar och hela Prodigy-serien är mer inriktad till nybörjarspelaren. Knapparna är inte dåliga, inte alls, utan är responsiva och bekväma att använda. Men den där stunsen som mekaniska knappar ger finns inte där. Använder man dock sitt tangentbord för minst lika mycket till annat än som att spela, vilket Logitech G:s målgrupp kanske är för just G213, så föredrar jag faktiskt ett icke-mekaniskt tangentbord.

Logitech G213 Prodigy
Detta är en annons:

Ska man välja G213 som alternativ framför ett "no name keyboard" är det framför allt Logitech G:s mjukvara som går att använda till många produkter i G-serien. Denna mjukvara har jag nämnt i en tidigare artikel och personligen är jag väldigt förtjust i hur det fungerar och dess gränssnitt. När det gäller G213 kan du bland annat ställa in RGB-belysningen och anpassa knapparna beroende på spel och så vidare. Här saknar jag dock möjligheten att färganpassa varje tangent individuellt. Istället har G213 fem olika färgzoner som är möjliga att justera med 16.8 miljoner färger.

Logitech G213 Prodigy

Nu är G213 Prodigy inget budgettangentbord, utan ligger i mellansegmentet på sina 849 kronor. Det är ett tangentbord som fungerar bättre istället för det som kom med datorn i ett köpt datorpaket från en stor elektronikkedja, eller för den som inte vill lägga nästan 2000 kronor på ett tangentbord. Med det sagt så finns det anledning att kika närmare på andra alternativ i samma prissegment.

06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Rejält, ergonomiskt, Logitech G:s mjukvara
-
Icke-mekaniskt, avsaknaden av färganpassning individuellt för knappar, priset
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Logitech G213 Prodigy

Logitech G213 Prodigy

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av David Axelsson

Logitechs gaming-avdelning, Logitech G, har släppt en ny serie av produkter som de kallar Prodigy. I produktserien finnes tangentbord G213, musen G403 i kablad eller icke...



Loading next content