Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Nintendo Wii Component Video Cable

Nintendo tar på tok för mycket betalt för ingenting och den officiella komponentkabeln till Wii har redan sina övermän

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

För den som har en HDTV och en Wii finns bara ett val för att få en acceptabel bildkvalitet, nämligen en komponentkabel. Förutom att Wii Component Video Cable för över färger i separata ledare, ger även signalstandarden möjlighet att visa så kallad progressiv bild. Därmed får du även en långt stabilare bild vid hastiga rörelser än när du kör interlacad bild, vilket man får på en vanlig TV.

HQ

Så långt allt väl, men ingen kan väl komma och beskylla Nintendo för att varken balansera på teknikens yttersta spjutspets eller för att ta rimligt betalt för sina produkter. Och just dessa båda dilemman utgör också problematiken med den denna oumbärlighet. För det här är en komponentkabel av låg kvalitet, lite av den typ man kunnat köpa för några futtiga tior från östasiatiska importfirmor.

Och för det förväntas vi betala runt 350 kronor, vilket är mer än Microsoft tar för sina komponentkablar (vilka dessutom är av bättre kvalitet) och även mer än Sony tar för sin HDMI-kabel till Playstation 3. Det tär såklart oerhört mycket på betyget. För det här priset borde vi ha kunnat vänta oss något alldeles i hästväg, inte bara en ytterst ordinär standardkabel. Dessutom kan man inflika att Wii Component Video Cable
till förvillelse är lik den komponentkabel som släpptes till Gamecube, men att Nintendo designat om anslutningen mot Wiin bara för att kubkabeln inte ska fungera. Något som känns småaktigt.

Wii Component Video Cable må göra sitt jobb, vara lätt att använda och enhetligt designat gentemot Wii, men den är på tok för dyr i förhållande till kvalitet för att aspirera på några höjdarbetyg. Det här är inte en godkänd produkt och jag uppmanar tveklöst komponentkabelsuktande spelare att leta efter billigare samt bättre olicensierade lösningar.

Wii Component Video Cable
Detta är en annons:
04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Ger bättre bild
-
Dålig kabelkvalitet, svindyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content