Svenska
MEDLEMSRECENSION

Rollercoaster Tycoon 3D

Skrivet av: CapYx   2014-01-31

Som ett stort fan av nöjesfälts byggar spel så var detta ett givet köp när jag random handlade spel för någon dag sedan! Håller Rollercoaster Tycoon måttet? Det får vi se :)

Vad gör man i spelet?
Om du spelat något liknande spel förr så vet du precis vad man ska göra, om inte så går spelet ut på att man ska bygga en tema park, och en så bra sådan som möjligt. Rollercoaster Tycoon 3D har tre olika spellägen att spela i. Den första är story som är otroligt simpel och långtråkig, Den är okej om man vill lära sig grunderna om man är ny.

Sen finns det ett annat spelläge där man kan fritt bygga sina bergochdalbanor. Det tredje och det absolut bästa spelläget är sandbox mode. I det här spelläget så bygger du tema parker helt fritt och casual. Du kan bygga bergochdalbanor och även fritt dekorera din park med karuseller och restauranger.

Hur spelet är i överlag
Spelet har absolut sina ljusa glimtar fast det är dock ett faktum att spelet är riktigt riktigt dåligt gjort.

Det har kraschat för mig ett antal gånger och jag köpte spelet för en dag sedan. Och ännu värre är att jag redan känner mig klar med det efter endast en dag. I Sandbox mode så kan man välja om man vill ha en budget eller oändligt med pengar.. wha?? Oändligt med pengar? Jaha där försvann hela poängen med att strategiskt försöka bygga en bra park.

Det värsta
Det värsta är dock att det finns ett limit på saker man kan sätta ut. Och det är inte mycket man får heller. Om man spelar på en grund som är relativt stor så tar alla ens saker slut innan man ens är i närheten av halvvägs klar med att dekorera parken. Och det finns absolut ingenting att göra efter det.

Detta gör så att man blir låst och kan inte bygga de parker man egentligen vill. Jag personligen älskar att pyssla och lägga ut små detaljer överallt i liknande spel fast i detta är det omöjligt.

Kontrollen är extremt dålig fast jag tror att det är för att detta passar bättre på PC. Men ja den är inte bra, Meny systemet är kaos och att bygga bergochdalbanor är ibland det mest dryga som finns, Och det är typ att bygga dem som är huvudsyftet med spelet.. right?


Grafiken är extremt dålig och passar bättre på DS! Om man zoomar ut för mycket så försvinner attraktioner och människor som sedan ploppar upp från ingenstans när man sommar in igen.


Om du verkligen är ett fan av spel som Theme Park World eller de tidigare Rollercoaster Tycoon spelen så köp detta ENDAST om du hittar det för 39kr och är nyfiken. Gör inte som jag och köp det för 150 kronor.

Samlat betyg: 3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10