Svenska
MEDLEMSRECENSION

SteamWorld Dig

Det svenska indie-spelet till 3DS blandar en western-tema med ångrobotar och grävande. Resultatet blev ett underbart eShop-spel som lyckas att skapa något unikt

SteamWorld Dig utvecklades av Image & Form, ett svensk indie-studio. I spelet spelar man som Rusty, en ångdriven robot som ska ärva sin morbrors gruva vid staden Tumbleton. När Rusty faller in i gruvan hittar han hans morbror som är nu död.

Målet i spelet är att gräva neråt för att samla och sälja malm samt upptäcka nya grottor.

Grafiken i spelet är snygg, både på 3DS och i HD-versionen. Det har ett snyggt artstyle. Grottorna har detaljrika bakgrunder och animationerna på karaktärer är snygga också.

Musiken är väldigt bra också. HD-versionen har aningen förbättrad musik, men 3DS-versionen är i princip samma.

Det som gör spelet unikt och roligt är dock gameplayn. Majoriteten av gruvan är fylld av jord eller sten, så man måste konstant gräva sin väg och det gäller att tänka så att man kan komma upp igen. Ju längre ner man kommer desto mer malm och fiender det finns och det finns även grottor som innehåller uppgraderingar för Rusty. De samlade malmen säljer man i staden för att låsa upp nya uppgraderingar som man sedan kan köpa. Om man dör i gruvan så förlorar man 50% av pengarna man har på sig och din loot ligger kvar där man dog, men i grottorna får man helt enkelt försöka igen utan att förlora något.

Det enda jag kan säga emot spelet är att den är ganska kort. Jag klarade det på 6 timmar och då hade jag grävd upp det mesta av malmen. Spelet är någonting man vill spela om dock. Till exempel för att få bättre stats på slutet (man belönas medaljer för tid, pengar osv.).

Jag rekommenderar spelet till alla. Definitivt värd pengarna.

Plus:
+ Unik
+ Snygg grafik
+ Bra musik
+ Väldigt bra gameplay

Minus:
- Ganska kort

Grafik: 9/10
Ljud: 8/10
Gameplay: 9/10
Hållbarheten: 7/10
BETYG: 9/10

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10