Svenska
Gamereactor
nyheter

Använde du Linux på din Playstation 3? Då kan du få pengar av Sony framöver

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En längre tid tillbaka, när Sony och konkurrenten Microsoft lanserade sjunde generationens konsoler, Playstation 3 och Xbox 360, stred de mot varandra i slaget om vilken konsol som hade bäst specs. Nämnda slag var anledningen till att de tidiga versionerna av Playstation 3 hade tre ethernet-portar. Slaget hade mycket troligt även ett finger med i spelet gällande möjligheten att installera och köra operativsystemet Linux på konsolen.

Kort efter att Linux dök upp som ett möjligt operativsystem togs denna möjlighet bort i en uppdatering efter att hackare listat ut att de kunde kringgå konsolens antipirat-funktioner via just Linux. Efter att Sony tagit bort operativsystemet - som varit en av säljpunkterna för Playstation 3 - blev flertalet Playstationspelare upprörda.

Några av dessa upprörda individer gick så långt att de stämde Sony med anledning att de känt sig lurade. Nu har Sony gått med på att betala ut en summa till de berörda. Enligt Ars Technica har Sony gått med på att betala 55$ (runt 450 svenska kronor) till alla som använde Linux-funktionen förra generationen. Uppgörelsen måste godkännas av målets domare, som ger sitt svar den 19 juli.

Använde du Linux på din Playstation 3? Då kan du få pengar av Sony framöver


Loading next content