LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      recensioner
      Pokkén Tournament

      Pokkén Tournament

      Pokémon och fighting passar som bekant lika bra ihop som Jonas Gardell och Melodifestivalen. Vi har recenserat det färgglada strykpartyt Pokkén Tournament...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Jag tänker inleda med att säga att jag är inget überinitierat hardcore Poké-fan som målar mig påskgul i ansiktet och härmar Pikachu med jämna mellanrum. Jag spelade förvisso Red, Blue och Yellow när det begav sig men har inte spelat de nyare spelen eller slängt runt min likbleka lekamen i Pokémon-världen den sista tiden. Jag vet i alla fall att bra, stationära, Pokémon-spel inte växer på träd och det är inte med de högsta förväntningarna jag pressar in skivan i mitt Wii U och startar upp Pokkén Tournament.

      Jag blir introducerad för min handledare, Nia, som förklarar vad jag kan och borde göra som nykläckt tränare. Jag kan välja på träning, online-matcher, single-matcher, lokal multiplayer och spelets kampanj: Ferrum League där målet är att så småningom nå toppen och kasta ner varenda aspirerande Pokétränare i smutsen längs vägen. Jag tänker att jag hoppar rakt in i Ferrum Leauge för träning är mest för fegisar.

      Jag får snabbt skapa min karaktär, eller skapa är fel ord, modifiera befintligt skapad karaktär är mer sanningsenligt. Det innebär egentligen att välja vilka färger han eller hon ska ha på sina ravekläder och en fräsig frisyr och sen är det klart. Jag måste också välja vilken Pokémon som är min kompanjon, det går att ändra under ligans gång men jag väljer en av de få jag känner mig bekant med: Pikachu, och sen ger vi oss ut för att dela ut gulligt och färgglatt stryk. Det finns en liten, liten, tunn story under själva ligans gång men den är så oviktig att den lika gärna kunde ha hoppats över helt.

      Pokkén Tournament
      Pikachu, jag väljer dig.
      Detta är en annons:

      Det känns som att Pokkén Tournament är riktat till en yngre publik men framför allt kanske till någon som inte brukar spela fighting-spel. De första matcherna i Ferrum Leauge är så pass lätta att det ibland känns som om jag har startat en match med två kontroller varav den ena ligger bredvid mig medan jag matar slag med den andra. Motståndet i början gör inte mycket väsen av sig alltså och jag vinner ungefär 100 matcher utan att ens ha förlorat en rond och då är jag inte särskilt bra på fighting överlag (jag tror inte jag har vunnit en enda match online i Street Fighter V ännu). Svårighetsgraden ökar givetvis ju längre upp i ligan jag kommer och i det stora hela så gör spelet ett bra jobb med att få mig att känna mig bekväm och lära mig hur jag ska spela längs vägen.

      Pokkén Tournament
      Pokkén Tournament är färglatt och effektfullt

      Som slagsmål betraktat så är Pokkén förvånansvärt djupt. Allt som du kan tänka dig finns som grepp, kontringar, blockeringar och specialmätare. Det fungerar lite som sten, sax, påse där det gäller att lära sig vilken attack som tar ut en annan. Det är viktigt att behärska alla dessa för att klara sig mot svårare motstånd, speciellt online. Kombo-systemet är också välfyllt och avancerat men aldrig för svårt för att lära sig. De olika arenorna du slåss på varierar i storlek och utformning och här gäller det också att anpassa sin taktik.

      Är arenan av den större varianten så finns det en risk att din motståndare väljer att hålla sig på avstånd och använda sig av långdistans-attacker och då gäller det att snabbt kontra och förflytta sig närmare. Själva fighterna är uppdelade i två faser som skiftar hela tiden. De börjar i Field Phase, där kameran är utzoomad och du kan röra dig snabbt och fritt. Efter ett par attacker så förflyttas du in i Duel Phase, där det är närgånget slagsmål som gäller. Du kan ta dig ur Duel Phase genom att göra speciella attacker och det är mycket användbart om du behöver hämta andan och påbörja en ny kombo. Att bemästra och veta när och var du ska använde faserna är lika kul som tillfredställande.

      Detta är en annons:
      Pokkén Tournament
      Specialattackerna är magnifika att kolla på.

      Innan varje match får du välja en support-Pokémon som du, efter att ha fyllt en mätare, kan använda för att få hjälp under matchen. Det finns till exempel vissa som ger dig livåterhämtning eller sabbar din motståndares fart men även de som kan attackera på långt håll, om du möter någon som försöker hålla sig undan. Du låser upp en massa olika varianter på olika supportfunktioner under Ferrum Leauge och i vissa matcher kan de ha en direkt avgörande effekt på utkomsten. Dessutom har olika Pokémons olika klasser, Charizard och Machamp räknas in i kategorin power och Pikachu och Lucario räknas som standard, även speed och technical finns. Dessa påverkar hur mycket stryk som kan tas respektive delas ut tillsmanas med snabbhet och så vidare och ju mer du använder din Pokémon så går den upp i level och där kan du sätta ut skillpoints för att förbättra de olika egenskaperna.

      Pokkén Tournament
      Pokkén Tournament är en fusion mellan Pokémon och Tekken.

      Pokkén Tournament ser fantastiskt ut. Färgglatt är förnamnet och effektfullt efternamnet. Hela tiden händer det någonting på skärmen och specialattackerna är alltid lika roliga att titta på på grund av hur detaljerade och häftiga de är. Ljudet å andra sidan gör inte lika mycket väsen av sig. Din Pokémon låter som den borde och själva musiken är duglig. Nia, din medhjälpare är dock bland det värsta som någonsin har uppenbarat sig i ett spel. Jag har hört ordet awesome skrikas till mig så många gånger vid det här laget att om jag hör det igen så kommer jag tvingas att söka vård. Som tur är går det att ställa in hur frekvent (om alls) du vill att hon ska skrika på dig, och tur är det. Spelet har som sagt också ett onlineläget och det fungerar utmärkt. Jag har spelat ett 50-tal smidiga matcher utan några som helst problem med själva uppkopplingen, allt sker direkt och motståndet kan vara brutalt.

      Pokkén Tournament
      Bakom produktionen står Haruki Suzaki...

      Pokkén Tournament är ett bra fightingspel, både för nybörjaren och experten. Det är snabbt och enkelt att komma in med ett utmärkt träningsläge och tillräckligt djupt för att hålla dig kvar. Grafiken är härlig och onlineläget fungerar problemfritt Jag hade gärna sett fler spelbara Pokémons och någon form av survival-läge för att göra hållbarheten lite längre men det är välfyllt som det är, speciellt om det ställs mot Street Fighter V.

      07 Gamereactor Sverige
      7 / 10
      +
      Underbar grafik, enastående träningsläge, lätt att lära sig, svårt att bemästra, bra onlinestöd
      -
      För få spelbara karaktärer, saknade spellägen, tunn story, ingen möjlighet att skräddarsy din Pokémon
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      5
      Pokkén TournamentScore

      Pokkén Tournament

      RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

      Pokémon och fighting passar som bekant lika bra ihop som Jonas Gardell och Melodifestivalen. Vi har recenserat det färgglada strykpartyt Pokkén Tournament...



      Loading next content