LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      recensioner
      War Commander: Rogue Assault

      War Commander: Rogue Assault

      Louis Castle, den drivande kraften bakom EA:s framgångsrika spelserie Command & Conquer har nu tillsammans med sin indiestudio släppt War Commander: Rogue Assault. Vi har spelat det och satt ett betyg

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i

      Med en så pass stor och ruskigt populär spelserie som Command & Conquer på CV:t så är det rätt klart att många spelare därute har haft ögonen på detta projekt och hoppats på det bästa. En av de första sakerna som slår mig när jag startar spelet är hur korta laddningstiderna faktiskt är. Väl igång bjuds jag på enkla, men lättmanövrerade och snyggt designade menyer.

      HQ

      War Commander: Rogue Assault är ett traditionellt strategispel där allt händer i realtid, som Starcraft eller Command & Conquer. Och det är en trevlig liten värld jag tillbringat tid i de senaste veckorna. Tillsammans med den talande roboten som hjälper mig att hitta saker och ting i menyerna i början samt ger mig värdefulla tips så börjar jag genast bygga på min hemmabas. Denna bas blir ditt hem, så det gäller att se till att uppgradera byggnader, se till att dina soldater mår bra och att bygga på ett sådant sätt att basen blir svår att attackera. Det kan vara allt ifrån hur din mur ska se ut, till var dina kulsprutor ska stå någonstans. Andra spelare kan nämligen attackera din bas, så det gäller att ha saker och ting i toppskick och tänka på ett strategiskt sätt under basbyggandet.

      War Commander: Rogue Assault
      Basbyggandet är en viktig del i War Commander: Rogue Assault.

      I början valde jag att slåss emot de mål som spelet gav till mig, istället för att slänga mig med huvudet före in i en onlinematch. Oftast handlar det att störta någon högt uppsatt general genom att röra dig ut i världen och underminera denne genom att förstöra så många baser som möjligt. När jag sedan känner att jag har skaffat tillräckligt med resurser till min bas och nog med pengar så börjar jag kika på det andra alternativet - att attackera andra spelares baser för att på så sätt lägga vantarna på dennes resurser. Lite som i Clash of Clans.

      Innan jag kastar mig ut på fältet så handlar jag på mig nya sorters soldater, vapen, pansarvagnar och diverse bomber. Utefter att du går upp i nivå så låser du upp ännu mer fördelar så som bättre soldater, starkare fordon och annat därtill. Likadant med basen, desto högre nivå - desto bättre mår din bas då du kan uppgradera dina byggnader.

      Detta är en annons:

      Själva striderna fungerar mycket smidigt. När du krigar mot "datorn" får du instruktioner i en textruta innan ditt uppdrag och en bild på den person karaktär vars bas du är menad att störta. Väl inne i på fältet så får du välja var på området du vill sätta igång din attack och sedan är det bara att låta missilerna regna ned över motståndet. Med hjälp utav dina fingrar så kan du peka på olika mål för att dina soldater och eventuella fordon ska röra sig däråt och attackera det.

      Det lönar sig att se till att förstöra stationerade vapen och fotsoldater först då det är dessa som kommer att skada dig allra mest, tar man inte ut dessa fort nog så går du och din armé emot en säker förlust. Efter att dessa har eliminerats kan man fortsätta att smula sönder det som finns kvar i form utav oljepumpar och liknande. Emellanåt kommer det även notiser som lyser upp en liten ikon, vilket indikerar att du har möjlighet att till exempel luftbomba en specifik punkt som du väljer själv.

      Nu till det lite mindre bra. Ljudmixen är lite halvtråkig då många vapen låter väldigt klena. Även dina soldaters fortsteg blir jobbiga att lyssna på efter ett tag då det är samma ljud som spelas upp, om och om igen. Jag gillar dock musiken som spelas under spelets gång och i menyer.

      War Commander: Rogue Assault kan emellanåt vara krävande, beroende på plattform. Under min tid med Android-versionen så hängde sig spelet ett par gånger. Spelet är snyggt och inte jättekrävande, men ibland kan det hända väldigt mycket på skärmen vilket gör att bilderna per sekund kan sjunka nedåt emellanåt, dock inte jätteofta.

      Detta är en annons:

      Summa summarum så är War Commander: Rogue Assault ett riktigt bra spel om man pendlar, har mycket fritid eller är ett stort fan utav strategititlar. Saker som ljudmix och att spelet emellanåt har alldeles för mycket på skärmen under stridernas gång för sitt eget bästa gör att spelet tyvärr inte når fullpott på vår betygskala.

      07 Gamereactor Sverige
      7 / 10
      +
      Väldesignade menyer, trevligt soundtrack, lyckat upplägg, roliga strider
      -
      Enformig ljudmix, lite väl krävande rent grafiskt
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      3
      War Commander: Rogue AssaultScore

      War Commander: Rogue Assault

      RECENSION. Skrivet av Christoffer Andersson

      Louis Castle, den drivande kraften bakom EA:s framgångsrika spelserie Command & Conquer har nu tillsammans med sin indiestudio släppt War Commander: Rogue Assault. Vi har spelat det och satt ett betyg



      Loading next content