Svenska
Gamereactor
artiklar

Ubisoft @ E3 2016

Ubisoft visade upp spel efter spel under årets E3-mässa och vi har såklart tagit pulsen på alltihop...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Ubisoft inledde sin konferens med pompa och stått i ett färgglatt musiknummer till publikens stora förtjusning. Det var självklart dags att utannonsera Just Dance 2017 som kommer gå att spela på precis allt som går att spela på, till och med Nintendo NX nämndes. Värden för konferensen, Aisha Taylor, poängterade att Ubisoft firar hela 30 år i år och dundrade sedan igång kvällens första trailer.

Ghost Recon: Wildlands visar ett gäng hårdnackade killar på jakt efter alla de drogkarteller som är på väg att ta över landet. Uppdraget vi får se startar med en klassisk infiltrering komplett med skurkar, ljuddämpare och en helikopterfärd över berg och dalar. Allting är givetvis ackompanjerat av så pass häftig och rapp militärlingo att skämskuddarna måste plockas fram. Ghost Recon: Wildlands ser ut att vara stöpt i den vanliga Ubisoft-mallen där spel som Assassin's Creed och Watch Dogs ingår.

HQ
Detta är en annons:

Direkt efter Ghost Recon: Wildlands startar en allvarlig och mörk trailer. Är det Watch Dogs 2 eller nytt Splinter Cell tänker vi? Nej, det visar sig vara South Park: The Fractured But Whole. Självklart är inte den visningen komplett utan Trey Parker och Matt Stone som går in på scenen strax därpå. Det nya South Park-spelet ser ur att följa samma mall som South Park: The Stick of Truth men med ett superhjälte-tema. Vi får se litegrann av hur det ser ut att skapa sig en karaktär och det pratas om att kunna mixa superkrafter för våldsamt roliga resultat. Humorn är på plats, det är snärtiga konversationer fyllda med svordomar och satir, precis som det ska vara.

Stridssystemet har blivit helt uppdaterat på flera sätt. Du är exempelvis inte låst till en position längre utan kan röra dig fritt runt dina motståndare och ta skydd när du känner för det. Att bemästra rymdtiden genom att släppa väder (ja, du läste korrekt) kommer också vara en viktig del av striderna. Den sjätte december kommer spelet och alla som förhandsbokar får ett exemplar av South Park: The Stick of Truth, helt gratis.

HQ

Självklart måste Ubisofts dundersuccé från tidigare i år nämnas. The Division, som ska få nya expansioner under året. Underground är först ut. Men det som visas upp nu är trailern för expansionen Survival visar New York under kraftigt snöfall, det är mörkt, ensamt och våldsamt. Massive Entertainment vill givetvis fira Ubisofts 30 års jubileum och kommer att ge alla spelare tre nya outfits, gratis, med teman från Splinter Cell, Rainbow 6 och Ghost Recon.

Detta är en annons:
HQ

I dagens spelvärld är ingen presskonferens komplett utan lite VR-snack. Spelet Eagle Flight, handlar om två lag, ett rött och ett blått, där spelarna utgörs av örnar (!). Det gäller att flyga sin örn genom hinder i ett capture the flag-liknande spelläge och undvika sina motspelare som kan göra fågellivet surt för dig. Palmer Lucky är en av de tävlande och givetvis kommenteras allting som en sporthändelse. Skämskudde igen, alltså.

Mer VR stod på menyn när Red Storm ska visa upp sitt senaste projekt. Star Trek Bridge Crew är alltså spelet då du ska ta kontroll över bryggan och flyga ditt skepp säkert till din destination. Tanken är att du ska spela detta med dina kompisar och alla har en viktigt uppgift. Alla måste samarbeta annars finns det risk för att ni inte ens kan lyfta skeppet, och då blir det inte mycket spela. Det låter urbota dumt och såg ut att vara det också men vill du kommendera ett rymdskepp i Star Trek så är detta förmodligen det närmsta du kommer.

HQ

Trailers avlöser verkligen varandra när Ubisoft får bestämma. En mäktig For Honor-trailer visades upp. Ett slagfält med ond bråd död under vad som ser ut som decennier. Bitiga män i kraftiga rustningar utdelar käftsmällar till pampig musik. For Honor är ett actionspel sett ut tredjepersonsperspektiv och i demonstrationen vi får se springer det runt en stor man med en ännu större yxa på ett regnigt slagfält. Tankarna vandra lätt iväg till spel som Dynasty Warriors eller Ryse: Son of Rome och ser inte ut som det är stöpt i redan nämnda Ubisoft-mall utan faktiskt något helt nytt. Den 14:e februari nästa år är det tänkt att släppas till PC, Playstation 4 och Xbox One.

HQ

Übergulliga Bud i är tillbaka i en väldigt kort visning. Grow Up låter oss fortsätta plattformsäventyret och den här gången ska rymden utforskas. Förändringarna ser ut att lysa med sin frånvaro men vad gör det om du gillade det första spelet?. I inslaget efter blev det tydligt att den nu välanvända skämskudden skulle få jobba igen. In kommer två (tillsynes) vuxna karlar och flamsar loss. Spelet som ska visas är Trials: of The Blood Dragon och det ser ut som om galenskapen har skruvats upp ett par hundra procent sedan sist. Annars ser det ut som Trials brukar göra, fyllt till bredden av variation och utmaning. Den största överraskningen blev att spelet är ute direkt när presskonferensen är slut så det är bara kila iväg och inhandla.

HQ

Givetvis kan inte Ubisoft hålla låda utan Assassin's Creed och även om vi blir utan nytt spel i serien i år måste den nya filmen få sin stund i rampljuset. In kommer Frank Marshall och med sig har han helt nytt, aldrig tidigare visat material från filmen. I december är det dags för biopremiär och filmen ser bättre ut än vad många vågat hoppas på.

Det största i år, från Ubisoft är självklart Watch Dogs 2. Vi får se spelet i spelbar form för första gången. Fokus ligger på att allt kan hackas och vi ser vår protagonist leka lite med en sportbil som står på gatan, via sin smartphone. Vidare får vi se mer hackning, precis som i första spelet går det att snoka i folks privatliv via deras personliga enheter. Vi får se ett uppdrag där det gäller att smyga i skuggorna och hacka sig fram genom att skapa distraheringsljud för att kunna strypa ut inte ont anande vakter. Ubisoft-bossen Yves Guillemot kommer in strax därpå och berättar att de har valt att jobba med Sony när det gäller Watch Dogs 2. Allt extramaterial kommer till Sonys konsol 30 dagar innan andra plattformar.

HQ

Ubisoft brukar alltid avsluta sina konferenser med en överraskning och de tre sista åren har Tom Clancy titlar visats upp för första gången. Det här året, sist ut visas det helt nya spelet Steep. Extremsport i vinterlandskap, helt open world. En hel sandlåda (med snö) att åka skidor, snowboard eller wingsuit i. Vi kommer bland annat få besöka alperna och slänga oss från bergstoppar i sömnlös co-op. Mycket fokus ligger i att spara och dela med sig av dina bästa stunder i spelet. Det är ett intressant koncept och vi ser fram emot att få se mer av Steep.

HQ

Ubisoft hade ett utmärkt temp genom hela sin presskonferens, synd bara att innehållet kanske inte var det absolut hetaste och VR-spelen tog upp väldigt mycket tid. En rolig sak som Ubisoft gör är att spara överraskningen till sist och det blir en rolig sak att se fram emot varje år. Extra kul är som sagt att Steep inte följer den klassiska Ubisoft-mallen utan levererar något helt nytt.

Artiklar om övriga presskonferenser
Sony @ E3 2016

Microsoft @ E3 2016

Bethesda @ E3 2016

EA @ E3 2016



Loading next content