Svenska
ARTIKEL - SPONSRAT INNEHåLL

Du behöver inte nöja dig med Ultra!

MSI hjälper dig att hitta bästa lösningen för din gaming-dator

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Många gamers grubblar konstant om huruvida det börjar bli dags att uppgradera datorn igen. Man kan föreställa sig att de resonerar: "Jag byggde denna best till enhet för bara fem år sedan och då var det minsann det bästa av det bästa!". Orsaken till att det titt som tätt uppdateras är såklart att tekniken rusar framåt där de senaste spelen nyttjar så mycket digitala hästkrafter det bara går.

HQ

Det ska såklart inte tolkas som att din fem år gamla PC inte kan köra de senaste spelen, men det blir ofta så att den får kämpa med att leverera en stabil och följsam upplevelse.

1440p vs 4K
En av de första sakerna man måste ha klart för sig är att spelare har en tendens att migrera till högre upplösningar. Dagarna då 1080p dög är sedan länge borta, och vill du ha en snabb, silkeslen och dynamisk spelupplevelse i den tävlingsinriktade genre där vi hittar exempelvis Overwatch och Counter-Strike: Global Offensive så bör du satsa på 1440p med en hög bilduppdatering och Refresh Rate för en så följsamt responsiv spelupplevelse som möjligt.

Du behöver inte nöja dig med Ultra!

Grunden till detta är att 1440p ger dig en snygg lösning som låter dig spela med en Refresh Rate på mellan 120-240Hz samtidigt som du har en hög bilduppdatering som matchar. Varför är då detta viktigt? Jo, det är ganska enkelt - en smidig upplevelse. Kort sagt, ju högre Refresh Rate och bilduppdatering du kan ha matchande, kommer spelet att upplevas mer responsivt, vilket kan ha stor inverkan på den du siktar på, devis beroende på "frame latency", alltså hastigheten bilderna på skärmen visas i.

Om din skärm har en Refresh Rate på 60Hz så uppdaterar sin skärm sig 60 gånger per sekund. Medan det kan låta mycket, men du skulle direkt märka om du kollade på en skärm med 120Hz vilket gör det skönare att både titta på och spela. Fråga vilken gamer som helst som har detta så får du höra. Utöver skärmens Refresh Rate, renderas bilderna som visas av ditt grafikkort. Men dessa två processer sker inte alltid med exakt samma timing och vid lägre bilduppdateringar, vilket ger det problematiken "frame latency" där din skärm visar en bild som redan är gammal medan grafikkortet renderar den bild som istället borde gälla. Det gör att spelen känns mindre följsamma och lite stela. Och om grafikkortet pumpar ut bilder snabbare än skärmen visar så kan den bristande synkroniseringen istället leda till så kallad "screen tearing". Det sker när skärmen börja läsa in nästa bild innan den är klar med den föregående. Har du en skärm med högre Refresh Rate försvinner denna problematik till viss del, men inte helt.

Teknologier som AMD:s FreeSync eller Nvidias G-Sync gör mycket för att få bukt med detta genom att synkronisera mellan skärm och grafikkort, och detta fungerar mestadels bra, men inte vid alla tillfällen.

I grunden gäller att du med en högre Refresh Rate helt enkelt kommer snabbare vidare till nästa bild, och att detta kombinerat med högre bilduppdatering gör att du får rätt bild visat betydligt oftare.

Så, vad har detta att göra med 4K Gaming?

Ja, att spela med högre upplösningar med allt ställt på max är nästan helt uteslutande reserverat stora grafiska mästerverk där konkurrenskraft och bildhastighet inte är ett problem. Tänk spel som The Witcher 3: Wild Hunt, Assassin's Creed Origins och Fallout 4, titlar i den kalibern. Hänförande tjusiga spel som bäst upplevs med allt maxat där den högre upplösningen får alla vackra detaljer att framträda ännu tydligare. Självklart vill du ha en så hög bildhastighet som möjligt, minst 60 bilder per sekund. Att ha en skärm med FreeSync eller G-Sync hjälper också till.

Du behöver inte nöja dig med Ultra!

De flesta gamers vill gärna avnjuta flera typer av spel som kan växla mellan responsiv kvalitet i 1440p och vackra landskap i 4K, men denna allsidighet kan vara svår att uppnå. Alla spelare har dock sin egen preferens kring antingen tävlingsinriktade spel eller mer avslappnade sådana. Just denna preferens kan hjälpa dig med att skräddarsy installationen efter något av dessa alternativ. I båda fall bör du se till att ha en skärm som passar dina behov, och ja, vi vet att det finns skärmar på marknaden som erbjuder 144Hz med 4K. Men det är väldigt dyrt i dagens läge att få digitala hästkrafter nog att rendera spel i 144 bilder per sekund och 4K-upplösning. Därför rekommenderar vi det inte ännu.

Du ska inte nöja dig med Ultra
Som du kan se är det inte så enkelt som att bara slå på Ultra-inställningarna i spelen eftersom det inte per automatisk kommer ge dig den bästa spelupplevelsen. På MSI är vi väldigt passionerade spelare och vi vet precis vad som krävs för en optimal spelupplevelse.

Vare sig du är en tävlingsinriktad gamer som letar efter en liten fördel gentemot konkurrenterna och vill ha en bättre chans att vinna viktiga matcher, alternativt bara vill uppleva spel på snyggast tänkbara sätt, så har vi dig täckt.

MSI GeForce GTX 1080 TI Gaming X11G är det ultimata vapnet när du ska uppgradera din utrustning. Vi har inte bara den bästa och tystaste kylningen tack vare vår prisbelönta Twin Frozr VI, vi ser också till att den passar just din burk genom att erbjuda en av de minsta falggskeppsmodeller av 1080 TI som finns på marknaden. Den exklusiva MSI Gaming App-mjukvaran ger dig enkel tillgång till ytterligare prestandaprofiler och andra funktioner som LED-kontroll och systeminformation. För mer avancerad styrning av ditt grafikkort ger MSI Afterburner många möjligheter att finjustera inställningarna. Missa inte chansen till ett gratis spel, då det finns flera paket där de hetaste titlarna ingår.
För att säkerställa att du får maximal glädje av ditt grafikkort har våra fläktar dubbelt skydd som garanterar att det kommer att fungera som det ska tills dess att det är dags att uppgradera din enhet.

Den tekniska utvecklingsprocessen avstannar aldrig, och det gör inte vi heller. Du hittar MSI GeForce GTX 1080 TI Gaming X11G till försäljning på denna länk.



Loading next content