Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Spel för sköna sommardagar

Även vi på redaktionen har såklart enorma backkataloger av ospelade spel. Här är titlarna vi sysselsätter oss med denna sommar...

  • Text: Redaktionen / Grafik: Mathias Holmberg

Oliver Thulin - Splatoon 2
Jag missade Splatoon till Wii U. Inte på grund av bristande intresse, utan snarare brist på lust att spela mer än nödvändigt på Wii U. Men jag har alltid tyckt att titeln sett helt underbar ut. Det känns så fantastiskt typiskt Nintendo att göra det mest explosivt färggranna kladdkriget någonsin när de väl ger sig in i den multiplayerdrivna shooter-genren. Idén med kidsen som tävlar om att täcka så mycket av banan som möjligt med skrikigt färgat bläck och när som helst förvandlas till en bläckfisk för att navigera splattret är genial.

Så när det är dags för en lika färgexplosiv uppföljare på Wii U:s efterträdare Nintendo Switch, som jag råkar tycka om att spela på väldigt mycket, kommer jag utan någon som helst tvekan vara där för att rida på bläckvågen. Det jag har spelat av det på förhand, både i beta-versionen och på ett Switch-event jag var på tidigare i år, lovar mycket gott så jag har sett fram emot spelet länge. Det är nu i sommar det är dags.

Henric Pettersson - Final Fantasy XII: The Zodiac Age
Jag har nämnt det i en tidigare artikel men jag har fortfarande inte fått ta del av Final Fantasy XII. När spelet väl släpptes till Playstation 2 för knappt elva år sedan hade jag varken konsolen eller någon aning om vad Final Fantasy var. Det är på senare år som mitt intresse för spelserien vaknat och sen dess har jag älskat den och spelat alla spel ur huvudserien (och ett par andra). Endast Final Fantasy XII återstår och jag längtar så efter att få spela The Zodiac Age för att känna mig komplett.

Jag har hört både positivt och negativt om XII men som jag har förstått det verkar Square Enix nu ha lyssnat på fansen och förbättrat mycket som kunde varit bättre i originalversionen. Eftersom Final Fantasy sällan spelas ut på bara några timmar räknar jag med att The Zodiac Age kommer att hålla mig sysselsatt ett bra tag i sommar. Med det sagt har jag inte många andra spelplaner utan jag kommer främst fokusera på det här. Så länge det är bättre än XIII så är jag nöjd.

Lisa Dahlgren - Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Jag som faktiskt avskyr stark sol och höga temperaturer tyr mig till spelens värld för min sommarkänsla. Ljuset från min TV agerar visserligen välkommen-skylt till mördarmonster som getingar och mygg men jag slipper solbrännan (läs stekt blåsig tortyrbränna, solen är knappast denna sjukligt bleka kärrings bästa vän) och svimningsframkallande skitsol. I väntan på den svala hösten, den härliga åskan och regnskurarna vars droppars smatter på taken är som ljuv musik om höstnätterna ska jag därav klicka på TV:n och dra ned persiennerna. Jag hade tänkt fortsätta mina äventyr som den slipsklädde, bananälskade gorillan med det förvirrande, missvisande namnet - Donkey Kong, vi far åter till tropikerna.

Likt vårt faktiska hemlands vädergud är Tropical Freeze-världens väderansvariga även de extremsadister. De två aporna (vilka av dem man nu väljer att lira som) tvingas att fara över het lava, över hal is och genom tropisk hetta/uppleva en simulerad svensk sommar. Jag själv tar då Donkey Kongs tropiska paradisplattformande framför heta glassdagar i solen. Jag kan verkligen höra mamma bakom ryggen, men jag är vuxen nu och struntar i hur fint vädret är.

Jonas Mäki - Overcooked
Lokal multiplayer börjar så sakteliga göra comeback efter lång tids frånvaro och de senaste årens roligaste spel på temat är såklart Overcooked. Jag och sambon väntar gott om besökare under semestern och bland det första de arma krakarna kommer råka ut för är att tvånglaga mat digitalt. Underbara Overcooked är spelet som förintar alla former av teambuilding och omgående slutar med att förolämpningar vrålas omkring medan alla tycker sig göra rätt, medan alla andra schabblar omkring. Både vana gamers och glada amatörer brukar ha lika roligt medan timmarna raskt bara flyger iväg, och inget spel lär liras mer i det Mäkiska hushållet de kommande veckorna än detta.

Andre Wigert - Horizon: Zero Dawn
Det kräver hård disciplin och ett rekorderligt tålamod till att avsiktligt vänta med att sätta tänderna i vissa speltitlar. Jag går nämligen och väntar på höstmörkret innan en köttig 4K-TV ska inhandlas, och just därför har jag tokvägrat att inhandla både Rise of the Tomb Raider och Horizon: Zero Dawn. Sedan, faktiskt bara häromveckan, hände något som satte mig ur balans. Jag hade fått ett makabert sug på att lira igenom Shadow of Mordor ännu en gång, och förberedde spelsessionen med både karamellpåse och svidande kall läskeblask. Från ingenstans, som någon elak karma, ville inte Playstation-burken starta igång skivan. I allt mitt vrede kunde jag inte hålla emot längre, så en polare fick erbjudandet att inte åka på stryk i utbyte mot att jag fick låna hem Horizon: Zero Dawn av honom. Så min spelsommar kommer spenderas tillsammans med superbruttan Aloy, ridandes genom den fantastiskt läckra spelvärlden i jakt på skruv och mutter från de högteknologiska bestarna.