Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Höstens Hetaste

Gamereactors redaktionsmedlemmar har plockat ut tre personliga favoriter bland höstens kommande spel. Här kommer den första omgången...

  • Text: Redaktionen / Grafik: Petter Hegevall

Adam Holmberg väljer:
Wolfenstein II: The New Colossus
Bethesda har gjort ett bra jobb med att få liv i id Softwares gamla spelserier vilket såklart började med Wolfenstein; The New Order 2014. Det var en solid insats med en hälsosam blandning mellan gammaldags förstapersonsskjutande med en nyare förpackning som överraskade mig stort. I höst fortsätter tyskstamparen B.J. Blazkowicz retrofuturistiska äventyr där kampen mot axelmakternas världsherravälde flyttar till andra sidan Atlanten. Starka karaktärer, spektakulär action och brutala bataljer utlovas och det är allt som krävs för att jag ska fnittra nervöst med plånboken i handen.

Adam Holmberg väljer:
Star Wars: Battlefront II
Dice första försök till Battlefront-serien var en blandad kompott. Det lät som Star Wars, det såg ut som Star Wars och det kändes som Star Wars. Men det var innehållet och livslängden som fattades trots en stor prislapp. Detta lovar utvecklarna nu ska ändras när vi återigen får se rymdstrider, en kampanj som bygger ut universumet och flera olika tidsperioder. Det ser ut att bli lite mer av vad vi hoppades att det förra spelet skulle bli helt enkelt och det räcker för att jag ska samla ihop ett gäng kompisar och peppra ner rebellavskum i höst.

Adam Holmberg väljer:
Super Mario Odyssey
Nintendos glada italienare möter exorcisten när Super Mario gör debut på Nintendo Switch. Större och mer komplicerade världar i stil med Super Mario 64 och Sunshine utlovas tillsammans med förmågan att beröva alla levande varelser från sin egna fria vilja där vi utnyttjar deras kroppar för våra egna makabra pusselsyften. Detta ser ut att bli det mörkaste Mario-spelet hittills och det passar mitt sjuka sinne. Plus att bilden av en Cheep Cheep med en liten mustasch har gett mig mer glädje än något annat det här året.

Andreas Blom väljer:
Cuphead
Ända sedan jag först fick syn på Cuphead har jag saliverat kraftigt varje gång en ny bild, video eller övrigt livstecken från spelet visats upp. Suget efter klassiskt plattformshoppande ökade bara i takt med att vi fick veta mer. Och det som skiljer detta från mängden i min mening enkom stilen och allt som den hör till. Grafik direkt tagen ur Depressions-eran tecknade serier, pampig orkestermusik och ordentliga, ultraoförlåtande slutbossar (enligt rykte 30 till antalet) som verkligen ska ge mig en utmaning. Risken finns att jag kommer resa tillbaka i tiden och glömma allt vad ansvar för livet heter, med det kommer det vara värt.

Andreas Blom väljer:
Life is Strange: Before the Storm
Jag älskade verkligen Life is Strange. Förutom den markanta grafiska stilen och det mysiga soundtracket föll jag pladask för konceptet/upplägget och alla möjliga val som tog i historien i olika riktningar. Därför är det väl självklart att jag ser fram emot Life is Strange: Before the Storm. Att få reda på mer om Chloe och Rachels relation, och vad som exakt ledde upp till händelserna i första spelet, är något jag suktar efter. Vad jag också tilltalas av är avsaknaden av det övernaturliga elementet signerat Maxs krafter. Missförstå mig rätt - de var i första spelet oumbärliga men här ser jag det som ett steg närmare "high school 101"-simulatorn jag pratade om i en blogg för ett och ett halvt år sedan. Och även om det inte må bestå i att jaga ifatt Prince Charming® (läs badboy) eller gömma sviterna från hemmafesten för vakande vuxna, känner jag att en ännu mer jordnära upplevelse väntar. Och när denna månad slutar, slänger jag mig huvudstupa in i vad som hände innan den där fotografilektionen. Och innan jag mötte Max.

Andreas Blom väljer:
Farming Simulator 17: Platinum Edition
Okej, nu jävlas jag lite med er. Jag äger redan Farming Simulator 17 till två format och det har sedan jag kom i kontakt med det i och med recensionen, förblivit mitt "guilty pleasure". Så därför känner jag egentligen inget behov av att kasta mig över samma paket vars ändå justering är en silvertext under omslagets titel. Så skulle det låta om spelet inte kom med några nya leksaker. Vilket det såklart gör. Jag ska få köra nya fordon och plantera nya grödor (sockerrör). Och allt detta i nya landskap efterliknande Sydamerika. Vidare kommer vi även få med "allt inbakat". Jag hoppas att detta syftar på de två DLC-paket som till dagens dato släppts. Det ska bli spännande att se hur väl atmosfären skiljer sig från den nuvarande, som pressmeddelandet så fint uttrycker det. Nå, jag är inte den som klagar på mer av det goda. Men jag väntar fortfarande på Bonde Söker Fru-paketet.

Henric Pettersson väljer:
Finding Paradise
Jag älskar indiespel och letar ofta efter mindre kända titlar som jag kan ha missat. To the Moon var ett sånt spel som överraskade mig med sin charmiga pixelgrafik och en handling som till slut fick mig att gråta. I år kommer äntligen uppföljaren och jag ser fram emot att få träffa Dr. Eva Rosalene och Dr. Neil Watts igen. A Bird Story, som var lite av ett smakprov från spelet, släpptes redan för tre år sen och vid det här laget har jag väntat länge nog. Jag är redo för att uppfylla en döende mans sista önskan.

Henric Pettersson väljer:
Super Mario Odyssey
Jag är långt ifrån den enda på redaktionen som är sugen på att återse vår käre rörmokare. Jag är extremt nyfiken på att se vad Nintendo kokat ihop den här gången och gläds över att jag kommer kunna spela Super Mario på bussen eller annan plats tack vare Nintendo Switch. Odessey påminner mycket om satsningen man gjorde med Super Mario Sunshine och eftersom det är ett spel jag spelade mer än en gång under min barndom välkomnar jag denna annorlunda titel. Jag har saknat dig, gamle Mario.

Henric Pettersson väljer:
Hello Neighbor
Jag älskar spel där du får smyga dig fram. Dishonored, Thief och Deus Ex: Human Revolution är bara några spel jag tycker mycket om. Skräckspel som Outlast, Soma och Amnesia: The Dark Descent är också titlar jag väldigt gärna spelar om jag är tillräckligt modig. Den perfekta blandningen mellan dessa genrer kan mycket väl vara Hello Neighbor. Snart är det äntligen dags att ta reda på vad grannen gömmer i sin källare och det faktum att grannen bara blir smartare och smartare för varje drag jag gör känns riktigt intressant. Jag fullkomligt älskar designen och är redo att ta grannfejden till en nivå som kommer tvinga den gamla TV-serien att ställa sig i skamvrån.

Kim Orremark väljer:
Destiny 2
Bara blotta tanken på att jag snart ska få sätta mig ned och tillbringa många efterlängtade timmar i Destiny 2 gör mig upprymt. Vetskapen att hundratals timmar kommer sugas in i det svarta hål som är Destiny är inte särskilt bra för mina andra åtaganden här i livet men jag längtar verkligen efter att få samla loot, utforska världen och att få djupdyka i vad som ser ut som Bungies bästa berättelse sedan Halo: Reach. En stor och expansiv spelvärld ligger vid mina fötter och jag känner mig mer redo än jag någonsin har gjort innan. Bungie, svik mig inte den här gången.

Kim Orremark väljer:
Super Mario Odyssey
Jag spelade det på E3. Jag drömmer om det nästan dagligen. Super Mario Odyssey ser ut blanda det bästa från Super Mario 64 med Galaxy i en härlig mix och även om just delen i New Kong City fortfarande är lite svårsmält för mig (jag tycker människor är läskiga) tror jag att det knappt finns några gränser för hur bra det här kan bli. Av det jag och Mathias spelade på E3 var vi för en gång skull rörande överens om att Super Mario Odyssey känns riktigt bra och att ingen av oss skulle bli särskilt förvånad om det mottas på samma sätt som The Legend of Zelda: Breath of the Wild gjorde i våras.

Kim Orremark väljer:
Need for Speed: Payback
Jag gillar inte Fast and the Furious och all 26 filmer som har kommit. Den första var bra, den andra och tredje var okej. Efter det har jag ingen koll på vilken som är vilken ens. Men, det spelar ingen roll för sedan den första trailern till Need for Speed: Payback dök upp har jag varit helt såld. Visst, Forza Motorsport 7 är salivframkallande läckert, jag vet. Men ett nytt Need for Speed med överdrivna actionsekvenser proppade med höga hastigheter och blankpolerade vrålåk är någonting jag bara måste ha i min Playstation 4 Pro. Jag hoppas att Ghost Games har lyckats implementera den där tighta styrningen som saknades i förra årets spel och döma av det jag har spelat hittills känns det som ett klassiskt Need for Speed, vilket är precis vad jag vill.

Hur ser topp3-lista över höstens hetaste spel ut?