Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (v38)

Stekheta lästips med Moon Knight, Wonder Woman och.. Noaks ark? Här är ett gäng serietidningar som vi rekommenderar just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (v38)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Förra veckan bjöd på en drös av blandat godis. Wonder Woman och barbaren Conan fick en team-up serie och AfterShock Comics har startade en ny mörk berättelse baserad på Noaks ark. Samtidigt så lyfter vi fram den feta Omnibus-utgåvan av den hyllade Hulk-serien Planet Hulk:

Veckans serietips (v38)

BATMAN: THE RED DEATH #1
Joshua Williamson / Carmine Di Giandomenico / DC
DC:s aktuella event Dark Nights: Metal är igång med en imponerande start. Om du inte har plockat upp Scott Snyders nya serie, där DC:s värld blir invaderad av mäktiga och onda kopior av Batman, så kan jag inte rekommendera den varmt nog. Förra veckan släpptes en av eventets många tie-in-tidningar. I solo-numret The Red Death får vi kika närmare på en av de onda versionerna av Batman som nu terroriserar jorden. En ond hybrid mellan Batman och The Flash.

Detta är en annons:
Veckans serietips (v38)

DARK ARK #1
Cullen Bunn / Juan Doe / AfterShock
Dark Ark är ett nytt spännande projekt av det nya seriebolaget AfterShock. Den här serien leker med idéen av att onda krafter ska ha tvingat en trollkarl att bygga en båt för att rädda världens onaturliga varelser (när gud bestämde sig för att dränka jorden i vatten). Men vad kommer att hända på en båt som är full av farliga varelser som drakar, vampyrer och andra monster? Serien släppte sitt första nummer förra veckan och har fått väldigt bra respons från både kritiker och läsare.

Veckans serietips (v38)

WONDER WOMAN/CONAN #1
Gail Simone / Aaron Lopresti / Matt Ryan / DC & Dark Horse
DC och Dark Horse går ihop för att bjuda på förra veckans debutnummer av Wonder Woman/Conan. Och precis som det låter så är det en mini-serie där DC:s amazon nu ska få stå sida vid sida med barbaren Conan. En serie som lyckas bjuda på spännande läsning och köttig action. Samtidigt så ser vi Gail Simone bakom skrivbordet. En författare som har bra erfarenhet med både Wonder Woman och Conan från tidigare serier.

Detta är en annons:
Veckans serietips (v38)

BLOODSHOT: SALVATION #1
Jeff Lemire / Lewis Larosa / Mico Suayan / Valiant
Bloodshot: Salvation är det senate tillskottet till Valiants aktivt växande serieutbud. I den här nya serien så kommer vi att få följa Bloodshot (en välkänd karaktär från Valiant) när han måste skydda sin dotter från mängder av hot. Just nu så finns det redan en del blandade böcker med Bloodshot, men nya Salvation är fullt anpassad för nya läsare. Toppförfattaren Jeff Lemire står dessutom bakom seriens manus, och det räcker som anledning för att du ska ge det första numret en chans.

Veckans serietips (v38)

MOON KNIGHT VOL. 1: LUNATIC
Jeff Lemire / Greg Smallwood / Marvel
Förra veckan släpptes den tredje (och sista) volymen av Jeff Lemires och Greg Smallwoods fantastiska serietidning med den mentalt instabila Marvel-hjälten Moon Knight. Serien startar med att Marc Spector (Moon Knight) vaknar upp på ett mentalsjukhus och får reda på att hela hans liv som superhjälte bara har varit en del av hans fantasier. Den här serien hamnade på min personliga topplista av förra årets bästa serietidningar, och nu när den sista boken i serien har hittat sin väg ut i butikerna så kändes det passande att lyfta fram den här i veckans serietips. Du hittar vol. 1 av serien hos vanliga bokhandlare (som Bokus, Adlibris, etc).

Veckans serietips (v38)

PLANET HULK OMNIBUS
Greg Pak / Blandade illustratörer / Marvel
Utöver att släppa den feta samlingsutgåvan av Garth Ennis Punisher den här månaden (som jag rekommenderade för två veckor sedan) så bjöd Marvel även på en ny Omnibus-utgåva av den feta Hulk-berättelsen Planet Hulk. En episk berättelse som skickar Hulk till en ny planet där han tvingas tampas i en gladiator arena för att överleva (ja, den kommande filmen Thor: Ragnarök är delvis baserad på den här berättelsen). Men det här är bara starten på en resa som den gröna och arga hjälten aldrig kommer att glömma. Planet Hulk är enkelt en av Hulks bästa berättelser och bör plockas upp av alla som gillar äventyrsserier. Hulk-fans bör fundera på att plocka upp den här nya samlingsutgåvan (på ca 700-sidor för 700:-), men serien går även att köpas i formen av en vanlig bokutgåva för ca 300:-.



Loading next content