Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets 10 snyggaste spelomslag

Som en liten (liten) mjukstart innan vi på riktigt, under nästa vecka, drar igång Gamereactor Årets spel 2017 - Kommer här det Hegevall anser vara årets tio snyggaste spelomslag...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets 10 snyggaste spelomslag

(10) Doom VFR
Ibland behöver ett spelomslag inte vara stilrent, minimalistiskt eller städat. Det behöver inte ens vara särskilt skickligt utfört för att vara "snyggt" och på kuppen skapa spelsug hos undertecknad. VR-upplagan av Doom är ett sådant exempel. Helt vanlig helvetes-döskalle med lite plasmaeld och en slaskig VFR-logo gör detta till ett av årets fränaste som jag placerar här, på tian.

Årets 10 snyggaste spelomslag

(09) Call of Duty: WWII
Spelet var ärligt talat inget för mig men omslaget var det bästa som Activision knåpat ihop när det kommer till Call of Duty - någonsin. Jag älskar ikoniska bilder, inzoomningar och minimalt med plotter och detta är verkligen rena stilstudien i hur man förmedlar en solklar känsla av krig och uppoffringar utan att tjorva till det för mycket. Visst, Call of Duty-loggan i sig är hemsk (världens fjärde fulaste typsnitt? Japp!) men bilden är så pass bra att det kammar hem en niondeplats - ändå. Bra jobbat Sledgehammer.

Detta är en annons:
Årets 10 snyggaste spelomslag

(08) Poochy and Yoshi's Woolly World
Garn-grejen är ju redan gjord och detta omslaget känns därför lite väl bekant, men ingen kan ta ifrån Nintendo att de verkligen lockar en att börja spela med sina förpackningar. Det finns en urgullig charm i detta omslag som tillsammans med snyggt utförda moment/manér och härliga färger gör det till ett av årets bästa.

Årets 10 snyggaste spelomslag

(07) Mass Effect: Andromeda
Samma här som i fallet WWII - Den ikoniska, tydliga, starka looken fungerar urfint här och allt från posen till reflektionen i hans visir till färgskalan i hans rymddräkt gör att jag vill spela Andromeda, även fast jag innerst inne vet att jag inte vill tillbringa en sekund med vad som rimligtvis bör vara en av årets fetaste besvikelser. Logon är bra också, eller åtminstone delar av den. Andromeda-texten är handskuren och rent fontmässigt är den rymdaktigt framtidsfin och raka motsatsen till den breda, mjuka extrem som "Mass Effect" är skrivet i. Kontrasten och balansen blir därmed klockren.

Detta är en annons:
Årets 10 snyggaste spelomslag

(06) Mario + Rabbids
Förutom att jag gillar kompositionen i bilden som sådan, med Mario i någon slags ikonisk Mega Man-pose och med Ubisofts helvilda tokkaniner som färgstarkt strössel - Är omslaget som sådant snyggt. Loggan är läcker, klassisk och fräsch på samma gång och mixen mellan de olika färgerna fungerar väldigt bra. Nintendo har en klockren förmåga att göra ultrakulörta omslag som skriker "barnspel" utan att de blir för grötiga, eller för barnsliga. Och det är verkligen inte enkelt.

Årets 10 snyggaste spelomslag

(05) The Evil Within 2
Idén med att bygge ett enfärgat omslag där en Sebastian Castellanos med nävarna formade som om han ber till sin pistol, ligger dränkt i vit drömgegga, är strålande. Jag älskar bilden som sådan, som skvallrar om att suggestivt, snyggt och unikt skräckäventyr utan att bli fööör utflippat. Jag är väl inte stormförtjust i logotypen men den får lov att fungera, framförallt eftersom den blodröda färgtonen bryter av på bästa tänkbara sätt.

Årets 10 snyggaste spelomslag

(04) Prey
Spelet var inget för mig (fattar fortfarande inte varför de ens döpte det till Prey då Arkanes "re-boot" inte har ett endaste litet dyft med originalet att göra) men jag älskar/älskar omslaget. Bilden är stilistisk utan att vara för sparsmakad, smakfull utan att vara trist och säger lagom mycket om spelet i sig för att detta ska kunna klassas som ett genuint fantastiskt spelomslag. Jag älskar hur rymden i sig är formad som de där sotsvarta geggmonstren i spelet och hur loggan består av hårt spärrad futuristisk linjär (Vox Light).

Årets 10 snyggaste spelomslag

(03) Wipeout Omega Collection
När Sony meddelade att de stoppat nya Omega Collection-PS4-fodralet i en pappficka som formgivits för att se ut som det gamla originalet - fick jag tuppjuck, på riktigt. För även om detta i sig är ett stilfullt omslag som skvallrar på ett strålande sätt om den typ av futuristisk, snorcool dunderracing som det handlar om - är retrokänslan i sig så pass läcker att jag nästan inte kan bete mig som en vuxen människa längre. Jag älskar logotypen, också. Och färgskalan.

Årets 10 snyggaste spelomslag

(02) Sonic Mania
Ännu ett retroflirtigt omslag, ännu en formmässig dunderhit. Sonic Mania var/är verkligen ultrasnyggt där allt från karaktärernas 90-talsmanér till den disco-mumsiga bakgrunden satt i precis lagom brandgul platta gör mig knäsvag. Logotypen är dessutom fantastisk. Att formge retrogrejor är ingen enkel grej och här tycker jag att Sega gjorde ett klanderfritt jobb.

Årets 10 snyggaste spelomslag

(01) Horizon: Zero Dawn - Limited Edition
Limited Edition-utgåvan av den våldsamt snyggt designade Horizon: Zero Dawn leveredades med vad jag anser vara årets snyggaste omslag - alla kategorier. För här stämmer verkligen allt och helheten är utsökt. Den handmålade bilden på Aloy där hennes kjol sträcker ut sig och bildar himmeln över robotdinosaurierna fungerar förträffligt väl precis som den ljusbruna tonen i bakgrunden. Jag gillar numer även den här logotypen, åtminstone när den sätts i ett samband såhär.

Vilket av årets alla omslag gillar du mest?



Loading next content