Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V50)

Sugen på köttig läsning från Mark Millar eller skön komedi ihop med Spider-Mans sämsta skurkar? Här är serietidningarna som vi rekommenderar den här veckan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V50)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så startar två nya spännande berättelser igång för både Superman och The Flash, samtidigt som vi lyfter fram en samlingsutgåva av Mark Millars köttiga serietidning Kick-Ass:

Veckans serietips (V50)

ACTION COMICS #993 (Booster Shot, Part 1)
Dan Jurgens / DC
Det är dags att fortsätta på händelserna kring avslöjandet av Mr. OZ:s identitet. Kan Superman verkligen tro på det som Mr. OZ har berättat för honom? För att få reda på svaren så vänder sig Clark till den tidsresande superhjälten Booster Gold. Gör dig redo för en skön blandning av klassisk Superman-läsing ihop med Booster Golds efterlängtade återkomst. Samtidigt så klämmer man in bitar som kopplas samman med DC:s aktuella Watchmen-mysterium (som just nu utspelas genom serien Doomsday Clock). En klockren mix.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V50)

GRAVETRANCERS #1
M.L. Miller / James Whynot / Black Mask Studios
Den nya serietidningen Gravetrancers introducerar oss till syskonen Maribel och Anthony när de söker efter deras fars gömda grav. Men deras resa får ett stop efter att de landar på den mystiska gravplatsen på Malorts kyrkogård och träffar en underlig klan av grav-plundrare. Dessa grav-plundrare gräver upp döda kroppar och använder deras kroppsrester för att tillverka en ny typ av drog. Och ju fräschare kropparna är.. desto starkare blir dosen. Det som startade med en resa för att hitta deras förflutna blir det första steget in i en psykologisk och neonfärgad mardröm. Det första numret släpptes den här veckan och serverade en riktigt spännande start som står ut ordentligt med sina unika bilder.

Veckans serietips (V50)

THE FLASH #39 (A Cold Day in Hell, Part 1)
Joshua Williamsson / Howard Porter / DC
Den här veckan så är det dags för starten av en helt ny berättelse ihop med Joshua Williamssons aktuella serietidning med The Flash. I berättelsen A Cold Day in Hell så kommer vi att få följa Flash när han försöker lösa ett mord, på en av medlemmarna från skurkgruppen The Rogues, som har skett innanför portarna av fängelset Iron Heights. Men efter att Barry hittar ledtrådar som pekar mot en betydligt större konspiration så ställs han framför Iron Heights mörkaste hemlighet. Williamsson lyckas bjuda på en bra start på sin nya berättelse ihop med DC:s snabbaste hjälte.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V50)

GIANTS #1
Carlos Valderrama / Miguel Valderrama / Dark Horse
Valderrama-bröderna är här för att bjuda på deras första amerikanska serietidning. Den nya serien Giants, från Dark Horse, handlar om två bröder som försöker överleva i en värld som blev övertagen av gigantiska monster. Det som finns kvar av mänskligheten gömmer sig nu under jord för att inte bli utplånade av de varelser som nu härskar på planeten. Konceptet påminner en del om den japanska mangan Attack on Titan, så om du gillar den serien så kanske detta kan vara något för dig. Personligen så tycker jag att det första numret lyckas bjuda på en stark start. Och jag är riktigt spänd på att få se vad dessa vassa nykomlingar (till den amerikanska serie-branschen) har planerat för sin nya debutserie.

Veckans serietips (V50)

KICK-ASS - COMPLETE BOX SET
Mark Millar / John Romita JR / Marvel / Icon
Den här veckan så är det dags att lyfta fram Mark Millars och John Romita JRs köttiga serietidning Kick-Ass. Precis som i filmen med samma namn så får vi följa studenten Dave Lizewski efter att han bestämt sig för att testa på livet som superhjälte. Men han upptäcker snabbt att rollen som hjälte, i det verkliga livet, inte riktigt är lika glamoröst som det låter. Även om du har sett filmerna ihop med Kick-Ass så kan jag varmt rekommendera att du plockar upp serierna, då de skiljer sig ganska ordentligt från film-versionerna. Men var beredd på en ordentlig skopa av övervåld. En riktigt vass serie fullsmockad av Romita Jrs klockrena bilder, som fångar in de blodiga och brutala scenerna helt perfekt. Jag rekommenderar även att du köper samlingsboxen som innehåller alla fyra böcker i serien (Kick-Ass, Hit Girl, Kick-Ass 2 och Kick-Ass 3). Boxen går att köpas för ca 400:- hos vanliga bokhandlare som Bokus.

Veckans serietips (V50)

SUPERIOR FOES OF SPIDER-MAN - OMNIBUS EDITION
Nick Spencer / Steve Lieber / Marvel
Den här veckan så tänkte jag rekommendera en av mina favoritserier från 2013. Serietidningen Superior Foes of Spider-Man följer en liten grupp bestående av fem (mindre populära) Spidey-skurkar som bestämmer sig för att försöka bygga upp ett respektabelt rykte som de nya Sinister Six. Författaren Nick Spencer bjuder här på en komedi-serie fullproppad av sköna och underhållande stunder tillsammans med ett gäng av skurkar som du sällan ser i rampljuset (Boomerang, Shocker, Speed Demon, Overdrive och Beetle). En grupp av riktiga "losers" som nu ska försöka bevisa för världen att de är att räkna med, men som samtidigt försöker sätta kniven i ryggen på varandra så fort de får chansen. En fantastisk serie med bra bilder, ett tight manus och sidor fullproppade av klockren humor. Hela serien finns samlad i en liten omnibus-utgåva. Boken kostar ca 400:- och går att hittas hos vanliga serie/bokhandlare som Bokus, Adlibris, Comicsheaven, etc.



Loading next content