Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V03)

Sugen på serieläsning med Batman, Avengers eller.. en läskig glassgubbe? Det här är serietidningarna som vi rekommenderar den här veckan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V03)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så startar DC Comics igång deras nya storsatsning New Age of Heroes, med debuten av serietidningen Damage. Image släpper sen flera intressanta titlar den här veckan och vi lyfter även fram ett gäng av sköna seriealbum från olika seriebolag:

Veckans serietips (V03)

DAMAGE #1
Ethan Sacks / Marco Checchetto / DC
Den här veckan så startar DC igång deras första nya serietidning i samband med storsatsningen The New Age of Heroes. Ett koncept som ska kasta ur sig flera nya originella hjältar till DC:s serie-värld. Den här veckan så släpps det första numret av Damage, från författaren Ethan Sacks och Marco Checchetto. Damage följer en man vid namn Ethan som har fått rollen som statens egna levande atombomb. En timme, varje dag, så förvandlas Ethan till ett groteskt och mäktigt monster som sprider enorm förstörelse på krigsfältet. Men kan Ethan få kontroll över monstret som nu är en del av honom? Det finns tydliga inspirationsspår från Marvels Hulk i det här konceptet. Och låter det som något för dig så kan jag varmt rekommendera att du ger den nya serien en chans.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V03)

THE FURTHER ADVENTURES OF NICK WILSON #1
Eddie Gorodetsky / Marc Andreyko / Steve Sadowski / Image
En gång i tiden, runt sin 20 års ålder, så levde Nick Wilson drömlivet. Han hade superkrafter och var känd som nationens största hjälte. Men en dag så förlorade han sina krafter, och därmed all sin berömmelse. Idag är han mer känd som ett skämt. Nästan 30 år gammal och endast en skugga av sitt forna jag. Det är här som den nya serietidningen The Further Adventures of Nick Wilson startar. Vi får följa ex-superhjälten Nick och hans vardag. Ett liv där han måste handskas med sina minnen av berömmelse, förlorade krafter, gamla skurkar och döda förhållanden. En helt ny underhållande serie om en ex-hjälte som försöker att hitta sin plats i livet.

Veckans serietips (V03)

ICE CREAM MAN #1
W. Maxwell Prince / Matin Morazzo / Image
Den här veckan så släpps det först numret av Image Comics nya, helt skruvade, serietidning Ice Cream Man. Varje individuellt nummer av serien bjuder på en helt egen skräck-berättelse som ska resultera i iskalla kårar och en bergochdalbana av underliga känslor hos läsaren. Och i varje hörn, av varje berättelse, så kan du räkna med att vi hittar den mystiska glassgubben. Om du är ett fan av skräckserier och unika läsupplevelser så bör du ge Ice Cream Man en chans. Choklad, vanilj, jordgubb, drogmissbruk, grisiga mord eller tung depression? Det finns en smak för alla.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V03)

PESTILENCE - VOL. 1
Frank Tieri / Oleg Okunev / Aftershock
Gillar du riddare och äventyr utspelande under medeltiden? Gillar du zombies och allt blodigt godis som kommer med temat? Härligt! Då är serietidningen Pestilence något för dig! Den här serien leker med idéen av att pesten som spred sig under 1300-talet egentligen var jordens första kontakt med ett zombie-virus. Och resultatet blir till en spännande och köttig serie, från det nya seriebolaget Aftershock, som du definitivt borde ge ett försök. Den första boken i serien går att köpas hos vanliga svenska bokhandlare, som Bokus och Adlibris, för ca 180kr.

Veckans serietips (V03)

AVENGERS: RAGE OF ULTRON
Rick Remender / Jerome Opena / Marvel
Om du, precis som jag, blev besviken på Marvels serie-event Age of Ultron så är det här en bok som du borde spana in. Serietidningen Avengers: Rage of Ultron ger fansen det som Age of Ultron misslyckades med. Att servera massor av tung action mellan Avengers och deras kalla och mordiska fiende. Rage of Ultron fokuserar även på relationen mellan Ultron och hans far/skapare Hank Pym (Ant-Man/Giant-Man), och den koppling som delas mellan dem. Och författaren Rick Remenders lättlästa manus, ihop med Jerome Openas vassa bilder, gör allt till en riktigt trevlig läsupplevelse. Rage of Ultron bjuder inte på något revolutionerande, men är fortfarande ett riktigt bra lästips för dig som vill läsa en spännande serie med Ultron i fokus. Avengers: Rage of Ultron går att hitta för ca 200kr hos svenska bokhandlare som Bokus och Adlibris.

Veckans serietips (V03)

BATMAN: THE COURT OF OWLS - ABSOLUTE EDITION
Scott Snyder / Greg Capullo / DC
Om det är något som serie-fansen aldrig kommer att glömma med DC:s New 52-era (som startade 2011) så är det Scott Snyders och Greg Capullos helt fantastiska serietidning med Batman. Den första berättelse från deras serie (som även är min personliga favorit), The Court of Owls, finns samlad i en stor och läcker Absolute-utgåva. Dessa samlingsutgåvor är extra stora bokutgåvor som kommer med en snygg skyddsbox, och är ett måste på hyllan för en samlare. Om du inte har läst Snyder och Capullos fantastiska serie med Batman så finns även serien att inhandla i mindre, billigare, pocketformat. Men gillade du Court of the Owls lika mycket som jag gjorde så är det helt klart värt att inhandla den feta Absolute-utgåvan för ca 750kr hos Bokus eller Adlibris.



Loading next content