Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactors läsare korar: Årets teknik 2017

Så har turen kommit till en av de mer prestigefyllda kategorierna; årets teknik. Vilket var egentligen spelet som mer än något annat briljerade på detta område...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Redaktionen har sagt sitt, vi korade spelen vi ansåg vara 2017 års största tekniska bedrifter redan förra året (du läser artikeln här). Nu är turen istället kommen för att avslöja vilka spel ni utsett till årets teknik. Det visar sig vara fem mycket habila val som alla med råge hör hemma på en sådan här lista. Som vanligt var det ett spel som fick kopiöst mycket röster, men faktum är att tvåan var oväntat nära att vara ikapp - men så är det två sjukt läckra spel också. Därefter var det jämnare, men likafullt tekniska mästerverk som földe.

Gamereactors läsare korar: Årets teknik 2017

(5) Forza Motorsport 7 / Klicka här för att läsa recensionen
Turn 10 har blivit enormt skickliga grafiker, och redan när Xbox One släpptes fick de oss att tappa ögonen när Forza Motorsport 5 rullade på i 1080p och 60 stabila bilder per sekund trots vrålsnygg grafik - något många menade att konsolen inte var kapabel till. När Xbox One X släpptes var de på plats igen och drämde till med Forza Motorsport 7. Ett makabert snyggt spel som körs i löjligt höga upplösningen 4K komplett med 60 bilder per sekund. En teknisk bedrift av rang, både från utvecklare och hårdvara och därmed en solklar plats på denna lista.

Gamereactors läsare korar: Årets teknik 2017
Detta är en annons:

(4) Uncharted: The Lost Legacy / Klicka här för att läsa recensionen
När Uncharted 4: A Theive's End släpptes var det makalöst snyggt. Så snyggt att flera av oss trodde våra Playstation 4 hade förvandlats till superdatorer. De hade såklart inte hänt, Naughty Dog är helt enkelt kungar på grafik. Med den separata expansionen The Lost Legacy kanske inte ribban höjdes särskilt mycket egentligen men spelet som sådant var bombastiskt ändå. Det spelar ingen om det är ansiktsuttryck på karaktärer, gamla grottor eller neondränkta gränder - The Lost Legacy är ett av fjolårets snyggaste spel det kan vi definitivt hålla med om.

Gamereactors läsare korar: Årets teknik 2017

(3) The Legend of Zelda: Breath of the Wild / Klicka här för att läsa recensionen
Egentligen är det imponerande på flera sätt. Nintendo hårdkodar nämligen spelen till sina konsoler som därmed är helt skräddarsydda upplevelser. Att få ett spel som The Legend of Zelda: Breath att flyta på även en starkare konsol som Switch kräver därför en hel del jobb. Och vilket jobb som gjorts. The Legend of Zelda: Breath of the Wild är en ren fröjd för ögonen som gradvis dessutom optimerats ytterligare, och det råder ingen tvekan om att detta är ett tekniskt mästerverk.

Gamereactors läsare korar: Årets teknik 2017
Detta är en annons:

(2) Assassin's Creed Origins / Klicka här för att läsa recensionen
Det var mycket som stod på spel för Ubisoft med Assassin's Creed Origins. Ett spel som på egen hand skulle definiera om serien hade någon framtid, om man ska vara krass. Hur det nu än är med den saken så blev det exceptionellt lyckat. Spelet var fullständigt enastående och dessutom fruktansvärt snyggt. När vi spelade Xbox One X-versionen och blockade ut från pyramidernas toppar gick det inte annat än att gnugga sig i ögonen över detaljrikedomen Ubisofts skickliga grafiker bjöd på. Ett ypperligt exempel på hur vackert det blir när teknik och design smälter samman till något större.

Gamereactors läsare korar: Årets teknik 2017

(1) Horizon: Zero Dawn / Klicka här för att läsa recensionen
Det kunde rimligen bara vara en vinnare 2018 i en av de mest självskrivna kategorierna. Och jodå, visst vare det Guerrilla Games nästan kriminellt snygga Horizon: Zero Dawn som rodde hem förstaplatsen. Samma studio som en gång definierade vad Playstation 3 var kapabel till med Killzone, har nu också lagt ribban i denna generation med ett episkt och öppet äventyr som trots storskaligheten aldrig knusslar med detaljer eller prestanda. Det här är måttstocken allt kommer bedömas mot under lång tid framöver och ensamt ett argument för att omedelbums investera i Playstation Pro och en HDR-kompatibel 4K-TV.

Läsarnas "Årets karaktär" hittar ni på denna länk

Läsarnas "Årets besvikelse" hittar ni på denna länk



Loading next content