Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V07)

Kenny radar upp veckans hetaste nysläpp och lyfter fram några av hans favoriter från den djupa serietidnings-djungeln!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V07)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så återvänder Kick-Ass duon Mark Gillar och John Romita Jr för att starta igång ett helt nytt kapitel för deras brutala hjälte. Samtidigt så är det dags att ta del av det sista numret av Robert Kirkmans populära serietidning Invincible:

Veckans serietips (V07)

AMAZING SPIDER-MAN ANNUAL #42
Dan Slott / Cory Smith / Marvel
Vi börjar närma oss ett slut för Spider-Man-författaren Dan Slott. Men vi har fortfarande ett gäng berättelser på ingång innan han ska hänga upp spindel-skrivandet, för att hoppa på nya projekt. Veckans Annual-tidning av Amazing Spider-Man går knappast att kalla för en viktig del av Slotts avslut, men det är en ensamstående tidning som fokuserar på Peters relation till Betty Brant och som samtidigt avslutar en del pusselbitar från berättelsen The Clone Conspiracy. En charmig tidning som kan vara värd att plocka upp för dig som har följt Slotts Spider-Man under en längre tid.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V07)

KICK-ASS (2018) #1
Mark Millar / John Romita Jr / Image
Det är dags för en helt ny era av Kick-Ass! Vi lämnar original-hjälten Dave Lizewski för att ta del av en helt ny Kick-Ass; Patience Lee. Och hon skiljer sig väldigt mycket från Lizewskis version av hjälten. Lee är nämligen både en krigsveteran och en mor till flera barn. Så det ska bli riktigt intressant att få se hur hennes resa som Kick-Ass kommer att skilja sig från originalet. Originalduon Mark Millar och John Romita Jr är dessutom återförenade för att bjuda på berättelsen. Den nya serien känns då som ett enkelt inköp för dig som är ett fan av Kick-Ass!

Veckans serietips (V07)

CAPTAIN AMERICA #698 (Out of Time, Part 1)
Mark Waid / Chris Samnee / Marvel
Mark Waids och Chris Samnees nya serietidning med Captain America är bland det bästa som Marvel pumpar ur sig på seriefronten just nu, och veckans nummer ser ut att kunna servera starten av en väldigt spännande berättelse. I den nya storyn Out of Time så kommer vi att få se när Steve Rogers vaknar i en underlig framtid efter att ha blivit inkapslad i is (igen). Den här platsen är dessutom en levande mardröm för vår käre kapten. Om du gillar Captain America så är Waid och Samnees aktuella serietidning ett ordentligt måste.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V07)

DARK KNIGHTS RISING: THE WILD HUNT #1
Scott Snyder / Grant Morrison / James Tynion IV / DC
Vi börjar närma oss slutet av DC:s aktuella serie-event Dark Nights: Metal. Men det stoppar inte DC från att bjuda på mer tie-ins till eventet. Veckans nya serietidning Dark Knight Rising: The Wild Hunt fyller i vissa luckor som saknades i huvudserien, och följer de onda versionerna av Batman när de försöker förhindra hjältarna från att stoppa universumets undergång. Och med flera vassa författare bakom spakarna (som Snyder, Morrison, och Tynion IV) så är det svårt att inte bli underhållen. Om du läser Dark Nights: Metal så kan tidningen helt klart vara värd att plocka upp.

Veckans serietips (V07)

DC MEETS LOONEY TUNES
Tom King / Bill Morrison / Steve Orlando / DC
Den här veckan så släpps samlingsvolymen med alla av DC:s nya crossovern-tidnigar med Looney Tunes-universumet. På förhand så lät det här konceptet som något väldigt ointressant (om du frågar mig) men flera av tidningarna lyckades faktiskt att bjuda på väldigt unika och underhållande serier. Och sen så ska det även noteras att serietidningen Batman/Elmer Fudd (som är inkluderad i boken) lyckades bli snudd på briljant. En klockren mix för dig som satt fastklistrad framflr Looney Tunes som yngre och som gillar DC:s superhjältar. Boken går att köpa hos vanliga serie/bokhandlare som Bokus och Adlibris inom kort. Och den innehåller runt 250-sidor för ca 220kr.

Veckans serietips (V07)

INVINCIBLE - ULTIMATE COLLECTION VOL. 1
Robert Kirkman / Cory Walker / Ryan Ottley / Image
Den här veckan så har vi kommit fram till det 144:e, och sista, numret av författarens Robert Kirkmans (The Walking Dead) populära serietidning Invincible. Den här serietidningen följer en ung man, som axlar rollen som hjälten Invincible, och hans liv som sonen till en av världens främsta superhjältar. Genom åren så har Kirkman lyckats bygga upp en riktigt intressant serievärld fylld av häftiga hjältar, brutala skurkar och minnesvärda moment. Det är en superhjälte-serie som vågar ta ut svängarna ordentligt, och precis som i Walking Dead så kan du räkna med flera grova och köttiga stunder. Har du inte spanat in Invincible ännu så kan jag varmt rekommendera att du plockar upp den första boken i samlingen. Mitt personliga tips är att du köper Ultimate Collection-utgåvorna. Dessa läckra hardcover-böcker samlar 400-sidor för ca 250kr. Prisvärda böcker, som går att hitta hos vanliga svenska serie/bokhandlare, fyllda med massor av kvalitativ serieläsning!



Loading next content