Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets hetaste filmer (1)

Det är dags för filmtokarna på Gamereactor-redaktionen att utse de 15 hetaste, kommande, filmerna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Spelåret 2018 ser verkligen stekhett ut med kommande titlar som Red Dead Redemption II, Final Fantasy VII Remake, Vampyr, Forza Horizon 4, The Last of Us II samt många fler. Filmåret 2018 kanske till och med ser ännu hetare ut såhär lite drygt sex veckor in och för att ge dig en ungefärlig bild av hur vi tänker kring vår filmdel har vi listat de 15 hetaste, kommande, filmerna. Vi har delat upp artikeln i tre och här kommer alltså den första delen.

Årets hetaste filmer (1)

(15) Creed II 21:a november
Ryan Coogler är sannerligen ett namn som är på allas läppar nu i och med släppet av Black Panther, som hyllats till skyarna, och där många menar att det är den bästa Marvel-film som skapats. Innan framgångarna med den svarta lille missen så var Coogler ett namn synonymt med Creed, en fristående uppföljare till Rocky-filmerna med en briljant Michael B. Jordan i huvudrollen. Jordan spelar Adonis Johnson (Apollo Creeds grabb), där Rocky tar sig an uppgiften att träna upp honom. Fans av den gamla filmserien kan glädja sig över att uppföljaren kommer att kretsa kring fighten mellan Viktor Drago (Ivans son) och Adonis Johnson. Det står även klart att Dolph Lundgren återvänder, antagligen i någon slags mentor-roll precis som Rocky. Boxningsfilmer växer sannerligen inte på träd, och vi på Gamereactor är mycket förväntansfulla inför uppföljaren till Creed.

Årets hetaste filmer (1)
Detta är en annons:

(14) The House That Jack Built 29:e november
Den gamle, galne snuskgubben Lars von Trier står sig som en av de mest excentriska filmskapare idag, med rullar som Antichrist, Melancholia och inte minst Nymphomaniac. Hans filmer involverar ofta en rad med tortyr, pornografi och en rejäl slev med ångest för att förgylla våra hemmakvällar framför TV:n. The House That Jack Built blir den första filmen efter Nymphomaniac, och av det lilla vi vet om den ser den ut att bli en märklig och surrealistisk upplevelse, minst sagt. Titeln anspelar på en brittisk visa från artonhundratalet, men utöver namnet så verkar de inte ha särskilt mycket gemensamt. Filmen kretsar kring seriemördaren Jack, spelad av Matt Dillon, och hans liv under tolv års tid där han går från att vara en vanlig man till en blodtörstig mördare.

Årets hetaste filmer (1)

(13) A Quiet Place 6:e april
Vi vet ytterst lite om John Krasinskis A Quiet Place i dagsläget. Men detta är någonting bra, då moderna skräckfilmer ofta har en tendens att visa upp alldeles för mycket i trailers och dylikt. Vilket så klart förstör stämningen redan på förhand då man vet hur hela berättelsen kommer att utspela sig. Det vi faktiskt vet om A Quiet Place är att det rör sig om en postapokalyptisk värld där monsterliknande rovdjur står högst upp på näringskedjan, och skoningslöst attackerar allt och alla som ger ifrån sig ljud. Vi får följa en familj som lever isolerade ute på vischan, och deras kamp för att överleva denna grymma värld. The Office-snubben John Krasinski regisserar och spelar huvudrollen, och även fast han skådespelartalanger inte riktigt fungerat särskilt väl utanför komedivärlden är våra förhoppningar ändå skyhöga. Bra skräck växer inte på träd, sägs det, men A Quiet Place sticker verkligen ut av det vi sett hittills.

Årets hetaste filmer (1)
Detta är en annons:

(12) Annihilation 23:e februari
Alex Garland ligger bakom den genombriljanta Ex Machina som blev en megahit för fyra år sedan. Filmen öppnade upp portarna till Hollywood för många skådespelare, bland annat Oscar Isaac och Domhnall Gleeson. Det var Garlands regidebut, men innan dess har han skrivit manus till flertalet stora filmer som 28 dagar senare. Nu är det Annihilation som är på ingång, och det rör sig om en slags postapokalyptisk thriller med en hel den fantasy-inslag. Bildspråket ser sannerligen unikt ut av det lilla vi sett i trailers och annat förhandsmaterial. Det är även en rollbesättning som till stor del består av kvinnliga hjältar, med namn som Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh och Gina Rodriguez. Om filmen ens blir hälften så bra som Ex Machina är vi nöjda. Förhandstugget har varit positivt, och vi på Gamereactor är mycket förväntansfulla inför Annihilation.

Årets hetaste filmer (1)

(11) Sicario 2: Soldado 29:e juni 2018
Denis Villeneuves Sicario är en av de mest actionspäckade och täta thrillers som släppts under 00-talet, med fantastiska rollprestationer från skådespelare som Josh Brolin, Emily Blunt och Benicio Del Toro. Uppföljaren regisseras av Stefano Sollima som har flertalet kartell-inspirerade rullar på sitt Cv, och att döma på förhand ser det onekligen väldigt intressant ut.  Del Toro återvänder i rollen som Aljejandro Gillick, och räkna med att få ta del av rejält med smisk när han rensar ut halva Mexiko på ondingar i den hett efterlängtade uppföljaren. Thriller-genren må ha varit lite på dekis under se senaste åren, men det finns alltid utrymme för en till Sicario, och det snackas redan nu om att det kan bli en tredje film med Villeneuve tillbaka i registolen. Men låt oss först avnjuta Sicario 2.

Nästa del (två av tre) publiceras under morgondagen.



Loading next content