Svenska
Blog

Fortnite (Battle Royale) är en sämre PUBG-kopia

Skrivet av -Ogge- den 5 oktober 2017 kl 14:51

Fortnite (Battle Royale) må vara hyfsat bra och det må vara ett helt okej alternativ till PUBG, det förnekar jag däremot inte. Det är gratis, grafiken är enkel och ganska mysig och det finns en hel del skillnader som både är bu och bä.

Men jag kommer verkligen inte överge PUBG pga Fortnite. Utan Fortnite är mer som en arkadig och förenklad variant av PUBG, vilket är bra på sitt sätt. Kartan i Fortnite är dessutom betydligt mycket mindre, du kan bygga och förstöra objekt och hela upplägget känns helt enkelt mindre seriöst än PUBG i det stora hela. Jag får inte heller samma adrenalinkick som i PUBG och det är lättare att tröttna på Fortnite efter några få spelrundor. Medan PUBG kan hålla mig kvar i evigheter, nästan så att någon måste dra ut sladden ur datorn för att jag ska sluta spela.

Jag har haft PUBG i lite mer än 2 månader nu och är snart uppe i 200 timmar. Vilket betyder att jag snart är i kapp BF1 i speltid och det spelet har jag haft i över 10 månader. Det lär ta evigheter innan jag ens når 100 timmar i Fortnite. PUBG lär garanterat bli mitt mest spelade spel för i år.

Detta säger samtidigt ändå en hel del om hur fäst jag är vid just PUBG och PUBG har även en mycket god framtid framför sig med en ny ökenkarta, nya funktioner, nya fordon och mycket mer som är på G.

Fortnite är som sagt inte i mina ögon någon PUBG-dödare, inte just nu. Men det är som sagt ett hyfsat bra alternativ, om man stundtals känner för några lättsamma rundor av lite lattjo lajban helt enkelt.

Fortnite (Battle Royale) är nästan motsvarigheten till vad Battlefield Heroes blev för Battlefield-serien. En mer lekfull och ett mer barnvänligt alternativ med andra ord. Gratis är också ändå ganska gott i slutändan.

Däremot är fortfarande 250-300:- för PUBG betydligt godare än bara gott. Det är helt enkelt, "Hallelujah!".

Fortnite (Battle Royale) är en sämre PUBG-kopia

HQ