Svenska
Blog

Star Wars: The Last Jedi gick hem (No Spoilers)

Skrivet av -Ogge- den 13 december 2017 kl 14:26

Jag har varit igång en hel del nu de senaste 2 dygnen, där fokusen har varit bio-tittande på högnivå. I natt kom vi hem senare än väntat efter Lussevakan.

Först när vi skulle köra från bion kom herr och fru konstapel med sina blåljus för att utföra ett blåstest runt kl.01:30 mitt på vägen. Aldrig hänt förr för mig, men antar att de passar på att stoppa folk som kör runt mitt på natten när knappt någon annan gör det. Allt jag och sambon ville var bara att komma hem till våran katt Luna och sängen.

Men konstaplarna var vänliga och speciellt när de stöter på ett par som oss. Vi började prata om lite film och sådant i och med att det inte var några konstigheter i görningen. Sen var det bara att tuta och köra vidare. Kommer sen hem och ser att gatuparkeringen är helt övertäckt av en mur av isig snö och det är helt enkelt omöjligt att parkera. Så jag tvingades dra fram min ihopfällbara spade som jag lyckligtvis har i beredskap vid situationer som dessa. Stod där sen och hackade loss en hel del klumpar tills det blev en lucka för vår bil. Klockan hann bli 02:00 ungefär och jag var helt slut. Men bilen stod sen på sin rätta plats tillslut.

Lyckades somna runt kl.04:00 i natt och klev sen upp kl.09:30 för att sedan köra iväg med sambon till nästa biobesök. Men på något jäkla underligt sätt kände jag mig ändå pigg och glad inför Star Wars: The Last Jedi som skulle börja kl.10:30. Vi köpte även biljetter 30-40 min innan besöket och det fanns gott om platser i salongen på runt 400-500 platser.

Så vad tyckte jag då om filmen?

Känner ändå att den här uppföljaren var bättre än Awakens på många sätt. Även fast det finns en hel del likheter och det är på både gott och ont. Den är dock lite "mesigare" än Rogue One, men fortfarande snäppet djupare än Awakens. Rogue One och The Last Jedi ligger ändå hyfsat nära varandra i uppskattning. Även fast jag troligen uppskattar Rogue One en aningen mer faktiskt (kan inte riktigt bestämma mig än dock). The Last Jedi bjuder dock på en renodlad Star Wars-upplevelse som kommer väcka fram känslor från förr och samtidigt får du uppleva något helt nytt på sina håll. Du kommer se likheter från de gamla filmerna från 70-80-talet såklart. Men mixen av det gamla och det nya blir ändå en smakrik soppa. Du kommer högst troligen lämna biografen med ett härligt leende och ett behag inom dig.

Betyget är någonstans mellan en väldigt stark 8/10 och 9/10 känner jag. Känns som att det skulle kunna landa på en 9/10, precis som Rogue One fick av mig. Jag måste helt enkelt landa lite och tänka på saken. Hjärnan är på högvarv och därför är det nu dags för en härlig power nap innan nattens jobb.

HQ