Svenska
Blog

Fredagstipset (142)

Ännu återstår knappt en timme kvar av fredagen så det är bäst att jag publicerar veckans fredagstips nu innan tiden runnit ut. Jag hoppas du som läser haft en fin vecka och att helgen kommer behandla dig lika väl (om inte bättre). Trevlig helg på dig!

Bonusfamiljen

Jag gillar inte svensk TV. Inte det minsta. Det finns dock några få undantag och Bonusfamiljen är ett av dem. Här möter vi ett par individer som vissa av er som läser kanske kan känna igen. Patrik och Katja är separerad sen ett tag tillbaka vilket även Lisa och Martin har. Förstnämnda paret har en son tillsammans medan sistnämnda har en dotter och en bångstyrig son tillsammans. Patrik och Lisa har funnit varandra och delar om vårdnaden av barnen och de barn som de ''fått på köpet''. Genom seriens gång får vi följa deras vardagliga problem och det är väldigt väl genomfört vill jag påstå.

Felix Herngren har verkligen träffat mitt i prick med Bonusfamiljen som numera sänds på SVT och kan ses på SVT Play. En del av situationerna som uppstår blir väldigt knasiga men samtidigt känns de flesta av dem trovärdiga och är inte enbart gjorda för komisk effekt utan även för att skapa bra drama. Vera Vitali, Erik Johansson, Petra Mede och Fredrik Hallgren gör alla suveräna insatser som föräldrar där alla spelar karaktärer som skiljer sig från varandra. Säsong två kickade igång för ett par veckor sedan så är du nyfiken på serien är du i helt rätt tid att utforska den.

Fredagstipset (142)

HQ