Svenska
Blog

Surface Laptop snart här!

Skrivet av Perluck den 6 augusti 2017 kl 19:54

I höst ska det pluggas. Mycket skrivande och med mastodontburken hemma var en bärbar givet, men vilken? Jag fann mig själv i en enorm djungel av olika varianter; Microsoft, Asus, Apple, Dell. När jag trodde mig hittat en så fann jag en annan och så gick cykeln i veckor men något som stod ut var priset för dem alla. Det spelade ingen roll vad jag valde eller vad jag försökte backa på för faktum var att alla smartbook-modeller är otroligt dyra.

Det som gjorde mig lagom förbannad när jag såg att trots priset så hade dem alla något gemensamt - ingen var perfekt. Apple hade inte fler USB portar, dessutom dyrare än konkurrenter för sin nisch, Dell XPS var otroligt stark för priset men hade fallerande mic, kameror och oroligheter och Microsofts nu egna serie (Surface) hade inte Thunderbolt portar som Apple istället försöker bringa som standard. Det var inte lätt.

Började falla för Surface Book, en transformer som inte var särskilt svag och som dessutom hade en grym skärm samt touch i klass för ritande. Men priset slog till igen och vad som gjorde mig orolig framförallt var att datorn varit ute på marknaden i snart två år innan den lanserats i Sverige, var är nästa version? Inget hördes på den fronten alls och istället såg jag att Microsoft nu ska lansera en ny produkt i sin Surface-serie, nämligen Surface Laptop.

Tillskillnad från andra modeller är den inte en transformer och inte en hybridplatta. En gedigen laptop helt enkelt riktat mot studenter (?) bland annat. Efter en hel del fundering bestämde jag mig att beställa en trots min förkärlek för Surface Book. Den är snart här hos mig och materialismen är ett faktum! Imorgon förväntar jag mig att telefonen plingar, jag hoppas att jag blir nöjd i slutändan då jag aldrig betalat denna slant för en bärbar.

Surface Laptop snart här!

Gör mig nöjd!

HQ