Svenska
Blog

Helg är inte längre synonymt med fest

Det var sannerligen andra tider när man var yngre. Sova till 14, kolla sms elller Facebook vad som var på agendan (ofta fortfarande under täcket), äta något och börja styra upp inför kvällen. När jag pluggade kunde det bli torsdag, fredag och lördag. Fullt ös medvetslös. Hade ett flertal fantastiska stunder och minnen för livet med vänner jag träffade då och fortfarande umgås med.
Mina studerande år, allt flängande runt i Sverige (Sturecompagniet, Lund, mm) är en tid att minnas som jag verkligen värdesätter då jag antar det är en fas i livet. Detta toppades av ett års utomhusvistelse med jobb i Portugal och Spanien. Partybussar, afterwork mitt i veckan, svinbillig alkohol och behaglig temperatur gjorde att det blev en del fortsatt partajande.

Detta var emellertid då. Känner att mitt tåg redan har lämnat perrongen, så att säga. Visst blir det någon utgång/tillställning ibland, men inte på långa vägar lika omfattande som när man var yngre.
Sanningen att säga så prioriterar man annorlunda och värderar en lugn kväll hemma eller en filmkväll hos en kompis på ett annat sätt. På ett sätt är det synd då jag känner att jag ibland saknar, eller rentav tappat en del av det driv man hade förr. Jag var ganska over the top förr, inget var omöjligt och de likasinnade från förr är samma personer man tar det lugnt med idag. Det finns alltid olika minnen att diskutera, "Kommer du ihåg när?"-samtal och dylikt är helt fantastiskt. Ibland ger vi oss på ett eller flera försök att återgå till forna tiders stordagar, men lika snabbt inser vi att det var då, Nu är nu.

Med detta sagt så har jag blivit erbjuden att följa med en gammal vän (som verkar dragit ihop ett jättegäng av gamla bekanta) ut på gamla stamstället ikväll. Det är inte svårt att räkna upp roliga anekdoter och händelser i samband med dessa personer.
Å andra sidan är jag extra trött efter att ha tränat kampsport fyra dagar i sträck och behöver all vila jag kan få, så står lite i valet och kvalet. Oavsett är jag övertygad om att det bara kan bli bra!

HQ