Svenska
Blog

Den långa hockeyresan! *ModoAway* 192 mil

Skrivet av cooltedan den 10 oktober 2017 kl 17:51

192 mil
17h i tåg
4 hamburgare
53 min hockey
2 varmkorvar med bröd

Ja, dettta är en kort sammanfattning om helgens (7-8 okt) resa som var 37h lång och gick från Ljungby - Örnsköldsvik. Resan bokades då när schemat visade att matchen skulle börja så sent som 21.00. Jag som har åkt mot stockholmstrakten som längst (43 mil enkel resa) tänkte att detta var ett bra tillfälle att passa på boka tåg och boende.

Tåget skulle anlända kl 17:57 så vi skulle ha bra tid på oss att lära känna staden innan matchen skulle börja, men tyvärr blev det inte så. Matchen flyttades fram till 18.00. Modo var snälla och hade fixat en buss som hämtade oss utanför stationen och körde oss till arenan.

Vi han inte mycket mer sätta oss i bussen innan det blev 1-0 till modo, men någon minut senare kvitterade Troja till 1-1. Väl framme vid arenan letade vi reda på vakterna som skulle leda oss till bortastå. Då passade Modo göra 2-1, och glädjen dog liiite. Det kändes som vi gick runt hela hallen, upp för trappor men till slut kom vi fram och i perfekt tillfälle. Troja kvitterade på nytt, 2-2. Då hade det gått 7 min av matchen...

Den långa hockeyresan! *ModoAway* 192 mil

Måste säga att Fjälrävens center kan vara den finaste hockeyarenorna jag varit på. Bortastå är både stor och man ser hela rinken utan problem. Tyvärr var det inte så många på plats: 3453 personer.
Sen ligger arenan väldigt fint vid vattnet oxå.

Matchen i sig slutade 5-3 till Modo då sista målet kom i tom kasse. Jag hade inga krav på poäng, men ville bara inte de skulle bli helt utspelade, vilket jag tycker Troja gjorde det bra!
Halva potten blev "bara" 8360kr. Det kanske låter mycket men går man på Trojas hemmamatcher som snittar runt 2000 pers, är halva potten +10.000.

Hemresan var lung. Hoppade på tåget i Ö-vik kl 10, och steg av i Alvesta 19.30.
Match imorn, och en planerad resa till Malmö på fredag för kolla på Troja borta mot Pantern.

Vilken är eran längsta supporter-resa ni har gjort?

HQ