Svenska
Blog

Jag har sett The Last Jedi (spoilerfritt)

Det fick lov att bli en tidig visning idag. Dum som jag var räknade jag inte med att Växjös invånare skulle ta upp alla platser under kvällens visningar och givetvis ville jag undvika att se filmen i 3D. Klockan 11.00 fick det lov att bli och jag har precis kommit hem och tänkte väldigt kort skriva vad jag tyckte om filmen (helt spoilerfritt).

Jag älskade Star Wars: The Force Awakens och såg därför rysligt mycket fram emot The Last Jedi. Jag kan däremot inte säga att jag älskade episod åtta lika mycket, tyvärr. Jag måste dock påpeka redan nu att det inte är en dålig film. Långt ifrån. Berättelsen utvecklar sig på ett sätt som jag fullkomligt älskade och att äntligen få se mer av Luke Skywalker är underbart. De nya karaktärerna som presenteras är jag tyvärr inte lika förtjust i och anser att en del av dem känns onödiga. Benicio del Toros karaktär är hur som helst fantastisk, det kan jag lova.

Filmens längd är även den för lång och fastän de sista 30 minuterna innehåller många tillfredsställande scener måste jag erkänna att jag gärna hade sett att filmen varit 20-30 minuter kortare. De scener som var alldeles fantastiska framåt slutet hade kunnat bakas in tidigare och som André redan påpekat känns det bitvis utdraget. För att hålla blogginlägget spoilerfritt stoppar jag mig själv där men ser gladeligen fram emot att diskutera filmens innehåll mer när fler hunnit kika på filmen.

Betyg: 7/10

Och just det! Jag avskyr porgs.

Jag har sett The Last Jedi (spoilerfritt)

HQ